A 'Quadzilla' letaposta riválisait!

2011-03-06

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Branch Warren megvalósította álmát: megszerezte a 2011-es Arnold Classic bajnoki trófeáját!

 

Branch Warren önmagában egy külön kategóriát képviselt a sport legjobbjai között, és brutális kondíciójával, valamint embertelen izomtömegével szinte valós rivális nélkül uralkodó győzelmet aratott. Bár a hátizomzata még mindig nem tökéletes, így is magasan verte a mezőny többi tagját a hátpózokban, Az elképesztően sűrű izomzatának hála a "Quadzillát" nem csak a legjobb testépítővé avatták Columbusban, hanem ismét - immár rekordot jelentő ötödik alkalommal - hazavihette a legizmosabbnak járó különdíjat is. Az első "nagy címe" megszerzésével Branch bebiztosította, hogy egyetlen Mr. Olympia-val kapcsolatos esélylatolgatásból sem fog kimaradni a neve az elkövetkezendő hónapokban, és ezúttal még a legszkeptikusabb ellendrukkerei is kénytelenek lesznek Jay Cutler egyik legnagyobb kihívójaként tekinteni rá.

Dennis Wolf két héttel ezelőtt a Flex Pro-n csak a csalódást keltő negyedik helyezést tudta elcsípni, azonban a tavasz fő attrakcióján, az Arnold Classic-on megmutatta, hogy számolni kell vele. Ezúttal alaposan kiélezte a kondíciót, és ezzel meg is szerezte a második helyet, de sajnos ismét ellaposodott, főleg a hátpózokban. A Farkasnak erre a problémára kell megoldást találnia a jövőben, optimális esetben már a jövő hétvégi Ausztál Grand Prix-ig, ahol Branch nem fog elindulni, így a mostani eredmény alapján Dennis lehet a favorit. Mellesleg a német fenevad ezúttal a kiváló kűrjével bezsebelte a legjobb pózolónak járó különdíjat is, vagyis igazán elégedett lehet a mostani eredménnyel, hiszen visszatért a nagyágyúk között is az élmezőnybe, a következő lépcső pedig akár az Olympia cím lehet számára.

 

 

Victor Martinez-nek nyilvánvalóan segített, hogy Oscar Ardon segítségét kérte a felkészüléséhez, hiszen végre kezd visszatalálni korábbi önmagához. Látványosan nagyobb tömeggel lépett színpadra, mint az Olympián, de a kondíciója még egy kicsit halvány volt, ha már csak egy hajszállal élesebb, akár Branch-et is legyőzhette volna. Mindenesetre a harmadik helyezés az utóbbi évek gyenge szereplései után jó eredménynek számít a Dominikai Dominátor számára, hiszen ezzel mindenkinek jelezte, hogy a karrierjének még nincs vége, és ha végül elindul az Ausztrál versenyen, könnyen behúzhat egy győzelmet is a tavaszi szezonra. ugyanis Wolf, aki ezen a hétvégén legyőzte, nem éppen a konzisztensen jó formaidőzítésről híres.

Evan Centopani elveszítette veretlenségét, de valószínűleg senki sem tartotta reális elvárásnak a harmadik profi versenyét teljesítő újonccal szemben, hogy első nekifutásra megnyerje az Arnold Classic-ot, és Branch-hez hasonló nagyágyúkat utasítson maga mögé. Ennek ellenére a negyedik helyezés számára remek eredmény, szinte felér egy győzelemmel, tehát elégedett lehet, ugyanis egyáltalán nem veszett el a top versenyzők között. Éppen ellenkezőleg: valószínűleg kevesen gondolták, hogy meg tudja őrizni a Flex Pro-n mutatott kiváló formát, és ennyire elöl tud végezni - ami mindenképpen jó előjel számára az őszi szezon és a Mr. Olympia debütálása előtt.

Dexter Jackson ismét bakot lőtt. A két héttel ezelőtti szezonnyitón egyértelműen nem volt csúcsformában, tőle szokatlan módon elszúrta az időzítést, ami miatt Evan-nek sikerült legyőznie, de a legtöbb szakértő ekkor még szilárdan hitte, hogy a Penge az Arnoldra tartogatta a legjobbját, és a nagy versenyen megmutatja mire képes valójában. Nem ez történt, ugyanis Dexter ezúttal még rosszabb formát mutatott, mint a Flex Pro-n, nem csak, hogy a tőle megszokott kondíciót nem tudta prezentálni a színpadon, szemlátomást némi izmot is elveszített, ami végzetes lehet egy kisebb tömegű versenyzőnek. A 2008-as Olympia bajnok számára tehát egyelőre rosszul alakul a tavasz, de lesz még alkalma bizonyítani, és remélhetőleg hamarosan kijavítja a hibákat, hogy visszatérhessen a legjobbak közé, ugyanis az utóbbi néhány hétben alaposan lecsúszott a ranglistán.

Ronny Rockel tette teljessé a hatos döntőt, megismételve a tavalyi eredményét. Bár a felkészülési képei nagyon is biztatóak voltak, végül egy kissé túltöltött, ami miatt a combhajlító-farizom területen bevizesedett. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy nem sikerült megelőznie Dexter-t, de a németnek így sincs oka bánkódni, hiszen a hatodik hely az Arnoldon remek eredménynek számít, és az európai versenyeken újra megpróbáhatlja bizonyítani, hogy tudja még javítani a tavalyi Olympián mutatott formáját is. Remélhetőleg az elkövetkezendő időszakban sikerül majd felhoznia a hátizmait is, mivel akkor még további helyeket léphet előre, és bekerülhet akár a sport közvetlen elitjébe is.

Johnnie Jackson is beszerzett magának egy gurut George Farah személyében, ami egyértelműen jót tett a fizikumának, hiszen valószínűleg kevesen várták, hogy a képes lesz harcolni a döntőbe kerülésért. Remek volt a kondíciója, bár hátulról lehetett volna szárazabb, és némileg az örök gyengéje, a combfeszítője is javult. Ennek elenére még mindig komolyan hátráltatja ez a hiba, amitől látszólag képtelen végleg megszabadulni, de a felsőtestének iszonyatosan sűrű és kerek izomzata így is az egyik leglátványosabb versenyzővé tette a mezőnyben. Mindenesetre Johnnie egyelőre jó úton halad, és ha megcéloz néhány kisebb versenyt, ahol a legnagyobb sztárok nem indulnak el, kinézhet neki akár egy-két bajnoki cím is.

Roelly Winklaar még a verseny előtti napokban elmondta ,hogy gyomorproblémákkal küzd, azonban a hírek később már betegségről szóltak. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a holland származású tehetség nem tudta tökéletesen végigcsinálni a vízhajtást, és ezért tűnt kissé simának a színpadon. Ezt ugyan egyelőre nem erősítette meg, de annyi biztos, hogy a kondíció meglehetősen foghíjas volt, így nem volt esélye a döntőbe kerülésért harcolni, ráadásul a hátizomzata sem fejlődött eleget a legutóbbi versenye óta. Ennek ellenére, a következő hetekben mindenképpen viszatérhet a favoritok közé, hiszen hosszúra tervezi a szezont, így bőven lesz még esélye megszerezni a Mr. Olympia kvalifikációt - ha kiélezi a formát.

Toney Freeman a verseny előtt élete legfobb formáját ígérte, de sajnos ehhez nem sikerült tartani amgát. Ismét a kondícióval akadt problémája, a tömeg ugyanis sosem okozott gondot az X-Mannek. A hátpózokban egyszerűen képtelen volt versenyre kelni a legjobbakkal, köszönhetően annak, hogy túlságosan vizes volt, pedig a potenciálja megvan arra, hogy még 44 évesen is leiskolázza a mezőnyt. Ha ugyanis Toney egyszer eltalálja a formát, mindenképpen a legveszélyesebb versenyzők közé kell sorolni, mert az óriási tömegével és kiváló alakjával kevesen tudnak versenyezni, úgyhogy ha megtartotta volna ígéretét, valószínűleg egy dobogós helyért is meccsben lehetett volna - de így meg kellett elégednie a kilencedik helyezéssel.

Ben Pakulski két héttel ezelőtt még igazán elégedett lehetett magával, hiszen Wolf-fal küzdött a Flex Pro negyedik helyezéséért, azonban a német mostanra összekapta magát, így a fiatal kanadai labdába sem rúghatott ellene. Hasonló formában lépett színpadra, mint a szezonnyitón, de a felsőteste most sem volt eléggé száraz a brutális altestéhez képest, ráadásul a sport legjobbjai mellett a gyenge hátizmai is sokkal jobban kijönnek, mint egy kisebb versenyen. Első nekifutásra nem szabad elégedetlennek lennie a tizedik hellyel, ráadásul bőven van még miben javulnia, tehát tudja mit kell tennie ahhoz, hogy feljebb kapaszkodhasson a szamárlétrán.

FŐOLDAL

Szólj hozzá a fórumban!

 Teljes eredménylista:

1. Branch Warren
2. Dennis Wolf
3. Victor Martinez
4. Evan Centopani
5. Dexter Jackson
6. Ronny Rockel
7. Johnnie Jackson
8. Roelly Winklaar
9. Toney Freeman
10. Ben Pakulski
11. Sergey Shelestov
12. Fouad Abiad
13. Essa Obaid
14. Robert Piotrkowicz

 

 

Branch Warren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dennis Wolf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Victor Martinez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evan Centopani

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dexter Jackson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronny Rockel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Johnnie Jackson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roelly Winklaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toney Freeman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben Pakulski

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sergey Shelestov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fouad Abiad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Essa Obaid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robert Piotrkowicz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20290


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!