A régi riválisok újra egymásra találtak Madridban

2011-10-08

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Az első Arnold Classic Europe után az eredmény jóval kevésbé tűnik kiszámíthatónak, mint arra előzetesen számítani lehetett - ami jó hír!

 

Az első Arnold Classic Europe után az eredmény jóval kevésbé tűnik kiszámíthatónak, mint arra előzetesen számítani lehetett - ami jó hír!

Victor Martinez-t a szakmában szinte mindenki biztos befutónak tartotta, és a "Dominikai Dominátor" nem is okozott csalódást, hiszen ismét összehozta a formát, és bár még mindig lehetne szárazabb a hátpózokban, abszolút esélyes a győzelemre. Dexter Jackson viszont nem azt hozta, amit várni lehetett tőle, hanem sokkal jobbat: ismét elképesztő kondícióban érkezett, ahogyan a Mr. Olympia-ra is, azonban ezúttal sokkal teltebb, és jó esélye van arra, hogy ezúttal megverje Victor-t, és - legalább részben - helyreállítsa az utóbbi időben kissé megkopott hírnevét.

Ronny Rockel lehet a befutó a harmadik helyre, aki Dexter-hez hasonlóan rengeteget javult az Olympia óta, csak a németnek nem a teltségén, hanem a kondícióján akadt csiszolnivaló. A harmadik helyezett ráadásul kvalifikál a 2012-es Olympiára, hiszen az idei versenyek még a régi régi szabályok hatálya alá tartoznak, így aki feljut a dobogóra, akár azt is megengedheti magának, hogy a következő egy évben pihenjen, és csak az "O"-ra koncentráljon.

 

 

James "Flex" Lewis-nak jól áll a súlykorlát hiánya, állítólag jelen pillanatban 208 font, pokolian szárazon és telten, ami jó eséllyel azt jelenti, hogy képes lesz beverekedni magát a legjobb ötbe - ráadásul ezúttal nem kellett a mérlegeléssel bajlódnia, így képes volt sokkal jobb formát hozni, mint a 202 fontos Olympián, ahol végül nüanszokkal maradt le a címről. Hidetada Yamagishi is számottevően jobb, mint három hete volt, ezúttal egyetlen csepp víz sem maradt rajta, és végre visszahozta a védjegy kondícióját. A kvalifikációhoz ugyan valószínűleg ez is kevés lesz, de az első ötbe beverekedheti magát, ami már önmagában is komoly fegyvertény.

Toney Freeman is javult legutóbbi két versenye óta, amikor is kizárólag a "nagyágyúktól" kapott ki, de még így sem elég éles ahhoz, hogy kérdés nélkül lenyomja a fentebb említett versenyzőket, akik mellesleg jóval kisebb tömeggel rendelkeznek, mint az X-man. Ennek ellenére még nem kizárt, hogy akár a dobogóra is felérjen, de ahhoz óriásit kellene javulnia, ami valószínűleg nem fog sikerülni neki - de persze Toney tapasztalatával még ezt sem lehet kizárni.

 

Szólj hozzá a fórumban!


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!