Active Fitness tehetségkutató kupa

2011-05-23

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Miután sikerült tisztáznom magamban, hogy az Active fitness kupának semmi köze a debreceni Aktív fitnesszhez - hiába van mindkettőhöz kötődése Kathi Bélának - nekikezdtem megszülni a cikket az egyik legsikeresebb tehetségkutató kezdeményezésről.

Az Active Fitness Kupa a hajdúnánási Active Fitness tehetségkutató jellegű kezdeményezése. Nem ástam mélyre magam a történetben, de a főszervező Csiha Sándoron kívül Balogh Antinak köszönhetjük, hogy a dolog létrejött.

Az adottságok jó: maga Hajdúnánás egy kellemesen szimpatikus, húszezres kisváros: már agyalok is, mikor töltök lent egy hétvégét.  Az idő ideális volt még akkor is, ha nem nyílt téren rendezik az ilyen versenyeket. Nem is lene rossz móka, szarráázna a mezőny és folyna a barnírtó; de a viccet félretéve, az ember hangulata más, ha egy zöldellő, csendes kisvárosba érkezik a kék ég alá vakító napsütésben, mintha gané idő lenne.

A helyszín szinte tökéletes: a Kéky Lajos Művelődési Központ nézőtere elegendő, hátul tűrhető hely ál rendelkésére öltözőknek, a színpad pedig bordó drapériáival és fénytechnikájával ideálisnak bizonyult, nyilván nem csillió dolláros költségen.

Amivel kapcsolatban azonban kétségeim voltak, az az időzítés: kell-e még egy tehetségkutató verseny és pont tavasszal? A nagy sikerű Nyíradony kupa ha nem is váltotta meg a világot, de ősszel bejött. A tavaszi szezon kinyírása után azonban csak a szokásos NAC, WABBA VB- miatt készülnek fel a versenyzők, de ők nyilván nem az utánpótlás kategória. Volt rá esély, hogy egy tavaszi tehetségkutatón a kutya nem indul.

Ne felejtsük el azonban azt, hogy Hajdú-Biharban vagyunk, amely már-már táveszi a hazai testépítés vezető régiójának szerepét Budapesttől. Így a kapcsolati rendszer bőven összehozott egy komoly mezőnyt - ennél több versenyzőre konkrétan nincs is szükség.  A színvonal ráadásul egyáltalán nme volt rossz: zömében jól felkészült versenyzők érkeztek. Ha a szárazságban volt is néha hiba, ennek nincs jelentősége egy kezdő versenyen.  Nagyon jól látszott az, hogy a nevezők többsége szakemberek kezei közül került a színpadra.

Megkockáztatom, ha a hagyományos Nyíradony kupa folytatódik ősszel, az lesz a gyengébb verseny, ami inkább a hobbisták pályája. Persze hogy a két dolog ne ütközzön, egyeztetés lesz a szabályrendszerekben, hogy ne zárja ki az egyik verseny a kezdők köréből azokat, akik a másikon is indulnának.

A verseny kategóriái a már hagyományos Superbody szabályzat alapján lettek meghatározva. Minden kategóri abszolút volt: egy női (fitness modell) és a három férfi kategória. Ez utóbbiak közül az Athletic (Klasszikus Body?) és az Open volt súlykorlátos. 

Az Active Fitness Kupa szervezői már látják a gyermekbetegségeiket és tudják, jövőre mit csinálnának másként - mert jövőre is lesz Active Fitness Kupa.

 Active Fitness Tehetségkutató Kupa Eredmények, hivatalos lista:

Nöi fitness modell:

1.Keller Ildikó
2.Bozsányi Fruzsina
3.Fári Edina
4.Soós Bernadett
5.Zelenyák Marinna
6. -Gráff Noémi
    -Kiss Tünde
    -Pál Anikó
    -Baravics Lilla
    -Sárközi Szilvia


Klaszikus Body:

1.Tarnóczi Bence
2.Heiczinger Ádám
3.Schönekker László
4.Petró Ferenc
5.Szabó Gábor
6. -Makuta Viktor
   -Gyernán Gábor
   -KIss János
   -Fónai Péter
   -Dudok Csaba
   -Vakarcs Gergő
   -Fejes Alex
   -Deák Ferenc


Body Open:

 1. Fekete József
 2.Pintér Gábor
 3.Szabó Sándor
 4.Simon Gábor
 5.Nyakó Gábor
 6. Fodor István


Body GP.:

 1.Otlopán Mihály
 2.Bussay Péter
 3.Schal Róbert
 4.Újlaki József
 5.Bélteczki Norbert
 6.Tóth Richárd

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!