Arnold Classic 2017 Preview

2017-02-27

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Idén attól hangos a show, hogy senki nem indul el, de éppen ettől lesz erős verseny a 2017-es Arnold Classic.

 

 

A 2017-es Arnold Classic (lassan már ide kell írni, hogy amerikai, de azért még mindenki tudja, miről van szó) attól volt hangos, hogy ki nem indul el - éppen ezért számíthatunk egy nagyon szoros versenyre.

 

Kai Greene nem védi meg a címet az előző év után. Abban bízhatunk, hogy egyelőre nem vonult vissza, csupán idén inkább a nyári versenyekre koncentrál. Igaz, idén is ott lesz az Arnoldon, de csak szakkommentátorként.

Shawn Rhoden és Justin Compton csendben eltűnt az indulók közül, év végén még indulni akartak. Compton körül veseproblémákról pletykálnak, de ő maga tagadja ezeket.

Josh Lenartowicz pedig az elmúlt két év villanásai után most "személyes okból" - vagyis pontos indoklás nélkül - kihagyja a versenyt, pedig a mostani mezőnyben jó lehetett volna egy újabb dobogóra.

 

Így Cedric McMillan lépett elő fő favorittá, aki egy éve kis híján legyőzte Kai Greene-t, de végül a második helyre szorult. A Team Scitec arca előtt most komoly lehetőség van, de hiába volt tavaly nagyon jó, rendszerint nem túl következetes a formaidőzítése. Éppen ezért nem lehet tudni, hogy a színpadon mit mutat majd, de reméljük a legjobbakat a lehető legjobb show érdekében.

 

Lionel Beyeke egy másik nagy beváltatlan ígéret, aki élete lehetőségét kapta. Genetikailag az egész IFBB egyik legjobbja, és mostanra olyan izomtömeget rántott fel, hogy még Bodó Imi is simán összekeverte Kai Greene-nel (több van itt annál, hogy hasonlít a fejük). Csakhogy rendszerint maximum tűrhető kondícióban szokott színpadra lépni, rosszabb esetben pedig testépítő mércével dagadtan. Remélhetőleg észreveszi az esélyt, és élni is tud vele.

 

Dallas McCarver is beváltatlan ígéret egyelőre, viszont ő nem töltött éveket azzal, hogy csalódást okozzon a sport szerelmeseinek. Helyette két profi szezon alatt többször is győzni tudott, és a Mr. Olympia-n bejutott az első tízbe. Ugyan a derékrésze hosszú, és a háta magasan tapad, de ha hozza a kondíciót, megszerezheti a győzelmet, és 25 évesen a sport leggyorsabban felszálló csillaga lehet.

 

Fouad Abiad nemrég lesérült, combizom szakadást szenvedett, de mostanáig biztosan nem lépett vissza az indulástól. Lábazni nem tud, de tartja a diétát, igyekszik a színpadra lelohasztani a duzzanatot és kiélezni a formát. Ha a sérülés nem lenne, kifejezetten jó eséllyel indulna a dobogóért, de az még mindig elérhető közelségben van. Viszont a zavaró tényezők egész sorát nyomtalanul eltüntetni várhatóan nem tudja majd.

 

Juan Morel viszont zavaró tényezők nélkül indulhat a legjobb helyekért, és egyáltalán nem szabad leírni. Óriási tömeg, jó alak és többször hoz jó kondíciót, mint ahányszor nem. Ugyan messze nem a következetesség szobra, de ha összehoz egy romszáraz formát, akár a legjobb helyekért is harcolhat a hétvégén.

 

Maxx Charles is hasonló adottságokkal és hasonló munkamorállal rendelkezik a Team Scitec képviseletében. Nem mindig jön neki össze a 100%-os forma, de biztosan mindent meg fog tenni, és amennyire a felső testéhez mérten vékony combjai engedik, biztosan előre is fogja verekedni magát. Számára is jó lehetőség a hétvége, hiszen bár a győzelem túl nagy falat lehet neki, a mostani mezőnyben megcsíphet egy előkelő helyezést.

 

Michael Lockett, Will Harris, Vitaly Fateev és Luke Sandoe neve is szerepel a hivatalos indulólistán, de a várhatóan kisebb eséllyel indulnak a top helyekért. Lockett ugyan romszáraz kondícióval szokott meglepetéseket okozni, Harris pedig bármikor meglephet bárkit a tömegével, valójában a dobogóra nem sok esélye van egyiküknek sem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!