Aki legenda, legyen izmos!

2011-12-11

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Ma már mindenki legenda, aki elmúlt negyven?

 

Dexter Jackson simán nyerte a Legendák Versenyét, ahol nem a legendásságot pontozták! Nem történt csoda, minden a papírforma szerint ment: senki nem tudta legyőzni Dexter-t az IFBB Pro World Masters Championship-en. A "Penge" fantasztikusan nézett ki, annak ellenére, hogy már szeptember óta tartja a formát, és meg kell jegyezni, hogy sokak szerint jobb volt, mint a Mr. Olympia-n. Toney Freeman végzett a második helyen, ami szintén sablonosnak mondható, hiszen az X-man szokásához híven remekül megőrizte a formát, ami augsztusban egy győzelmet ért neki - open mezőnyben. Sajnos ezúttal sem száradt be teljesen, de így is bőven elég jó volt ahhoz, hogy bebiztosítsa magának a dobogó második fokát és némi zsebpénzt - számszerűsítve 50.000 dollárt.

Bill Wilmore kapta végül a bronzérmet, vagyis a legendáknak szánt versenyen a dobogót gond nélkül kibérelték az aktívan versenyző profik, akik átlépték a bűvös negyven éves határt - ki többel, ki kevesebbel. Bill egyébként jórészt annak köszönheti a harmadik helyét, hogy 40 éves korára sikerült összehoznia élete legjobbját: végre javított a karjain és a kondíciója is rendben volt. Ráadásul közel annyi pénzzel a zsebében távozhat, mint Toney, mivel a 25.000 dolláros nyereménye mellé kapott egy 20.000 dolláros különdíjat a fantasztikus fejlődéséért - ami egyrészt annyira azért nem volt fantasztikus, másrészt pedig nem biztos, hogy a különdíjakat is az elsők között kellett volna kiosztani.

 

 

Ed Nunn-nak jobban állt a szénája a zsűrizés után, hiszen akkor még a 2-3. helyért harcolt, azonban a kondíció hiánya végül megbosszulta magát. Értelemszeráen izmot felpakolni nem tudott az Olympia óta eltelt időben, és még csak beszáradnia sem sikerült annyira, mint a nyári versenyein, de így sem kell elégedetlennek lennie. Troy Alves-nak az ötödik hely jutott, de ha már a zsűrizéskor is azt a formát hozza, amit a döntőben, még előrébb is juthatott volna. Viszont így sem a csúcsformáját mutatta be a színpadon, feláldozott ugyanis egy leheletnyit a kondíciójából a tömeg oltárán, de az igazi öregfiúknak még így sem volt esélye ellene.

Az eddigiek alapján azt is lehetne gondolni, hogy a verseny gyakorlatilag kiválóan sikerült, de ez még csak távolról sem lenne igaz. A Legendák Versenyének induló rendezvény ugyanis végül nem lett több, mint egy óriási pénzdíjjal megrendezett profi masters verseny. Az aktívan versenyzők gyakorlatilag taroltak, méghozzá annyira, hogy a visszatérő nagyágyúk szinte fel sem tűntek senkinek.

Samir Bannout volt az egyetlen igazi legenda a mezőnyben, de 56 évesen nyilvánvaló okokból távolról sem tudta azt hozni, ami kellett volna, hogy a nála 15 évvel fiatalabbak ne verjék agyon egyetlen szempillantás alatt. A szervezőknek pedig kapcsolni kellett volna, és a "legtöbbet fejlődött" különdíj helyett Samir-t, Pavol Jablonicky-t, Lee Apperson-t vagy bármelyik valódi visszatérőt kellett volna megjutalmazni valamilyen formában - ha már azt nem akadályozták meg, hogy a győzelemre, de még csak egy színpadon bejelentett helyezésre is tökéletesen esélytelenül kelljen kiállniuk versenyezni.

FŐOLDAL

Szólj hozzá a fórumban!

 

Teljes eredménylista

1. Dexter Jackson
2. Toney Freeman
3. Bill WIlmore
4. Edward Nunn
5. Troy Alves
6. Darrem Charles
7. Tricky Jackson
8. Roland Cziurlok
9. Pavol Jablonicky
10. Lee Apperson
11. Samir Bannout
12. Stan Frydrych
13. Andreas Cahling

 

Dexter Jackson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toney Freeman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bill Wilmore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edward Nunn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Troy Alves

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Darrem Charles

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tricky Jackson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roland Cziurlok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pavol Jablonicky

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lee Apperson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samir Bannout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stan Frydrych

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andreas Cahling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá a fórumban!


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!