A Tanítvány padlóra küldte a Mestert!

2011-09-18

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Phil Heath megrengette a testépítés világát: legyőzte mesterét, Jay Cutler-t, és elvette tőle a Mr. Olympia címet!

 

Phil Heath nem okozott csalódást, és bebizonyította, hogy nem hiába hagyta ki a tavaszi szezont. Nagyot fejlődött tömegben, a kondíciója pedig még a tavalyit is felülmúlta, így képes volt kiütni a bajnokot, aki egyébként a mentora és egyik legjobb barátja is egy személyben. Nem kizárt, hogy újabb hosszú győzelmi sorozat vette kezdetét a Mr. Olympia-n, hiszen az új király még csak 31 éves, és óriási potenciállal rendelkezik, ráadásul újra egy esztétikusabb fizikum került trónra egy szörnyeteg helyett.

Jay Cutler viszont csalódást okozott, ugyanis annak ellenére, hogy nagyon száraz volt, nem mutatott jól a színpadon. Látszólag túldiétázott, olyannyira, hogy még a hírhedt combjai is jóval vékonyabbak voltak, mint általában, de könnyen lehet, hogy a sérült bicepsze hátráltatta az utolsó hetekben, és ezért nem tudott jó formát hozni - ez azonban most már soha nem derül ki. A bajnok másodszorra is elveszítette a koronát, a nagy kérdés az, visszatér-e, hogy megpróbálja még egyszer visszaszerezni, csak ezúttal nem régi riválisa, hanem védence karmai közül.

Kai Greene ismét csalódást okozott, viszont ezzel együtt is odaért végre a dobogóra az Olympián, ami eddig soha nem sikerült neki. A "Predátor" iszonyatos tömeget vitt a színpadra, azonban a kondíció kissé foghíjas volt, és sajnos a döntőre sem tudott számottevően feljavulni, pedig jó eséllyel beleszólhatott volna az élen folyó küzdelembe. Ennek ellenére elégedett lehet, hiszen valamilyen csoda folytán a derekából sikerült lefaragnia, miközben a méreteit megőrizte, ezzel kijavítva a legnagyobb hibáját, úgyhogy a jövőben lesz félnivalója tőle a Sandow szobrok birtokosainak.

Victor Martinez lassan újra visszaküzdötte magát a tűz közelébe, méghozzá guruk nélkül, ugyanis ezúttal egyedül sikerült összeraknia a versenydiétáját úgy, hogy minden eddiginél jobb fizikumot mutasson a színpadon. A döntőre még jobban beszáradt, ami kellett a negyedik hely bebiztosításához, azonban a derékvonalát ő is sikeresen leszorította, és a combjain is képes volt javítani, így jövőre tőle is várhatunk meglepetéseket.

 

 

Dennis Wolf az ötödik helyre ért oda, mivel a döntőben egy hajszállal vizesebb volt a hátpózokban, mint a zsűrizés során. Ennek ellenére bebetonozta a helyét a csúcson, hiszen idén úgy tudott jó formába kerülni, hogy nem fogyott el annyira, mint korábban, tehát ha összerakja a képletet, a következő években akár Phil uralmára is veszélyes lehet.

Dexter Jackson egész karrierének legrosszabb szakasza után összekapta magát, és visszahozta a "Penge" kondíciót, amiről mindig is ismert volt. Ennek érdekében sajnos feláldozott némi tömeget, és elkövette azt a hibát is, hogy a zsűrizés után igyekezett betölteni, ezért bevizesedett, és a döntőben nem tudott előrébb lépni. Azonban Dexter megmutatta, hogy még mindig él és számolni is kell vele, és remélhetőleg áll még előtte néhány jó verseny, még ha a nagy címet valószínűleg már nem is tudja majd visszaszerezni a fiatal Phil Heath-től.

Toney Freeman a kiváló alakja és óriási méretei mellé ezúttal összehozott egy jó kondíciót is, amivel az első helyen végzett - a nagyfiúk után. Ugyan ezúttal sem sikerült kiemelkedő formába kerülnie, de látványosan jobb volt, mint az év korábbi szakaszában, még úgy is, hogy a hátpózokban lett volna hova javulnia. Remélhetőleg folytatódik a javuló tendencia, és a jövőben okoz még némi fejfájást az idei top 6-nak.

Az újonc Brandon Curry viszont végre megtalálta a helyét: a combjain az idő rövidsége miatt nem tudott javítani, de a kondíciót ezúttal hibátlanul összerakta, így a kiváló vonalaival elfoglalta végre azt a helyet, ami megilleti. Tömegben persze még nem volt a nagyágyúk szintjén, így esélye sem volt előrébb végezni, de megmutatta, hogy képes a fejlődésre, úgyhogy ez az, amire a jövőben koncentrálnia kell. Ráadásul jóvoltából Sergio Oliva ritkán látott "victory" póza is visszakerült az Olympia színpadára, ami külön jó pont.

Ronny Rockel nem hozta azt a szárazságot, amit az utóbbi években már megszokhattunk tőle, így visszacsúszott, méghozzá egészen a kilencedik helyig. A tömege megvolt, és a hátizmai sem voltak rosszabbak, mint korábban - igaz, jobbak sem -, így az eredményt kizárólag a rossz időzítésnek tudhatja be. Viszont nagyon korai lenne még korai, hiszen tökéletes kondícióval még a top 6-ba is bekopogtathatott volna.

Hidetada Yamagishi idén is elfoglalt egy helyet a világ 10 legjobb testépítője között, bár határozottan nem volt olyan éles, mint tavaly. A korábbi versenyeihez képest javult, de a hátpózokban kissé vizes maradt, és ettől a döntőre sem tudott megszabadulni, így kénytelen volt idén is megelégedni a tizedik hellyel, de ez azért nem fog rosszul mutatni az eredményei listáján, ráadásul spárgázni is megtanult, amivel még színesebbé teheti amúgy is kiváló szabadpózait.

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

Teljes eredménylista:

1. Phil Heath
2. Jay Cutler
3. Kai Greene
4. Victor Martinez
5. Dennis Wolf
6. Dexter Jackson
7. Toney Freeman
8. Brandon Curry
9. Ronny Rockel
10. Hidetada Yamagishi
11. Shawn Rhoden
12. Ed Nunn
13. Johnnie Jackson
14. Marius Dohne
15. Craig Richardson
16. Michael Kefalianos
16. Troy Alves
16. Robert Burneika
16. Evgeny Mishin
16. Marcus Haley
16. Marc Lavoie
16. Ben White
16. Frank McGrath
16. Robert Piotrkowicz

 

Phil Heath

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jay Cutler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kai Greene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Victor Martinez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dennis Wolf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dexter Jackson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toney Freeman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brandon Curry

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronny Rockel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hidetada Yamagishi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shawn Rhoden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ed Nunn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Johnnie Jackson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marius Dohne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Craig Richardson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá a fórumban!

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!