A koxolás csodálatos világa

2016-08-19

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Sok agykombájn hiszi, hogy nekünk kellene tanácsokat adnunk az ész nélkül doppingoló idiótáknak. Mert legalább akkor nem csinálnak hülységet. Hát most mutatunk egy példát, mi lett valakiből, aki értett hozzá, akinek minden adott volt, hogy "jól" csinálja.

 

Azok a kilencvenes évek! Jobbra Rutkowski a pinanyaló kutyákkal

 

A doppingszer-használatban az a jó hogy általában roppant értelmesen állnak hozzá. Egyrészt az indok nagyon fontos: meg akarunk felelni olyan embereknek, akiket pont nem érdekel, hogyan nézünk ki, mert nagyjából senkit nem érdekel.

Persze ezzel meg akarunk felelni magunknak is, ami azért nem lesz kielégítő soha, mert a lelki sérülteknek egyrészt mindig kell visszajelzés (magamutogatás), másrészt sosem érjük el azt, amit nyomorunkban szeretnénk, harmadrészt legbelül azért tudjuk: a gyógyszerek nélkül szarok vagyunk.

Márpedig inkább legyen az ember fele akkora, ha azt magának köszönheti és a munkának.

A mellékhatások elbagatellizálása a drogosok értelmi szintjén van: már-már szinte arról van meggyőződve mindenki, hogy jót tesz magának. 

Mellékhatások nincsenek. Ha vannak is, az mindig mással történik meg. Veled sosem, mert te okos vagy.

A pár évvel ezelőtti magyar (!) testépítő elit egy része is véletlenül került kórházba és hagyta abba a versenyzést. A 90-es évek top profijai közül jó páran szintén véletlenül fogytak le hatvan kilóra, vagy haltak meg,  40-50 évesen - nyilván szívrohamnak álcázott végelgyengülésben. 

Különös kedvencünk a női testépítés, ami Magyarországon szinte már nincs, de ez nem is baj, tekintve, hogy mivé fajult. 

Hadd mutassunk be egy 90-es évekbeli női versenyzőt, aki a képek alapján rendesen jó csaj volt, már persze azoknak, akik bírják az izmos nőket. (Azt mondjuk nem árt felfogni, hogy sosem a babaarcú szépségkirálynők álltak neki bodyzni, bikini pedig akkoriban nem volt, sőt, el se tudták képzelni.) Akik nem bírják, azoknak is feltűnhet, hogy azért csaj volt, sőt, még a hangja is emberi maradt.

Még azt is érdemes hozzátenni, hogy ugyan komoly tömege volt, de korántsem a Ms. Olympia alkonyát, az utolsó éveket jellemző agyrém szint (2015-ben már nem volt Ms. Olympia!) , amikor a női versenyzőknek színpad előtt is borotválkoznia kellett, hogy nehogy azt higgyék a bírók, hogy Eurovíziós Dalfesztiválra jöttek.

Tehát azt mondanám: a 2000-es évek utáni időszakhoz képest ez még moderált koxhasználat.

Azt is hozzá kell tenni a teljesség kedvéért: az internet tele van manipulált fotókkal. Halál komolyan létezik egy csomó elmebeteg, aki megfotoshoppol akár férfi, akár női testépítőket, hogy kamu dopping mellékhatásokat illusztráljon, vagy bármi módon kielégítse a kisebbségi érzésből fakadó nyomorékságát. Aki egy kicsit is ért hozzá, az látja, hogy a rajzfilm izomzat nem valódi ezeken a képeken.

Denise Rutkowski története azonban nem fotoshop, hanem valóság. Villámgyors karriert futott be: 1993-ban lett profi 5 év versenyzés után, majd még ebben az évben megnyerte a Jan Tana-t (ami akkoriban legendás bajnokság volt), majd második lett a Ms. Olympián. Ő volt 1994 nagy esélyese, szupersztár lett, de eltűnt. Vajon miért?

2014-ig nem is hallottunk róla, amikor letartóztatták. Mint ritkás szakállú férfit, akit csak a papírjai alapján lehet nőnek azonosítani.

Természetesen ebben a kitűnő karrierben vastagon benne van nem csak a doppinggal felborított hononháztartás és az iszonyatos mellékhatások (meg deformáció), hanem a szórakoztató célú drogozás is.  Nagyon nagy naivitás azt hinni, hogy a kettő távol áll egymástól, mert a sportoló az aztán egészéges és az nem drogozik. Meg nem cigizik, mi? Érdemes megnézni bármely (!) verseny vagy fitness expo hátsó bejáratának környékét, ahol úgy bagóznak, mintha pénzt kapnának érte.

Ezek a dolgot nyilván erősítik egymást, de az alapot a masszív doppingolás adta: így lett a valaha modellszerű Denise Rutkowskiból előbb profi női testépítő, majd hajléktalan kinézetű férfi. 

A 90-es évek napfényes bodybuilding őrületén felnőve ez olyan hidegzuhany, amire azt mondjuk: bárcsak sose tudtuk volna meg!

Ja, hogy azt hiszed, ez a történet itt és most, kicsi Magyarországon nem érdekes, mert nincsenek női testépítők? Húzd ki a kezed a biliből és majd nézd meg, mi lesz tíz év múlva a közösségi koxmanci bikini sztárok meg a koxmatyi cicafiúk jelentős részéből! 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
“A zab és a fingás” lehetne akár egy romantikus családregény címe is, mert két olyan dolgoról van szó, amelyek szorosan együtt járnak, pedig...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!