A gépek megosztása - beszállhatsz vagy sem?

2016-03-23

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Nem a Terminator új részéről lesz szó, hanem olyasmiről, amit eddig nem nagyon ragoztunk még: az etikettről, vagy ha jobban tetszik, edzőtermi viselkedéskultúráról.

 

 

Az edzőterem lehetőséget ad a sportolásra, jó sok pénzbe került felszerelésének használatára, az ingatlanban való tartózkodásra és az infrakstruktúra igénybevételére.

Sajnos az edzőtermekben nem alakult ki feltétlenül az a szokásrendszer, ami az eredményes sportolást támogatja. Márpedig akár tetszik-akár nem, az edzőterem egy közösség és közösségi platformként is kell használni.

Pár beképzelt gyökér elképzeléseivel szemben a havi bérletért senki nem veszi meg az edzőtermet: nem kerül a tulajdonába és nincs a létestíménnyel kapcsolatban rendelkezési joga.
 
A gépek és eszközök bérlet érvényességi idejének megfelelő tartamig való használatát kapjuk a pénzünkért cserébe:
ez azonban nem kizárólagos, hanem közös használatot jelent.

Hatalmas téveszme, hogy jogunk van kizárólagosan elfoglalni azokat a gépeket és/vagy eszközöket, amelyeket akarunk. Kötelességünk a felszerelést megosztani a többi vendéggel/sportolóval.
 

Másik oldalról megközelítve ez azt jelenti, hogy nem kell egyáltalán megvárnod, amíg valaki befejezi az összes nyüves szériáját az általad használni kívánt eszközön, különösen akkor, ha két sorozat közben ráér a telefonját basztatni.
 
A tagoknak az eszközöket meg kell osztani és ez vonatkozik rád is: természetes, hogy ha valaki egy gépet használni akar, átengeded, amíg pihensz. (Amivel nyilván nem élünk vissza.) Nyilvánvaló, hogy az edzőterem úgy működik hatékonyan, ha az eszközök minél jobban ki vannak használva. 

Aranyos elképzelés, hogy valaki köredzéssel lefoglal négy eszközt és majd mindenki rá fog várni, amíg méltóztatik befejezni.   

Ez értelmes embereknél eleve nem önző alapon működik: hihetetlen, de örömmel lehet venni, hogy valaki beszáll a sorozatba. Például azért, mert innen már nem kell figyelni a pihenőre, csak megvárni amíg a másik végez. 
 

Sokan problémáznak ezen, vagy kérdezik, hogy mi a teendő olyankor, ha valaki nemleges választ ad a “beszállhatok-e?” kérdésre. Ez esetben nem kell kérdezini, csak közölni, hogy beszállsz és meg van oldva. Esetleg felvilágosításként megmutatni ezt a cikket. Ahol persze a tagság értelmi képességeit ez meghaladja, oda nem kell járni.
 
Ha pedig tőled kérdezik meg, nyilvánvalóan örömmel engeded beszállni a sporttársat, hiszen az edzőterem eleve egy nagy haveri, szinte bajtársi kör és te nem vagy önző, hanem még inspirál is, hogy ketten csináljátok a gyakorlatot.  

 
AJÁNLD FEL ADÓD 1%-ÁT 
A MARVEL TEAM CSAPATÁNAK!
 

Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!