A legnagyobb balfaszság

2015-12-03

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Sok hibát el lehet követni a sportban. A legnagyobbat pedig rengetegen el is követik, de úgy, mintha kötelező lenne.

 
Az edzőteremben felejtsd el a karácsonyt!


Ne kerteljünk: az edzésben elkövethető legnagyobb hiba a nem edzés. És ez most egyáltalán nem azokra vonatkozik, akik nem edzenek - a nem edző emberek nyilván nehezen vétenek edzéstechnika hibákat, leszámítva, hogy az egész életük egy edzéstechnikai hiba - hanem akik annyira balfékek, hogy abbahagyják.
Az edzés-abbahagyás szezonális dolog. Két szezonja van neki, mint a jobb mezőgazdasági terményeknek: a december és a június. Akkor divat ezt a tevékenységet gyakorolni.

Próbálnánk megfejteni a decemebri nemedzés titkát. Vajon milyen okok vezethetnek odáig, hogy az edzőtermek forgalma csökken?

1. Decemberben nem érnek rá edzeni az emberek, mert ajándékot kell venni karácsonyra.

Nyilván az év utolsó hónapjában a nagy büdös helyzet az, hogy tényleg beárnyékolja az életünket a vásárlási elmebaj. Mondhatnánk azt, hogy egy sportoló személynek lehetne annyi rutinja, hogy már jó előre elintézi, de az igazság az, hogy nekünk sincs ennyi eszünk.
Mindazonáltal nem valószínű, hogy a december karácsonyig tartó 24 napjának minden délutánját vásárlással kell tölteni. 

2. Decemberben hideg van.

Az edzőtermekben biztosan van fűtés. 

3. Csak.

Ez az egyik legvalószínűbb ok. Az emberek egy részét túlságosan leterheli mentálisan a tény, hogy az évből eltelt 11 hónap és ez már kétjegyű szám. 

4. Mindenki hülye.
Legalábbis akik kihagyják az edzést azért, mert december van, azok biztosan - de nem valami hatékony egy tény okát magával a ténnyel magyarázni.

Mi lehet a reális ok?

Az, hogy szarnak bele.

Fordítsuk komolyra a szót. Baj az, ha kihagyod a decembert? Mi történik?

Azon kívül semmi, hogy
fel sem fogod, mekkora károkat okozol magadnak.

Az edzés - és maga a sportolás - nem az a műfaj, amit okos dolog abbhagyni. (Ebben kicsit hasonlít a légzéshez.) Amikor az edzést abbahagyod egy hónapra, a testednek van ideje észlelni, hogy nem jön a szokásos stimuláció. Izmot nem fog fenntartani a semmiért, azaz elkezdni leépíteni. A kajára nem fogsz figyelni, de még ha figyelnél is, nem fogod csökkenteni a mennyiséget annyival, amennyi kalóriadeficitet az edzés okozott eddig.

Tehát izom le - zsír fel játék következik. Ezt tetézed a karácsonyi bezábálással, mert ha szarsz az edzésbe, ezzel sem fogsz törődni. 

Karácsony után meg már nem állsz neki újra edzeni, mert majd januárban, ez lesz a hülye újévi fogadalom. 

Egy hónap edzéskihagyás után már nem lehet visszaugrani arra a szintre, ahol eddig voltál. Legalább egy hónap átmeneti időszak kell, óvatosabb edzéssel, különben megsérülsz. A formád sem fog egy hónap alatt visszajönni. De adjuk meg azt jóindulatból, hogy egy hónap buktát ellensúlyozol egy hónap felhozó edzéssel. (Ami persze nem elég a gyakorlatban, ha nagyon ügyes vagy, kell vagy két hónap.)

A matek úgy néz ki, hogy a decemberi lustaság miatt élből két hónapot bukik a delikvens minimum, ami könnyen lehet három. Egy negyed év elpazarlása. Rutintalanabbaknak akár le lehet rombolni ennyivel az egész éves munkát.

Ezzel szemben
azok, akik soha nem hagynak ki edzést, lazán megengedhetik maguknak a karácsonyi bezabálást, mert meg se fogják érezni.  

Egy normálisan kajáló, folyamatosan edző személy észre sem fogja venni magán a karácsonyt. 
Nyugodtan bezabál, jól érzi magát, és semmi oka nem lesz sírni, mert se gyengülni, se izmot veszteni, se elhízni nem fog.

Az edzés nem az a műfaj, amit mondvacsinált okokkal abbahagyunk. Ez az életed része, ez a napi rutinod. A karácsony otthon megvár!
 
 
BODYBUILDER GYM
CELEB ÉS GYÖKÉRMENTES
BODYBUILDING
  EDZŐTEREM
NORMÁLIS EMBEREKNEK
ÚJPESTEN!
1042 BP. ÁRPÁD ÚT 112.
 
EGYEDÜLÁLLÓ HANGULAT - MERT EZ IGAZI EDZŐTEREM!
 
 

Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!