Arnold Classic Europe 2011 - indulólista

2011-10-05

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A mostani hétvégén, története során először az Arnold Classic eljön Európába is, méghozzá nem akármilyen színvonallal!

 

Persze a columbusi verseny is megmarad minden év tavaszán, azonban idén először az esemény tiszteletét teszi az öreg kontinensen is, azon belül is a spanyolországi Madridban. Az Arnold Classic jelen pillanatban az IFBB második legnagyobb versenye, így az elvárások magasak, de a mezőny is nagyon erősnek ígérkezik - bár a tavaszi versenyhez képest kissé kevesebb nagyágyú lesz ott.

Victor Martinez lehet a legnagyobb favorit, mivel az indulók közül az utóbbi hetekben a "Dominikai Dominátor" szerepelt a legjobban. Bár a legutóbbi felvételek tanúsága szerint jelen pillanatban nincs éppen csúcsformában, de a profik csupán órák leforgása alatt is képesek drasztikusan változtatni a fizikumukon, így semmiképpen sem szabad leírni. Dexter Jackson lesz a másik nagy név az indulók között, aki már három Arnold Classic és egy Olympia címet is a magáénak tudhat. Ugyan az utóbbi két évben egyre távolodott a csúcsformájától, az Olympián bizonyította, hogy még mindig össze tudja hozni azt a kondíciót, amivel kiérdemelte a "Penge" becenevet, és még mindig veszélyes ellenfele lehet bárkinek.

 

 

Jó eséllyel Toney Freeman lesz az, aki a legközelebb tud kerülni hozzájuk, vagy akár be tud férkőzni közéjük - ha nem hibázza el a formaidőzítést -, de a harmadik helyért egészen biztosan óriási háború lesz, mivel az idei versenyek még a régi kvalifikációs szabályok hatálya alá tartoznak, ami azt jelenti, hogy nem csak a bajnok, hanem az összes dobogós elnyeri a jövő évi "O"-n való indulás lehetőségét. Ronny Rockel is ott lesz azonban, hogy megkeserítse a "nagyok" életét, és bár két hete elszúrta a formát, ha ezúttal sikerül a rá jellemző definíciót visszahoznia, könnyen beférkőzhet a top 3-ba, ismét - sokadszorra - meglepve kritikusait.

Hidetada Yamagishi sem bírja ki, hogy az őszi szezonban csupán egyszer versenyezzen, ezért újra megpróbálja bebizonyítani, hogy még mindig képes összerakni ugyanazt a porszáraz formát, amivel a hírnevét megalapozta - és amit idén még nem láttunk tőle. James "Flex" Lewis is újra megpróbálkozik az open kategóriában, ahol már tavasszal is bizonyított, ráadásul akkor is Spanyolországban, bár egy jóval gyengébb mezőnyben. Most vajmi kevés esélye van felkerülni a dobogóra, de mindenképpen jó főpróba lehet a jövőre már 212 fontos kategóriában való versenyzéshez, vagy akár ahhoz, hogy hamarosan véglegesen openre váltson.

Robert Piotrkowicz és Sergey Shelestov fogja képviselni a kelet-európai blokkot, de előreláthatólag nem lesznek túlságosan sikeresek, mert annak ellenére, hogy korábban már mindketten okoztak meglepetéseket a szakmának, a mostani mezőny túl nagy falat lehet nekik.

 

Szólj hozzá a fórumban!

Indulólista

Carlos Ruiz Asensio
Alfonso Del Rio
Clarence DeVis
Toney Freeman
Dexter Jackson
Michael Kefalianos
James "Flex" Lewis
Victor Martinez
Antonio Morales
Zaher Moekahal
Edward Nunn
Robert Piotrkowicz
Ronny Rockel
Sergey Shelestov
Alvin Small
Hidetada Yamagishi


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!