Az Arnold Európán folytatódik a háború

2015-09-24

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Az Arnold Classic Europe folytatja a Mr. Olympia-n megkezdett csatát: most eldőlhet, ki lesz jövőre a legnagyobb kihívó!

 

 

Mr. Olympia annak ellenére óriási csatát hozott a bajnoki címért, hogy a bajnok legnagyobb kihívója, Kai Greene kihagyta a versenyt. Phil Heath végül megvédte a koronáját, de Dexter Jackson, Shawn Rhoden és Dennis Wolf is keményen odaért a sarkába. A regnáló Olympia bajnok ugyan kihagyja az év további részét, de a mögötte végzett hármasnak még van némi befejezetlen ügye egymással, ugyanis annyira közel voltak elmúlt hétvégén, hogy bármi lehet a sorrend az Arnold Classic Europe-on.

Dexter Jackson érkezik a legnagyobb lendülettel, aki végül megszerezte a második helyet az "O"-n, és a verseny utáni interjúkban vidáman nyilatkozta, hogy áll az újabb kihívások elébe, mert ő a repüléstől is csak szárazabb lesz. Ez azért fontos, mert az hagyományosan a versenyzőknek nehézségeket okoz a formaidőzítéssel, és nagyon könnyen lehet, hogy éppen ezért sokan gyengébb kondícióval lépnek majd színpadra az Arnold Classic Europe-on.

Shawn Rhoden pedig visszavágóra készül, ugyanis a Mr. Olympia nem egészen a tervei szerint alakult. Győzni ment a versenyre, és nagyon keményen meg is szorongatta a bajnokot, de mire a döntőnek is vége lett, a harmadik helyen találta magát. Éppen ezért számára minden bizonnyal presztízskérdés, hogy vissza tudja-e előzni a "Pengét", hogy megszilárdítsa a helyét elsőszámú kihívóként 2015-re.

Dennis Wolf mindeközben kevésbé szolgáltatott jó beszédtémát, mert a győzelemre nem sok esélye nyílt múlt hétvégén. Ennek ellenére a "Farkasmeber" megint remek formában érkezett, megint behúzott egy top helyezést, és minden esélye megvan arra, hogy az Arnoldot akár meg is nyerje. Ez már csak azért is lenne különleges számára, mert jelen pillanatban a németé a cím, és a mostani mezőnyben megtartani azt komoly fegyvertény lehet a jövőre nézve.

Közben lehet tartani Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay bosszújától is, aki némi derültséget keltett az Olympia sajtótájékoztatóján a már létező, de még szűkös angoltudásával és a romszáraz jelző ismételgetésével. A bosszú pedig ott jön be a képbe, hogy bár a szót már megtanulta, a színpadon prezentálni nem tudta azt. A testépítés rajongói remélhetik, hogy az egyiptomi óriás hirtelen jelentősen javít a kondícióján, mert akkor jön a nemulass, de valószínűleg egyik hétről a másikra ez nem fog megtörténni.

Gyakorlatilag a Mr. Olympia teljes mezőnye elutazik Madridba, úgyhogy lesz színvonal Európában is. Érdemes viszont kiemelni Zack Khan nevét, aki nem volt ott múlt hétvégén Las Vegas-ban, viszont hosszú kihagyás - és egy meglehetősen szerényre sikerült visszatérés - után most jöhet el a pillanat, amikor valóban megmutatja a potenciálját. A brit kiválóság profivá válásakor azonnal felhívta magára a szakma figyelmét, de aztán egy komoly lábsérülés után évekig tartott a rehabliitációja. Most pedig végre kiderülhet, maradt-e még számára remény, hogy a nagyágyúk mellett labdába rúgjon az IFBB-ben.


Indulólista:

William Bonac
Brandon Curry
Mamdouh Elssbiay
Alexander Fedorov
Dexter Jackon
Aziz Jellali
Steve Kuclo
Alexey Lesukov
Juan Morel
Shawn Rhoden
Fred Smalls
Roelly Winklaar
Dennis Wolf
Zack Khan
Michael Kefalianos
Victor Martinez
Carlos Asensio


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz n...
Rock ballada napot tartunk, mert olyan vidámak vagyunk, hogy szörnyű, ismét van speciális vendégünk Fekete Miki személyében, és megtárgyalun...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!