A Kevin Levrone visszatérés

2016-03-14

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A Levrone Pro Classic kapcsán gyakran előkerült Kevin Levrone személye, és hozzá szervesen kapcsolódva a visszatérés gondolata. Éppen ezért a félreértések elkerülése végett egy kiváló történettel demonstráljuk a helyzet komolyságát.

 

"2016 augusztusának vége volt, amikor egy nagyon megbízható forrástól hivatalosan megtudtam, hogy Kevin Levrone valóban visszatér, miután évek óta játszadozott az ötlettel, de eddig nem valósította meg azt. A testépítés követőinek mostanra feltűnt, hogy az elmúlt hónapokban Kevin ismét felpakolt egy csomó izmot, és kezdett úgy festeni, mint az a Kevin, akit sokan koronázatlan Olympia bajnoknak tartanak, szemben az eddigi üzletember kinézettel. Figyelembe véve, hogy Kevin üzlete jól megy, először az jutott eszembe, a forrásom csupán úgy érti, hogy a bajnok újra cuccolni kezdett. Tehát automatikusan arra gondoltam, hogy csak marketing céllal váltott magasabb fokozatba.

Megesketett, hogy megtartom a titkot, és nem mutatom meg a fotót egyetlen embernek sem. Nincs kivétel. Első pillantásra azt hittem, az egész csak érzéki csalódás, és valójában egy 2013-as Phil Heath képet kaptam agyonfilterezve. A fotón egy olyan legizmosabb póz látszott, amit mintha friss betonból öntöttek volna ki. Romszáraz mindenhol, az arca jobban beesve, mint valaha, masszív karok kerti slag méretű erekkel. Igaz, a középrésze némileg vastagabb volt, mint a fiatalabb éveiben, de még mindig mélyen kivágott hasizmok szegélyezték. A combfeszítők nem voltak óriásiak, viszont sűrűek és hihetetlenül szeparáltak, és persze a hatalmas ágyúgolyó delták, amiken szinte szikrázott a definíció. A már-már túlságosan is lenyűgöző kép ellenére még mindig nem hittem el egészen, hogy Kevin vissza fog térni, és azt sem, hogy ha vissza is tér, bejuthat a legjobb ötbe, hiszen Phil, Kai, Ramy, Rhoden és Compton is brutális volt a verseny előtti felvételeken. Nem is említve, hogy komoly gyanakvásra ad okot, hogy Kevin mostanáig titokban tudta tartani a dolgot, miután annyi éven át folyton igyekezett feltűnést kelteni az egyre-másra beharangozott kamuvisszatéréseivel. Hiszen a kép titkos volt, úgy tűnt, a szakma és a rajongók legtöbbje csak a verseny regisztrációján értesül majd Kevin indulásáról.

Amikor aztán Kevin valóban feltűnt a regisztráción, akkor kezdődött a sugdolózás. Legtöbbjük, legalábbis amikor Kevin nem volt a közelben, nagyon meglepett és negatív hangon beszélt róla. Olyan mondatok repkedtek, mint "Biztos elment az esze.", "Esélye sincs a top 10-re." és "Mit akar még bizonyítani?". És ekkor még véget sem ért a találkozó. Ahogy ott ültem, minden alkalommal, amikor meghallottam ezeket, le kellett nyelnem egy nevetést, mert én már láttam azt, amit akkor még csak nagyon kevesen. Ami Kevin megjelenését és viselkedését illeti a regisztráción, klasszikus Kevin volt. Nagyon nyugodt volt, laza és összeszedett. Valamivel nagyobbnak nézett ki ruhában, mint arra számítottam, miközben, ahogy azt már említettem, jobban be volt esve az arca, mint bárkinek, akit valaha láttam. Persze amikor ezt felhoztam a károgóknak, egyszerűen annyit válaszoltak, hogy ez a kora miatt van, ami elméletben meg is állná a helyét. Csak azt nagyon nehéz megmagyarázni, hogy nyaktól lefelé miért néz ki úgy, mint aki mindjárt kirobban a ruháiból.

Justin Compton és Shawn Rhoden is Kevin előtt jött ki a zsűrizéskor. Compton lassan minden idők leginkább rajzfilmfigura-szerű fizikumát rakja össze. Pár kilóval nagyobbnak tűnik, mint az Arnoldon volt, de ez az alakja rovására ment,.Úgy néz ki, a teste nem tudja tartani vele a tempót. A hardcore rajongók szerint biztos győztes. Sajnos Shawn túlságosan hasonló formát hozott a tavalyihoz, hogy komolyan felrázza a kedélyeket. Felső testben kicsit jobb lett, de még mindig a lábai dominálnak, különösen a hátpózokban. Ráadásul kissé laposnak is tűnik, aminek oka valószínűleg az, hogy igyekezett üres gyomorral színpadra lépni - miután könnyen lehet, hogy a kiálló hason bukta a Sandow szobrot 2015-ben. Nem lesz könnyű dolga Compton-nal, akitől eddigi karrierje során még nem kapott ki.

Kevin kettővel Rhoden után következik, és nem kérdés, hogy komolyan gondolta a visszatérést. Nem áll meg, hogy megvárja a közönség tapsát, helyette azonnal elfoglalja a helyét a színpad közepén egy szinte gonosz vigyorral a csontos arcán. Már-már érezni lehet a koncentráltsága szagát. A közönség halálos csenddel válaszol. Az egyetlen zaj, amit hallani lehet, hogy időnként mindenki beszív némi levegőt. Kevin ránézésre 4-5 kilóval nagyobb, mint a régi időkben, ugyanolyan szárazsággal - ha nem még szárazabban. Bár szélesebb a dereka, mint ahogy arra emlékszünk, nála nincs kiálló bél. Hihetetlenül sűrű. Majdnem olyan, mint Branch Warren egy sokkal jobb struktúrával, és még szélesebb vállal, mint 2002-ben, amikor másodikként végzett. Hogy őszinte legyek, alig hittem a szememnek. Ezzel együtt, még úgy is, hogy Kevin élete legjobb formáját hozta, nagy csata lesz.

Dennis Wolf jön hatalmas és telt fizikummal, de szinte azonnal feltűnik, hogy egyben vizes is. Nem meglepő, mivel Dennis nagyon lapos volt a 2015-ös Olympia utáni versenyeken, így szinte biztos volt, hogy ezt igyekszik elkerülni idén. Az átok, ami üldözte Dennis-t az egész karrierje alatt, folytatódik a zsűrizésben. Dennis fizikuma öregebbnek tűnik, mint amennyi idős valójában, mintha már megjárt volna egy sor háborút. Aztán Big Ramy lép a fénybe, és ez talán csak a képzeletünk játéka, de úgy érezzük, minden lépésével megremeg az Orleans Aréna a saját gravitációs mezőt generáló izomtömege alatt. A Chris Aceto-Big Ramy páros óriási siker. Ramy még szárazabb, mint a korábbi legjobb formájában, a 2013-as New York Pro-n, ami 138 kilósan figyelemre méltó. Még mindig nem mondanám rá, hogy romszáraz, de elég közel jár hozzá.

Amikor Dexter Jackson kijön, bárki megesküdne, hogy Phil Heath-et látja. Nagyobb, mint korábban bármikor, olyan kerek, amennyire emberileg lehetséges, és be van száradva csontig. A középrésze némileg kiáll bizonyos szögekből, de a hasizmai valóságos gránittömbök, és úgy néz ki, mintha nem is lenne rajta bőr - ahogy megszoktuk. Kai Greene lassan jön ki, és a közönség megőrül, amikor berakja a dupla bicepszet, igazi Kai-stílusban. Jobb az alakja, mint korábban, de még mindig nincs meg az álleejtő kondíció, ami megnyerte neki az Arnold Classic-ot 2009-ben. És ha már az idő múlásáról beszélünk, kezdenek megjelenni a kor jelei Kai fizikumán. Az izomhasai rövidülnek, és már nem olyan kerek az izomzata, mint egykor. Ahogy a nagykönyvben meg van írva, a bajnok követi a színpadon az ősellenségét. Phil egyértelműen jobb, mint 2015-ben volt, de ez még nem nagy truváj. A fizikuma hivatalosan elérte azt a pontot, ahonnan már lehetetlen számára, hogy valaha visszahozza a 2011-es formát. Idén hasonló a 2013-as önmagához, de a teste egy kicsit fáradtnak látszik.

Az első kihívás Phil, Kevin, Ramy, Shawn, Justin és Dexter. Nincs Kai sem Dennis Wolf, a közönség nagy meglepetésére. Fújolás tölti be a nézőteret. Justin egyszerűen hatalmas. Majdnem akkorának látszik, mint Big Ramy, de érdekes módon, Ramy-nek jobb az alakja. Kevin a legsűrűbb a színpadon, nincs kivétel, és Phil, bár nagyon jól néz ki, nem olyan magabiztos, mint amire számítanánk az ötszörös győztestől. Ahogy a zsűrizés folytatódik, egyértelművé válik, hogy Ramy, Justin és Kevin tömegben messze Phil és Dexter előtt jár. Kai nem 100%-os, Compton pedig egyszerűen nem olyan arányos, mint Dexter és Phil. ez pedig még nem elég ahhoz, hogy megelőzzék a bajnokot. Kevin visszatérése csodával határos; most Phil és Ramy mellett nyomja a pózokat. Phil keskenynek tűnik Kevin mellett, Ramy-hez mérten pedig szinte olyan, mint egy gyerek. A fizikuma még megmaradt esztétikuma pedig nem sokat nyom a latba a két mutáns mellett. Az utolsó kihívás a legizgalmasabb: Kevin, Phil és Ramy. Phil mostanra egyértelműen dühösnek látszik, amiért szoros a verseny, míg Kevin szinte szuggerálja az egész arénát.

A döntőben végül Dexter ötödik helyre kerül a tavalyi második után. Justin Compton, aki tömegben verte a "Pengét", behúz egy meglehetősen komoly negyedik helyet élete első Olympiáján. Phil Heath szemlátomást elégedetlen a harmadik hellyel, és meg is van rá az oka - lásd: Dexter 2009. Kevin és Ramy a színpad közepére lépnek. Valóban egyedülálló az utolsó két versenyző. Kiemelkedő genetikai adottságok végső harca. Olyan ajándékok ezek, amikkel az "Ajándék" néven ismert Heath-et együttes erővel a harmadik helyig küldték hátra. Ramy mosolya az arcán majdnem olyan széles, mint a görögdinnye deltái. Kevin eközben intenzív koncentrációval mered maga elé, kontrollált agressziót sugározva magából, finoman mozgatva a fejét fel és le, magának suttogva az orra alatt. Bob Chicerillo hangja robbanásszerűen tölti be az arénát: "A következő név, ami elhangzik, a 2016-os Mr. Olympia bajnok. Az első helyért járó trófea és a 400.000 dolláros csekk nem mást illet..." Hirtelen Bob hangját elnyomja egy idegesítő zaj. Megszólalt az ébresztőm. Kedvetlenül ülök fel az ágyban, közben az jut eszembe, hogy meg kéne nézni a híreket, hátha van valami Kevinről. De hamarosan jön a sajnálatos felismerés, hogy az egész valójában nem volt több, mint egy álom."

 

(forrás: ironmagazine.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
A magyar testépítősport lassan 40 éves... Érdemes egy kicsit visszatekinteni a kezdetekre. A mai fiatalok lehet nem is tudják, hogy a kezdet...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!