A diéta háború - de nem a zsír a fő ellenség!

2014-08-12

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Zsírt felszedni könnyű, elveszíteni nehéz. Komoly kitartás, sok munka és némi szenvedés az ára. A problémák azonban gyakran nem ott vannak, ahol gondoljuk.

Nem hiszem, hogy ragoznom kéne most a zsírvesztés módszerét. Nyilvánvaló, hogy diétázni kell: kizárólag jó minőségű táplálékot vehetünk magunkhoz, előre kiszámolt mennyiségben, különben nem fogunk tudni zsírt veszteni. A hétköznapi táplálkozást olyan nagy ívben kell elfelejteni, mintha csak rossz álom lett volna.

Épp itt van a gond. Ehhez kell nagy akarat, hogy a szokásainkat, a finomság utáni vágyat leküzdjük, kedvenc dzsuva ételekről lemondjunk.

Csakhogy nem elég a saját vágyainkat legyőznünk.

A legnagyobb ellenségünk nem a csődöt mondó akaraterőnk. Nem a csábító szemét kaja. Nem a leadni kívánt zsír. A legnagyobb ellenségünk a környezetünk. Az ismerőseink, rokonaink, barátaink.

Ők azok, akik mindent meg fognak tenni azért, hogy ne sikerüljön.

Ne gondolj itt valami ártó szándékra. Alaptézis, hogy az átlagos embertömeg mindig mindenbt megtesz, hogy a tőle kiemelkedőt visszahúzza a saját szintjére. De itt nem erről, nem irigységről vagy ilyesmiről van szó.

Egyszerűen csak nem látják át, nem fogják fel a helyzetedet. Nem értik, mit miért csinálsz és mit nem (t)ehetsz meg. Írhatnám, hogy le se szarják, ami igaz is, csak megint olyannak látszik, mintha rosszindulatot feltételeznék. Szerintem az nincs. Meg nem értés van. És sajnos empátia sincs.Nincs elég tisztelet az irányodba, inkább egóból tolják a képedbe a jófejségüket. Majd ők megodlják, hogy neked ne legyen rossz, ők a szent, mindenek felett állók, akik segítenek neked, diétázó nyomorultnak. 

Az a helyzet, hogy az ismeretségi köröd merő kedvességből mindenáron rá akar venni, hogy elkúrd a diétádat. Kínálgatnak mindenféle diétában tilos kajával, próbálnak rávenni félrezabálásra, miközben nem értik, hogy mi a diéta és mi a félrezabálás, mi a cél, mi a munka, mi a gyengeség és mi a kudarc.

Sőt ha kell, képesek győzködni és szánalmas érvekkel vigasztalni is. "Ezt a keveset nyugodtan megeheted,nem árt." A szart nem árt! Neki biztos nem, de neked igen.

Megteszik ezt akkor is, ha versenyre készülsz, és mélyen leszarják, hogy mit teszel tönkre ezzel és mit kockáztatsz. És ha elég balfék vagy, nem utasítod vissza, mert nem illik. Miközben a tested sajnos leszarja az illemet.

 Emberi zsírszövet

Mindenki pont akkor akar kajálást szervezni, akkor lesz szülinap, karácsony, Torkos Csütörtök, annyit eszel amennyit akarsz akció, amikor te diétázol. Akkor fogja sütni a nagymamai a kedvenc sütidet. Akkor fogod felfedezni a kedvenc kajádat valahol, amit tíz éve nem ettél.

Minden ellened fog dolgozni. Sokkal nehezebb ez, mint önmagában a diéta.

De ellent kell állnod. Ugyanis nincs egy félrezabálás, csak első van. Ha egyszer belemész, az ismerőseid megérzik, és jönnek, mint légy a szarra, hogy tukmálják rád mindazt, ami tönkreteszi a munkádat.

Ellent kell állnod. Nem mondom meg, hány ohm ellenállással, mert lehet te nem jártál elektrotechnikusi iskolába, de nagyon sokkal.

Meg kell tanulnod nemet mondani és ez az okos, taktikus ráhagyom és leszarom-tól az anyjába elküldésig terjedő repertoáron bárhol lehet, ami a célodat szolgálja. Ha kell, kerülj el mindenkit. Kerüld el a családi ebédeket, a meghívásokat, az éttermeket.

Aki segít elrontani az egészet, nem fogja azt mondani, hogy bocs. Nem fogja kompenzálni egymillió forinttal.

Ő csak jót akart, legalábbis abban a hitben él. Te meg elbuksz, hogy kielégítsd más önzését.

 A diétában a legnagyobb ellenséged a környezeted. Csak magadban bízhatsz, ne hagyd magad!

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
“A zab és a fingás” lehetne akár egy romantikus családregény címe is, mert két olyan dolgoról van szó, amelyek szorosan együtt járnak, pedig...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!