A testépítés az illúziók sportja vol 1.

2017-01-12

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Ez egy kissé röhejes cikk lesz, hiszen senkit nem fog meghatni. Legalábbis az érintetteket. De ez a tipikus helyzet, hogy akit nem érint, legalább tudja, hogy nem ő a helikopter.

 

Azt gondolná az ember, hogy a sport - különösen a testépítés és a kapcsolódók - az egészségről szól, vagy legalábbis az az alapja.

Nyilván mindenki tudja, hogy az élsport már túlmegy egy határon, hiszen a cél érdekében annyira szétgyötörjük a testet, hogy az egészség tényezőt is be kell áldozni, de alapvetően az lenne a logikus, hogy a hobbisták fokozottan ügyelnek az egészségre, a versenyzők meg pláne.

Nem kell elmagyarázni azt sem, hogy az egész fitnessz-szar az egészség mázával van leöntve.

Ehhez képest nyugodjunk meg: a kávé, a cigi, az alkoholizálás és a kábítószerezés ugyanolyan természetes a fitnessz-ipar résztvevőinek és a versenyzőknek is, mint neked a napi vitamincsomag. 

 

Elég kimenni egy versenyre: nemhogy a testépítők vagy a bikini csajok, de még a sportágak jelenlegi "csúcsát" jelentő mens buzique versenyzők is lazán ácsorognak a főbejáratban bebarnítva félmeztelenül, cigivel a kezükben. 

 

 

Igen, jól érted: még arra se veszik a fáradtságot, hogy diszkréten csinálják. Ez ugyanis nem ciki. Még csak eszébe sem jut senkinek, hogy ez gáz, sőt, röhej.

 

Európa legnagyobb fitness expóján, a FIBO-n hegyekben állnak a bagósok a kijelölt dohányzó helyeken.  Még Thomas Scheu, a legendás német testépítő sem bírta ki a harmadik forgatási napon, hogy ne gyújtson rá (addig nem akart lebukni), amikor a Világbajnok című filmet forgattuk.

 

Az edzőtermek szuper ilyen-olyan bajnok személyi edzői a bejáratban szívják a cigit.

 

Sőt, szinte minden kommersz edzőteremben van kávégép is. Tudsz venni kávét akár kis csészében is, mint egy kávézóban.

Igen, kávét. Még a legnagyobb bajnokok is edzés előtt kávéznak. Eszükbe sem jut még elvből sem, hogy az ilyen hétköznapi nyilvánvalóan egészségtelen, gyakorlatilag prosztó szokásokat nekik aztán főleg ki kéne iktatni az életükből. Sőt, be se kellett volna iktatni. Márpedig az edzés előtt/utáni/helyetti kávé teljesen természetes dolog - hiszen mi vagyunk a felnőttek, kávé-cigi belefér (a kox mellé), csak szépek legyünk!

 

Ha eddig nem értetted, miért mondják, hogy “a testépítés az illúziók sportja”, akkor a részben a fentiek adják a magyarázotot.


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
“A zab és a fingás” lehetne akár egy romantikus családregény címe is, mert két olyan dolgoról van szó, amelyek szorosan együtt járnak, pedig...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!