Arnold Classic Europe 2012 indulólista

2012-10-10

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Egyre közeledik az Arnold Classic Europe második kiadása, ahol a mezőny sokkal színesebb lesz, mint a Sheru Classic-on volt, mégis teljesen más neveket vonultat fel.

 

Phil Heath és Kai Greene ugyanis nem fog indulni, ez azonban a versenynek éppen a hasznára válik: nem lehet előre tudni ugyanis, ki fogja nyerni a show-t, így egy teljesen nyílt csatát láthatunk a mostani hétvégén. Shawn Rhoden ugyan a fő favorit, tekintve, hogy a fentebb említett két nagyszerű bajnokon kívül mindenkit maga mögé utasított néhány hete a Mr. Olympia-n, mégsem érezheti a zsebében a győzelmet. Először utazik versenyezni az óceán innenső partjára, így könnyen hiba csúszhat a formaidőzítésébe, ami pillanatok alatt visszavetheti a pontozólapokon.

Ráadásul Dennis Wolf is szépíteni az "O" után, ami rossz hír Rhoden-nek, a "Farkas" ugyanis veszélyes ellenfél lehet számára, ha össze tudja hozni a kondíciót a teltséggel. Egy Arnold cím pedig könnyen elfeledtetheti vele az Olympia fiaskót, és azt, hogy nemrég még a visszavonuláson gondolkodott. Mellesleg Toney Freeman-re sem árt odafigyelnie a modern kor Flex Wheeler-ének, ugyanis az X-man nem kicsit volt kiakadva, amikor a nyári versenyeken kikapott tőle, és ha ez nem lenne elég, az idei szezonban eddig élete formáját hozta, amivel egy adott napon bárki ellen eséllyel szállhat ringbe - vagy inkább állhat színpadra.

Akad itt azonban néhány titkos favorit is, akik mostanában nem nagyon villogtak, de megvan a potenciáljuk, hogy odaverjenek a, ha egyszer beletalálnak a tutiba. Lionel Beyeke például megmutatta az Olympián, hogy igenis lehetséges kizárólag genetikával bekerülni a világ legjobb 10 testépítője közé, tökéletesen elszexualizált formaidőzítéssel. Mindenesetre azóta eltelt két hét, visszatérhetett Európába, és most nem is kell az Óperencián túlra utaznia Franciaországból, és talán bebizonyítja, hogy ő is képes egy Rhoden-féle megvillanásra, ha egyszer sikerül beszáradnia a színpadra.

Roelly Winklaar-ról is hasonló jókat lehetne elmondani, csak azzal a különbséggel, hogy kevésbé impresszívek a genetikai adottságai, és ő már megmutatta korábban, hogy tudja a tuti receptet, csak az elmúlt másfél évben, a távolléte alatt bizonyára kiment a fejéből, hogyan is működnek a dolgok pontosan. Mindenesetre tőle abszolút bármelyik pillanatban lehet számítani, egy agyrobbantó formára, amivel könnyen odakerülhet a dobogóra, viszont az idei év tendenciái alapján ennek mégis viszonylag kicsi az esélye. Ronny Rockel 2012-es szezonjáról sem lehet sok jót elmondani, inkább a nevének köszönheti még azokat a helyezéseket is, amiket eddig megcsípett, mint a kiváló fizikumának, de a német esetében is csak a szárazság hiányzott, azon az egy területen pedig két hét alatt abszolút lehetséges nagyot alkotni.

Vannak azonban a másik végletből is jelentkezők, akik idén egyéni legjobb formájukat hozták, és esélyes, hogy erre a mostani hétvégén is képesek lesznek, így könnyen beelőzhetik a fentebb említett, tehetségesebb, ellenben kevésbé konzisztens "kollégáikat". Az egyik ilyen jelentkező Johnnie Jackson, aki az idei, meglepően kemény mezőnyben sikeresen megismételte élete eddigi legjobb Olympia eredményét, amit elsősorban annak köszönhet, hogy a masszív felsőteste mellé ezúttal a szárazságot is sikerült hoznia. A másik hasonlóan lelkes jelöltje egy top helyezésnek Hidetada Yamagishi, aki szinte mindenkit megvert már korábban ebből a mezőnyből, mégis erős túlzás lenne a győzelem várományosaként emlegetni. Tény ugyan, hogy bárkire veszélyes lehet, ha az illető formán kívül érkezik, de arra, hogy mindenki súlyosan mellényúljon az időzítés terén, körülbelül annyi az esély, mint hogy Hide megnyeri a lottó ötöst - azzal az apró különbséggel, hogy az utóbbiért több pénz jár.

Feltűnik még néhány érdekes név az indulólistán, többek között Michael Kefalianos, Martin Kjellström vagy Sergey Shelestov, de annak esélye, hogy közülök bárki is maradandót alkosson, elenyésző. Mindenesetre a hétvégi verseny nem csak az első két helyen ígér izgalmas csatákat: most gyakorlatilag az Olympia közel teljes mezőnye fog presztízsharcot vívni a közvetlen élmezőnyt leszámítva. Más szavakkal most nem lesznek előre leosztott szerepek, mindenkinek megvan az esélye, hogy megmutassa, mennyit ér.

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

Indulólista:

Steve Benthin
Lionel Beyeke
Toney Freeman
Johnnie Jackson
Michael Kefalianos
Martin Kjellström
Manuel Manchado
Edward Nunn
Robert Piotrkowicz
Shawn Rhoden
Ronny Rockel
Feras Saied
Danielle Seccarecci
Sergey Shelestov
Ben White
Roelly Winklaar
Dennis Wolf
Hidetada Yamagishi


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!