Arnold Classic 2020

2020-03-08

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Történelmien fájdalmas a 2020-as Arnold Classic a koronavírus miatt (Expo kuka, a program nagy része elmaradt), de a fő szám - az open testépítés - gond nélkül lement.

 

Sokan hullottak ki a 2020-as Arnold Classic mezőnyéből, olyan nevek,  mint Kai Greene vagy Shawn Rhoden, de ha komolyak akarunk lenni, Roelly Winklaarnak például igencsak lett volna keresnivalója a mezőnyben, és az eredetileg nevezett Lyonel Beyeke sem jelent meg végül, amit pár nappal a verseny előtt jelentett be valami rejtélyes "valaki ártani akart neki, ezért nem tud indulni" indokkal. Haadi Chopanról tudtuk, hogy idén is vízumproblémák játszanak. 

(Kai Greene azért "érdekes", mert idén is trollkodott: a közösségi pöcegödrében közzétetett feszengős kép mellé odaírta, hogy szeretne speciál meghívót - miközben nagyon jó tudjuk, hogy soha nem fog indulni többé sehol.)

A nagy reménység Big Ramy volt: az előzetes képek alapján végre csúcsformára számíthattunk, de kaptunk helyette egy szokásos baromi nagy, de aránytalan és vizes Big Ramy-t, így a felkészítő edző váltást rögtön el is könyvelhetjük kudarcnak. 

 

Kicsit jobban sikerült William Bonacnek. Másodszor húzta be a címet, de annyira, hogy nem is kellett Big Ramy miatt aggódnia, mert a második helyért maximum Dexter Jacksonnal csatázott.

Dexter hihetetlen, szinte megint benne volt a potenciál, hogy újabb Arnold Classic címre tegyen szert (öt van neki), de a valóságban azért ez nem volt olyan közel. Mindenesetre az ezüstérem így is gyönyörű a profi gárda veteránjától, aki már vissza akart vonulni, de meggondolta magát hogy még mindig leiskolázza a többséget életének 51. évében. Még két Arnold Classicra megy idén és a 2020-as Olympiára, majd elvileg végleg visszavonul - biztos gyűjt még egy kicsit nyugdíjra. 

Big Ramy győzelmét hiába akarjuk, mert nem tudja azt a formát hozni, amit akarunk neki: be kéne áldozni némi tömeget és ezzel javítani nemcsak a kondíción, de az arányokon is. Persze a harmadik hely is szép, csak már unalmas. A nézők értelmi színvonalát jól mutatja, hogy rendesen fújoltak, amiért nem Ramy nyert - meglehet nem ártana több edukáció a sportban. Mindenesetre a Franco Columburól elnevezett legizmosabb különdíjat ő kapta meg, ami szép és jó gesztus - mert a testépítés sosem arról szólt, hogy kin van a legtöbb izom, viszont nem ördögtől való ötlet azért ezt külön díjazni. 

Steve Kuclo negyedik helye viszont ikváló eredmény, mert máshonnan indulnak. A tűzoltó korántsem rendelkezik top adottságokkal, de szívós munkával mostanában mindig a mezőny elejére verekszi magát pont azért, mert kitűnő kondícióval érkezik.

Ötödik a még mindig feltörekvő Sergio Oliva jr. Bizony a nagynevű apa nyomdokaiba lépni nem egyszerű, de a kis Sergio szép lassan lépeget előre. Idén az ed Corney-ról elnevezett "legjobb pózoló" díját kapta.

Hatodik Cedric McMillan, ami bizony gáz, mert sokan Mr. Olympiát láttak bele, ami nem lesz sohasem, és úgy néz ki, a 2017-es Arnold Classic győzelme is egyszeri alkalom maradt. Pedig ha atom kondícióban érkezne, még mindig megijeszthetné a mezőny elejét. 

Victor Martinez előzetesen nagyon jó kondíciót ígérő képeket mutatott, de ez nem volt elég, hogy az élmezőnybe kerüljön. Nagyon jó hír, hogy Josh Lenartowitz visszatért, konkrétan az agytumor - kezelésből, de sajnos a top 10 se jött össze.  A nevezett 14-ból végül 11 versenyző jelent meg. 

Az Arnold Classic Expo a koronavírus miatt elmaradt, a rendezvényke nagy résztét lefújták, összesen 8 sporteseményt tartottak meg és csak a pénteki és szombati napon lehettek jelen nézők, tehát például konkrétan a Strongman nézők nélkül ment le. 

Arnold Schwarzenegger ismét hozta a formáját, amikor az általunk nem túl kedvelt strandgatyás kategória győztesét a strandgatyáról kezdte faggatni a színpadon és hogy miért nem mutatja meg a lábát. Szép kínos percek voltak, már csak azért is, mert az önmaga paródiájába fordult Arnold pár évet már elkésett a kategória fricskázásával.

Ez a közjáték cseppet sem volt meglepő, az viszont igen, hogy mennyire katasztrofális minőségű a színpadi fény és az élő adás, valamint az elkészült fotók is botrányosak. Ugyan kritizálni szokás most a kodíciót, de ennyire azért nem lehet rossz, mint ahogy a képeken látszik. (A cikkben ezért nincsenek képek - a szerk.)

Persze az is lehet, hogy mindez szándékos, mert a szervezők jogos igénye az lenne, hogy a nézők élőben akarják látni a rendezvényt. Csak sajnos mindez nem hozza meg a kedvet hozzá. 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
A Támadás 2. a 2007-es Támadás c. kultuszfilm folytatása, amely ugyan történetileg egyáltalán nem folytatás, azonban mindenben felülmúlja az...
Megpróbálom nektek néhány mondatban összefoglalni, mi minden történt velem a legutóbbi jelentkezésem óta. Aki szokta olvasgatni a bodybuilde...
Dorian Yates sosem félt megmondani a frankót, de ilyen szintű nyíltsággal még nála sem találkoztunk: mindent elárult a fiatalkori balhéiról,...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!