Arnold Classic Éjszakája 2019

2019-03-04

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Már második éve, hogy a világ egyik legkiemeltebb versenyén egy halom kattant rajongó összejön, hogy éjszakába nyúlóan végignézze az élő közvetítést a Scitec Goldban. De nem csak nézünk, csinálunk is ezt-azt!

 

 

 

 

 

Aki képben van, az tudja, hogy két jelentős presztízsverseny van: a Mr. Olympia és az eredeti, columbus-i Arnold Classic.  (Sok Arnold Classic van már a világon, mind jelentős verseny, de az igazi presztizs az amerikai.) A kettő közötti jelentős különbség, hogy az Olympiára kvalifikálni kell, az Arnold Classic pedig meghívásos. A fene se tudja, hogy melyik a nehezebb ilyen szempontból; mindenesetre az ilyen rendezvényeken mindig velünk levő, “saját” profinktól, Tóth Danitól megtudtuk aznap este, hogy pontosan hogyan működik ez a meghívás, mert annyira nem egyszerű ez. 


Az élő közvetítésel az a nyilvánvaló bibi, hogy az időeltolódás miatt nekünk lehetetlen időpontban van. A tér-idő kontinuumban így keletkező lukakat kell nekünk kitölteni mindenféle programmal, amiben a nehézség az, hogy jópár óra üresjárat van, a könnyebség meg az, hogy bárki simán el tud menni edzeni közben.


Úgyhogy volt itt minden: proteinsüti főzőshow főzés nélkül gyümölcsből és proteinból Gömbi Jarmila nemzetközi bikini bajnokkal és Tóth Lídia INBA világbajnokkal, ami sokkal finomabb lett, mint amire számítottunk. Atomjó volt a Scitec protein brownie Szabó Niki fitness világbajnok keze által készítve. Az extremitást a parizer és májas kóstoló képviselte, mert bizony hihetlen a hétköznapokban vállalhatalan húsipari termékekből is lehet minőséget csinálni, erre pedig garancia az NPK neve, akik nemrég dobták piacra ezeket az újdonságokat.


Bodó Imi még dedós ügyességi versenyt is szervezett, ami meglehetősen szórakoztató és vicces volt, úgyhogy ezt szinte biztosan akarjuk minden ilyen alkalommal.

 


És persze az elmaradhatatlan saját testsúlyos guggoló verseny, ami mindig kis létszámú, egy órába simám beleférő program, amiben mindig akad egy-egy iszonyatos meglepetés eredmény és bizony a csajok mindig nagyon odateszik magukat - most is volt egy 120 ismétléses sztori. Ennek az eseménynek lett volna a sztárvendége  Molnár Zoli Guiness-rekorder, aki 75 kilós testsúllyal 100 kilós guggolásban tartja a világrekordot 170 ismétléssel, de sajnos külföldi útja miatt csak videobejátszás formájában tudott jelen lenni.


A “Kathi Béla kalandjai Amerikában” című film - és egyben BB.Tv 150 - bemutatója ebben a formában elmaradt, mert vágás közben derült ki, hogy az évekkel ezelőtt kutyafuttában leforgatott anyagból nem lehet egész estés filmet csinálni, csak egyfajta  sorozatot. Így ennek durván vágott részeiből kaptak ízelítőt a jelenlévők, ami alapvetően vicces, de azért brutális, néhol sokkoló információhalmazt jelentett, olyasmit, amiről a legtöbben valószínűleg sosem hallottak.

 

Jelen volt Kaszás Bálint Superbody bajnok: meglehet a jövő Superbody bajnokát hozta magával nemrég született kisfia személyében, aki a táplálkozási részt jól nyomja és már vagy hetven dekát felrántott születése óta. 

 


Az est fénypontja Seres Zoli junior (!) korból éppencsak kilépett erőemelő Tom Platz guggoló rekordjának megdöntése lett volna, de ezt iszonyatosan megszívtuk. Cseppet sem akarom, hogy magyarázkodásnak tűnjön, de nem Zolin múlt a történet. Neki még az sem volt probléma, hogy éjfélkor volt az esemény, sokkal inkább mi nem voltunk elég körültekintőek. 


A Scitec Goldban van egy több milliós, hiteles Eleiko verseny plaform guggolóállvánnyá alakítható fekpaddal és grammpontos súlyokkal. A szorítókat azonban valakik elbarmolták, így szemből a bal oldalit nem lehetett meghúzni és nem volt annyi eszünk, hogy rakjunk rá kívülről műanyag szorítót vagy szerezzünk egy csavarhúzót. 

 


A súly már a hetedik ismétlésnél elkezdett lecsúszni és 17-nél Zoli majdnem felborult. Ekkor rakta vissza,a 24-et ugyan nem teljesítve, de ezzel megdöntve a saját, magyarországi rekordját.


Cseppet sem vigasztal minket, de a vasárnapra nagy dérrel-durral az Arnold Classic fesztiválon behirdetett Higa Monster rekordkísérlet sem sikerült. Higa nagyon szépen, iszonyatos erejét  jól láthatóan demonstrálva húszat bírt teljesíteni.


Így Tom Platz 500 fontos guggoló rekordja még mindig nyitott kérdés maradt.


A másik izgalmas téma természetesen az Arnold Classic eredmény. Ehhez tudni kell, hogy csakis a profi testépítést nézzük, abból is a fő kategóriát, nem a 212-őt. (Ez utóbbi nehéz is lett volna, mert sokatmondóan idén már nem volt.) Ennek az is az oka, hogy az Arnold Classic egész hétvégés programját nem tudnánk lekövetni, ráadásul masszívan sok töltelékprogram van, ami nem vág  a profilunkba. A bikini közvetítése van még ebben az időben, erre is voltak profi kommentátoraink. 

 

Nos, két Team Scitec tag volt jelen a versenyen - Brandon és Cedric-, plusz aki itt nagyon képben volt, egy nem Team-tag kedvencünk a tavalyi címvédő, William Bonac. Cedricnek már van Arnold Classic címe, de most esélye sem volt, hatalmas versenyben viszont Brandon Curry behúzta a győzelmet, igencsak megérdemelten.

 

Természetsen tudjuk, hogy a győzelemhez szükséges változást a tavalyi Scitec Muscle Beachen való részvétel hozta el számára, különös tekintettel a vízibicikli versenyre. Brandon egyébként megtudta, hogy élőben nézzük, el is büszkélkedett vele a közösségi pöcegödörben, hogy egy halom kattant éjjel is követi a versenyt.


Az AC éjszakája nagy buli volt, az igazi fanatikusok éjszakája, amit meglepően sokan bírtak végig - hasonló legközelebb szeptemberben lesz, az Olympia Éjszakáján, ami még jobban az éjszakába fog nyúlni.

 

Talán vannak valahol képeink is, ha találunk, frissítjük a cikket.

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!