A világ leghárdkórabb edzőterme

2012-02-10

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Lusta vagy elmenni edzeni? Azt hiszed, nincs rosszabb, mint egy órát kocsikázni/buszozni/bringázni a teremig? Azt hiszed, a közeledben levő terem nem elég felszerelt? Csak figyelj!

 

 

Közismert tény, hogy Afrika jelentős részén egészen súlyos a szegénység, így az edzeni kívánóknak a wellnes terem nem opció arrafelé. Ramalho Henrique is biztosan tudna erről mesélni néhány dolgot, de ő inkább nem teszi. Csak azon csodálkozunk, hogy Szücs Doszpoly Tibi eddig egy szót sem szólt távoli unokatestvérének a sógorának az öccsének a szomszédjáról. Legalább ilyen szintű rokonságban mindenképpen állnak, elnézve a hasonlóan hárdkór termet és a szülők által hasonlóan jól összerakott testet. Panaszkodás helyett Tibihez hasonlóan a szabadidejét inkább arra fordítja, hogy gépeket és testet építsen, amolyan sz*rból várat jelleggel.

Fekpad

Már csak azért is tölti ezzel az időt buszozás helyett, mert sanszos, hogy nagyságrendileg 1000 kilométeres körzetben nincs egy fia edzőterem sem, sőt, talán még busz se nagyon. Azt azért mégis túlzás lenne elvárni, hogy napi 30+ órát utazzon (ha mágis ban busz), mert hárdkór ide, hárdkór oda, ez senkinek nem fér bele az idejébe. Aki mást mond, hazudik. Vagy van egy olyan DeLoreanje, amivel ez sem jelent akadályt.

Lábnyújtó

Mellékesen a nemcsak gépek; a forma sem akármilyen, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy azon a környéken viszonylag szűk csatornán csordogálhat a táplálkozási, az edzéstechnikai és különösen a gépépítési tudás. Az alapanyagokról nem is beszélve, és ez alatt elsősorban az ételt kell érteni. Szerencsére vas akad mindenhol - legalábbis bízzunk benne, mert ha nem, még belegondolni rossz, hogy talán a nagyszülők földi maradványait is beszerelte a közösbe -, így Ramalho nemcsak a legalapvetőbb padokat tudta összetákolni, de még egy pofás lábtolót is összehegesztett valahogyan.

Ramalho Henriqu

Meg kell jegyezni, hogy valószínűleg nem Mozambik legszegényebb részén él, ugyanis információink szerint viszonylag rendszeresen fordul elő az interneten (bár faszbúk nagy erő, mindent az agyhalálért, még a hajéktalanok is fazsbúkoznak - a szerk.), nem beszélve arról, hogy ha két étkezés között két nap telne el, elég gyorsan elfogyna a motivációja is. Ezzel együtt több, mint dicséretes a hozzállása és a kitartása. Bár több ilyen ember lenne - különösen kis hazánkban.

Lábtoló

Száz szónak is egy a vége: ha azt mondod, nincs időd - vagy ami még rosszabb, ha azt mondod, nincs kedved - jusson eszedbe, hogy bőven lehetne rosszabb. Soha nem a körülmények döntenek, hanem az ember. Kivéve persze, ha parkettás diszkózenés wellnesterem van csak a könyéken papucsos gyökerekkel, mert ott mi se bírnánk edzeni. Akkor már inkább Mozambik!

És végül, amit mindenki kihagy: a nyújtás


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
“A zab és a fingás” lehetne akár egy romantikus családregény címe is, mert két olyan dolgoról van szó, amelyek szorosan együtt járnak, pedig...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!