Anyám borogass: miket emelgetnek ezek?

2014-03-29

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
World’s Strongest Man 2014, Los Angeles!

 

Rendhagyó módon, idén tavasszal kerül megrendezésre a World’s Strongest Man rendezvény, amelynek mindenki által elismert győztese hivatalosan is a világ legerősebb embere lesz. (Nem, Laci nincs köztük és nem is volt soha - a szerk.) Mint ahogyan több mint tíz éve, most is csoportokba kerültek a versenyzők, amit nevezhetünk elődöntőnek. Az elődöntőbe pedig a Giants Live versenysorozatból lehetett kvalifikálni. Idén magyar versenyző nem jutott be. Az öt csoport pedig így nézett ki:

Group 1

Mike Burke
Terry Hollands
Frankie Scheun
Øyvind Rein
Tomas Rodrigues
Warrick Brant

 

Group 2

Jean-François Caron
Ben Kelsey
Robert Oberst
David Ostlund
Thor Bjornsson
Rafal Kobylarz

 

Group 3

Mike Caruso
Lauri Nami
Eddie Hall
Jerry Pritchett
Dimitar Savatinov
Grzegorz Szymanski

 

Group 4

Nick Best
Mark Felix
Eben Le Roux
Zydrunas Savickas
Laurence Shahlaei
Bjørn Andre Solvang

 

Group 5

Scott Cummine
Graham Hicks
Brian Shaw
Mikhail Shivlykov
Gerhard Van Staden
Martin Wildauer

Aki kicsit jártas az erősemberek profi szekciójában, az látja hogy az ütős nevek szinte biztos helyet fognak elfoglalni, a többi pedig már verekedés. Nagyon sok új név van: huszonévesek, akikből váratlanul lehet egy „runner-up”, vagy akár csoportelső. De azért azt is érdemes megfigyelni, hogy van egy-két csoport ami igen erősre sikeredett. A versenyszámok pedig szokás szerint vegyesek, csoportok szerint:

 

Szerencsénkre már van fent, mindenki videó megosztóján sok, elég jó minőségű felvétel:

A teljesítmény hihetetlen: a mai erősember sportág már részben erőemelés is. Szinte minden évben van már guggolás is a felhúzás mellett. Vannak itt jó páran, akik 1000 kg felett teljesítenék az összetettet. Tényleg nehéz ezt felfogni, hogy bírja a szervezetük, ráadásul egész évben utaznak, így a sérülésveszély is óriási. Több versenyző az amerikai Arnold óta még leugrott Ausztráliába versenyezni, aztán megint vissza Los Angelesbe.

 

Az elődöntők után, a döntőbe jutott versenyzők:

Michael Burke (USA) 
Terry Hollands (UK)
 
Hafthor Bjoernson (Iceland) 
Jean-Francois Caron (Canada) 
Jerry Pritchett (USA) 
Eddie Hall (UK) 
Zydrunas Savickas (Lithuania) 
Laurence Shahalei (UK) 
Brian Shaw (USA) 
Martin Wildauer (Austria) 
Warrick Brant (Australia) 
Dave Ostlund (USA)

Nagy meglepetés nincs, egy-két top versenyző hiányzik. Számunkra a már évek óta induló és folyamatosan döntős magyar elit versenyző hiányzik a legjobban: Katona Ervin. Valószínűleg a Bajnokok Ligája sorozatra fog megint koncentrálni, hátha idén is sikerül megnyernie. Még egy-két név hiánya szemet szúrhat a listából: joggal keressük a lengyelek jelenlegi legjobbját, Radzikowskit, aki egy tricepsz sérülés miatt maradt ki a listából. És persz a második legjobb litván, Vytautas Lalas is sérülés miatt hiányzik. Neki a derekával történt valami még a tavalyi Európa Legerősebb Embere versenyén.

A döntő ezen a hétvégén fog lezajlani. A bajnoki cím valószínűleg a két legnagyobb rivális, az amerikai Brian Shaw és a litván Zydrunas Savickas között fog eldőlni. Annyira feszített a tempó ez alatt a két hétvége alatt, hogy történhetnek még nagy meglepetések - hamarosan elválik.

A versenyszámok:

Tárgypakolás

Egykezes óriás

Hordódobálás, állványon át

Kamionhúzás

Guggolás

Kőgolyópakolás


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!