Az Arnoldon senki sem tökéletes, de nagy a csata!

2012-03-03

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Az Arnold Classic főszáma a profi testépítők versenye is komoly izgalmakat hozott: a zsűrizés után még korántsem egyértelmű a a verseny állása!

 

Branch Warren címvédőként érkezett a versenyre, csakhogy egy igen súlyos combsérülés után, így sokáig kérdéses volt, képes lesz-e egyáltalán felkészülni. Most érkezett meg az egyetlen igazi válasz: Branch ott áll a színpadon, és bár a sérült bal combja kissé veszített a méretéből, ez vajmi keveset ront a bajnok fizikumán. Ehhez jön még a szokásos sziklakemény kondíció, ami garantálja, hogy az egyik fő esélyes legyen - bár ahhoz nem elég száraz, hogy ne lehessen megfogni a döntőben. Az első helyre ugyanis rajta kívül két jelentkező is van, név szerint Evan Centopani és Dennis Wolf.

Evan sokat fejlődött tömegben az őszi szezon kizárólagosan öncélú - vagy inkább családépítő jellegű - kihagyásának köszönhetően, és nem kizárt, hogy ez még a mai éjszaka során a testépítés szám szerint második legnagyobb címének megnyeréséhez fogja segíteni. Ugyan Branch-hez hasonlóan a tavalyi porszáraz kondíciót nem tudta egy az egyben megismételni, de csupán egy hajszál hiányzik hozzá, és bizony elég masszív lett már ahhoz, hogy ezen hajszál hiányát be tudja tömni izommal. Dennis ellenben nem rontott a tavalyi formán, sőt, élete legjobb formájában tündököl a színpadon, miközben teljes erőbedobással ostromolja a sport legmagasabb csúcsait. Sajnos továbbra sem lehet nem észrevenni, hogy a háta alsó részén még van mit felhozni, de ismételten eltalálta a formaidőzítést, így nem kizárt, hogy idén előrébb tud keveredni a tavalyi második helyezésénél. A kérdés már cska az, hogy a döntőre képes lesz-e tovább javulni.

Dexter Jackson nem hazudott, amikor azt nyilatkozta, hogy furcsamód képes volt növelni az izomtömegén a decemberi IFBB Pro World Masters Championship óta, csak sajnos ezt a kondíció rovására tette, vagy ha esetleg mégsem, akkor megint csak nem sikerült a színpadra időzítenie a csúcsformát. Ez számára sajnos azt jelenti, hogy még a negyedik helyet sem tudhatja egészen biztosan a magáénak, és kénytelen hátrafelé pillantgatni, ugyanis hiába a nagyobb comb, ha betámad hátulról két feljövőben lévő tehetség. Az egyikük a verseny legnagyobb meglepetése, Ben Pakulski, aki valóban olyan pokoli szárazságot vitt a színpadra, mint amit a táplálkozási tanácsadója, Chad Nicholls már régóta emleget. Ennek köszönhetően sikerült bekeverednie az első kihívásba, és Dexter személyében egy Mr. Olympia bajnokot üldözhet - noha a felettébb gyenge hátizomzatának köszönhetően jó eséllyel beérni nem fogja. Mindenesetre Ben-nél abszolút helyénvaló, és az eredeti rendeltetésének megfelelően használható az egyébként már kissé elcsépelt "Megdöbbentő" jelző, méghozzá nagybetűvel.

Lionel Beyeke a másik újonc, aki esélyes a top 6-ba kerülésre, aki mellékesen két hete megnyerte a Flex Pro-t, méghozzá éppen Pakulski előtt. A forma alapján ezúttal nem fog előtte végezni, ugyanis a kondíció még mindig kissé foghíjas, de mivel az Olympia kvalifikációja már megvan, ez nem is számít igazán. Fouad Abiad-nak, a Team Scitec legújabb tagjának lehet még esélye arra, hogy megfogja Lionel-t a kondíciójának köszönhetően, de a mezőny közepén nagy a tolongás. Shawn Rhoden remek formát vitt a színpadra, látványosan jobb, mint a szezonnyitón volt, és Brandon Curry is jó formát hozott, annak ellenére, hogy lesz még hova élesednie a döntőig.

 

 

Branch Warren

 

Evan Centopani

 

Dennis Wolf

 

Dexter Jackson

 

Ben Pakulski

 

Lionel Beyeke

 

Fouad Abiad

 

Shawn Rhoden

 

Eduardo Correa


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!