A világ legszarabb testépítő szövetsége

2011-11-08

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Egy ideje gomba módra szaporodnak a testépítő szövetségek, de ezek szintje nem hogy az IFBB szintjét, hanem néha semmilyen szintet sem ér el.

 
A Bajnok. Biztosan Pók kategóriában.

A testépítésben fél Magyarország már világbajnok. Kellenek persze ehhez olyan VB-k, amin nincs ott az egész világ, különösen a jó testépítők. Az IFBB után a következő kasztot képviseló WABBA, NAC és a NABBA mezőnye se nagyon mondható erősebbnek egy Superbodynál, de vannak ezeknél gyengébb szervezetek is, mint a WFF és az IBFA. Ezek VB-it erős nagyzolás világbajnokságnak hívni, sokkal szimpatikusabb lenne egyszerű nemzetközi versenyként reklámozni őket, így egyáltalán nem lenne gáz, hogy csak 5-6 ország indulói vannak jelen. Ennyiből a Scitec Muscle Fest vagy a Bihac Open is lehetne VB, pedig ez utóbbi már tényleg igenszar.

De van lejjebb a kamuvébéknél is, sokkal-sokkal lejjebb. De annyival lejjebb, hogy beszarás.


Paul Dillet amikor még nem volt teljesen hülye.

Mégpedig Paul Dillett WBFF szövetsége az, ami minden alatt van, amit valaha el tudtunk volna képzelni. Paul Dillett sosem volt egy észlény, vagy önkritika bajnok. Személyesen hallottuk, amikor a rasszista bírókat vádolta a helyezéséért, holott simán utolsóra is tehették volna, teljesen megérdemelten, mert a formán kivüliség mellett még oda is okádott a színpad mögé.

De hogy az IFBB-ből joggal vagy jogtalanul kiábrándulva egyenesen egy buziszövetséget csinált, az döbbenet. (Már eleve a Paul Dillett's WBFF elnevezés is mókás, ennyiből csinálhatna valaki Kiss Pista Testépítő Szövetséget is.)

Fekete Pákó is itt versenyez

Hívhatnánk a WBFF-et picsaszövetségnek is, tekintve a modell-téma túlsúlyát, amiben igen pozitív, hogy itt legalább nem nyomorékok versenyeznek. De ez megengedhetetlen jóindulat lenne, tekintve, hogy a versenyek egy pontján öltönybe öltözött metroszexuális férfiak vonulgatnak a színpadon.

Feleseges belemenni, hogy ennek mi köze van bármiféle sporthoz, és azon tűnődni, miért nincs olyan verseny, ahol köcsögöknek a BMW-jükkel és a Rolex órájukkal kell a színpadon villantani. Menjünk csak tovább a testépítő kategórára, ahol néha indulnak kettőnél többen is.

Egy másik iszonyatos WBFF profi sztár.

Íme alant a videóban az igazi döbbenet: John Leibfried testépítő abszolút bajnoki címet nyer, amellyel megkapja a WBFF profi kártyát. Igen, jól látod: a Superbody Athleticba is gyengécske fiú profi testépítő státuszba kerül - a volt IFBB Profi, Paul Dillett gagyiszövetségénél. Ez valami elképesztő!

 

 

A WBFF komolyságát az is jelzi, hogy a rendezvényekre sztárvendégeket hívnak. Pl. Nick Cartert, aki csak első ránézésre buzi, a wikipedia szerint valójában a Backstreet Boys tagja, amely minden bizonnyal minden kőkemény, vassal edző férfi kedvence. Hurrá, ez a bodybuilding! (Legalábbis náluk.)

 

Tóth Dani: WABBA, NAC és WBPF profi versenyző, de még nem "igazi", vagyis IFBB Profi. (A félreértések elkerülése végett: a WBFF-hez semmi köze nincs, ő csak arra példa, hogyan néz ki egy testépítő.)

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!