A tápkieg ipar rejtelmei

2015-01-08

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Terítékre kerülnek a táplálékkiegészítő ipar titkai, az Arnold Schwarzenegger lehányása, a queenes és a nemqueenes Brian May és a varázsgomba, ami sajnos nem csak a mesében van. Azon kívül pedig egy csomó egyéb apróság, mint aktuálpolitika, zenei kérdések és egyebek, miközben persze a technikával röhejes szinten szívunk - a BB.Rádióban!

 

 

Töltsd le! / Hallgasd meg!

 

Olvasói levél:

"A BB Rádiót hallgatva már érlelődött bennem, hogy írok nektek. Amikor az Újévi buli edition című adásban kértétek, hogy aki értelmes 16 évesnek tartja magát, írjon egy kérdéssel kapcsolatban, eldöntöttem, hogy így teszek. Más dolgokhoz is szeretnék hozzászólni; a YouTube kérdés megválaszolásán kívül a tévézésről, az írásoktatásról, pár iskolai dologról és bulizásról, az MBTI tesztről, a drogkérdésről fogok írni a következő pár sorban.

(...) vagyok, 16 éves, gimnáziumba járok. Minden nap szembenézek azzal, hogy mennyire idegennek érzem magam a mai világban. Iskolában és a családban is. Van erre egy jó angol szó: alienated. Ha érzitek ennek a jelentését, ez jól leírja a problémám. Nem ismerek olyan embert, aki - akár csak nagyjából is-, úgy gondolkodik az "Élet nagy dolgairól", mint én. (Persze rajtatok kívül, pont ezért hallgatlak titeket.)

A YouTube kérdésre visszatérve, ez elképesztő. Én ahogy látom, a mai 12-14 éves korosztály sztárolja ezeket a szutykokat. Pár ilyen videót megnéztem, hogy kiderítsem, mi a sikerük titka. Mi lehet sikeres abban, hogy egy makogó senki elmondja, hogy milyen volt a napja, vagy egy játékkal játszik, és alatta beszél? Nem tudtam rájönni, de a hipotézis az, hogy a videóst "hierarchiában" maguk fölé helyezve (mivel ő tud videót csinálni, van ahhoz bátorsága, hogy felvegye magát, húha), élvezik, hogy időt tölthetnek el vele, még ha csak így is, videón nézve.

A tévézésre áttérve, ez is elképesztő. Sajnos. Amikor (kb. 3 hónapja) kivittem a TV-t a szobámból, miután 3 hónapig képernyővel a fal felé volt fordítva, mintegy kifejezve a véleményem, én voltam a családban a "hülye". "Kell az egy 16 évesnek."-mondták. A véleményem az, hogy ez egy nagyobb probléma, mint ti, én, vagy akárki gondolja. A szüleim napi 2-3 órát tévéznek elalvás előtt, ennek látszik is az eredménye -le kell írjam-, elbutultak az évek során. Mindig is hajlottam az összeesküvés-elméletek felé, leírom miért. Nézzük meg a tudomány állását. A matematikában, fizikában, kémiában olyan eredmények születtek, hogy fel sem fogjuk, gondolni sem tudunk rá. Ha tudnánk, ismernénk. Olyanról, amit nem tudunk, nem tudjuk, hogy nem tudjuk. Ha tudnánk, hogy mit nem tudunk, lennének róla ismereteink, legalább is részismereteink. Példa: Kalányos Ronáldó Herkules nem tudja, hogy mi a szinusztétel, ezért nem tudja, hogy van olyan, hogy szinusztétel. Szóval szerintem annyi év alatt, mióta az emberiség létezik, és ilyen eredményeket ér el, mint az Internet, űrhajó, lézer, autó, dezodor, LED pont az irányban ne folynának kutatások, hogy hogyan manipuláljuk a másikat? Azok az okos emberek, akik azokban a székekben ülnek, biztos vagyok benne, hogy létrehoztak ennyi év alatt egy olyan rendszert, ami láthatatlan, mégis működik. Gondoljunk csak végtelenül leegyszerüsítve erre a példára, de ez a rendszer egy nagy egész véleményem szerint: TV (reklám) -> McDonalds -> túlsúly -> gyógyszeripar. Azért nem nézek TV-t, mert ott az az erre specializálódott ember szabja meg, hogy én mit nézzek, ezáltal mit gondoljak, higgyek. Az Interneten ellenben ez ilyen szinten nem jellemző, majdnem olyan oldalra kattintok, amire én akarok, azt a tartalmat választom ki, amit szeretnék. Láthatjuk, mennyivel több, sűrűbb tartalmat nyújt az Internet, a TV mégis rendületlenül tartja magát. Miért? Mert könnyebb elfogadni, amit csak úgy elénk raknak, nem gondolkodni, hogy mi mit akarunk, mint venni a fáradtságot, és a saját akaratunkat érvényesíteni. Ennyit szerettem volna erről, hogy a TV a szándékos elbutítás melegágya, mindenképp kerülni érdemes.

Az írásoktatás megreformálása kapcsán az merült fel bennem, hogy egyszerűbb egy kb 1,5 cm x 1,5 cm-es területre bizonyos erőt kifejteni, mint egyedi betűket, számokat, jeleket kvázi lerajzolni.. Ebből következik, hogy az írás nagyobb kézügyességet igényel, mint a gépelés. Ha nagyobbat igényel, nyilván fejleszti is azt. Mivel ez nem lesz megfelelően tanítva, az jutott eszembe, hogy bizonyos időn belül hiányszakmák lesznek azok, ahol a jó kézügyesség követelmény, feltétel, elvárás. 50 éven belül ne lenne órásmester? Ki fog bűvész lenni? Festő? Sebész? Szóval ez, mint minden téma, amivel kapcsolatban szólok, elképesztő.

Iskola. A véleményem az, hogy a magyar oktatási rendszer (bár még nincs tapasztalatom az egészével, hiszen 10.-be járok) vegyes értékekkel bír. A tudományok szempontjából értett tudás átadása szelektálja a diákokat, ami jó. Aki megérti, utánanéz, és ismeretei alapján a józan eszére támaszkodik, sikeres lesz, aki magol nagy eséllyel, ha rá nem jön nem lesz az. Ilyen egyszerű, ezt is a megfelelő emberek találták ki annak idején. Aki felismeri, hogy a tanulás jó neki, fegyvert ad a kezébe, az kihasználhatja az oktatás előnyeit, annak eszközt ad, hogy maga alá gyűrje a buta embereket. A történelem során sohasem az erős, hanem mindig az okos ember használta ki, irányította a többit. Aki nem tanul, nem gondolkodik, az megérdemli, hogy felülkerekedjenek rajta, ez a világ rendje. Az egyéb részei viszont nem kielégítőek. Az, hogy köszönünk egymásnak, egyszerűen említve sincsenek. Vagy, hogy hogyan öltözködj, ismerkedj, süss meg egy mirelit pizzát, stb. Sok tanár egyébként nem való tábla 50 méteres körzetébe, van, aki akaratlanul akár, de aktívan tesz a butulás elősegítéséről.

A bulizásról annyit, hogy - mint láthatjátok-, Szilveszter estéjén azzal foglalkozom, hogy nektek írjak, szóval nem járok el bulikba. Ez már áthajlik a drog témába, egy bekezdésben lesz a kettő. Valahogy nem érdekel a fűre iszunk történet. A drogtéma mindig is érdekelt, egészen kiskoromtól, a kémiája és pszichológiája egyaránt. Az alkoholt, dohányt, kávét is drognak tartom, de nálam a drog szó nem társul azzal a tipikus negatív jelentéssel.Egy példa: amikor kicsit komolyabban utánanéztem, hogy hány vegyület található a dohányfüstben, és ezek közül hány káros, akkor döntöttem el, hogy nem fogok dohányozni. A cigarettát manapság nem dohányból és papírból, hanem a dohánylevél főerének (ami régen hulladék volt, ment a kukába) vegyszerekkel kezelt származékaiból készítik. El lehet képzelni, hogy ha csak sima szárított, fermentált dohányt raknánk a szánkba, ami egy növény, tehát élőlény, az több ezer anyag felszívódását jelentené, akkor mi még elégetjük a már eleve több ezer vegyszerrel kezelt változatát. A papírról, a ragasztóról, annak elemeiről még szó sem esett. Remélem ismeritek azt az angol kifejezést, hogy mind blown, na ez az. Itt is okos emberek ülnek a székekben, mint mindenhol. (Képzelhetitek mi lehet például egy heroinnál, amit ki tudja milyen körülmények között gyártanak ki tudja kik egy pincében. Már maga a heroin is elmondhatatlanul káros, hát még ezzel együtt a szennyező anyagok. Steril tűről meg alkoholos fertőtlenítésről egy sikátorban a kuka mellett feküdve szó sincs ráadásul még ehhez pluszban.) A hagyományos értelemben vett drogok legalizációjáról azt gondolom, hogy az összeset legalizálni kellene, de szigorú orvosi vizsgálatokkal ellenőriznék, hogy ki miket használ. Mindenki kapna egy plasztik kártyát, mint a jogosítvány, csak itt nem A,B,C lenne rajta, hanem a drog(ok) neve, amivel él, ennek felmutatása utána vehetne csak anyagot, hivatalos boltokban. (Sokan "lázadásból" használják, de lázadni nem úgy kell, hogy 13 éves kortól 18 éves korig minden hétvégén szétcsapom magam, aztán beállok a sorba, hanem lázadni -akár milyen hihetetlen-, az ésszel kell. Az állam ellen lázadás az, hogy kihasználom, amit nyújt maximálisan, majd oda költözöm, ahol nekem jobb. Nem macskakővel kell dobálózni.) Ez egyfajta szelekciót is eredményezne, mert aki jót akar magának, távol marad az anyagtól. Egyúttal minimális ártalomcsökkentés is lenne, mert nem kotyvasztott szer, hanem laborban készült lenne kapható Aki használja, meghal. Egyébként mindenhez kell valamilyen vizsga, képesítés, de ahhoz nem, hogy valaki egy másik ember fejlődését irányítsa, megteremtse. Igen, a szülőség. Ezt senki nem ellenőrzi, és látszik is az eredménye. Zárójel bezárva.

Az MBTI tesztet nem hiszem, hogy ismeritek, rengeteg kérdésre adott nekem választ. Myers-Briggs Type Indicator a neve, ez egy pszichológiai teszt. Megéri kitölteni, és a témában olvasni, tényleg sok miértre megoldás. Ez nem a Blikk horoszkóp rovata, hanem egy teljesen komoly dolog. Tényleg javaslom, hogy nézzetek utána, sok olyan témát megválaszol, ami előkerült a BB Rádióban.

http://lelektanitipusok.net/ Egy magyar nyelvű oldal.

A végére annyit szeretnék, hogy láthatjátok, a szobámban és lent a teremben töltöm a napjaim, tanulok, és reménykedem, hogy nem olyan életem lesz, mint a szüleimnek. Nagyon tisztelem a munkátok és tetszik. 2014 januárjától októberig kizárólag a ti segítségetekkel fogytam le 17 kg-t, köszönöm nektek. Volt még számtalan dolog, amiről akartam írni, de elfelejtettem kb. 80%-át sajnos. Imádom ezt az érvelős-vitázós dolgot, napokig tudnám csinálni. Szerelem, vallás, ilyesmi. Ezekről most nem sikerült összeszednem a gondolataim, és nem is voltak aktuálisak a rádióban. Tervezem, hogy ezt a levelet majd több fogja követni, mikor mi aktuális."


Elérhetőség: bodybuilderradio kukac gmail pont com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!