Az eredeti X-man megvédte becsületét

2011-08-14

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Toney Freeman hosszas vergődés után a Europa Super Show-n mennybe ment: nem csak újra képes volt győzni, még becenevét is megtarthatja!

 

Toney Freeman hosszas vergődés után a Europa Super Show-n mennybe ment: nem csak újra képes volt győzni, még becenevét is megtarthatja! Toney Dallasban Dave Palumbo segítségével szemmel láthatóan klasszisokkal jobb kondíciót vitt a színpadra, mint idén eddig bármelyik versenyén, viszont még így sem tudta felülmúlni egyéni legjobbját, a hátpózokban ugyanis kissé vizes maradt. Ez azonban nem akadályozta meg az első hely megszerzésében, kiváló alakja, és óriási tömege bőven ellensúlyozta az apróbb hiányosságokat, így ismét kiérdemelte, hogy részt vehessen a Mr. Olympia-n, és továbbra is megtarthassa az X-man nevet.

Első számú kihívója ugyanis a "kis" X-man volt, Ed Nunn, aki tömegben - különösen felsőtestben - meg sem közelítette a Toney-t, bár szárazságban jobb volt nála, a döntőre sajnos kissé bevizesedett, így be kellett érnie a második hellyel, és azzal, hogy továbbra is a kis X-manként fogják emlegetni. Shawn Rhoden egyértelműen a show meglepetésembere volt, remek alakjával, és az utóbbi időben felépített rengeteg plusz izommal fantasztikusan nézett ki, és abszolút megérdemelten állhatott fel a képzeletbeli dobogó alsó fokára, amivel természetesen egy Olympia meghívó is jár. Az egyedüli hibája a magasan tapadó hátizomzata, de a jövőben ezen minden bizonnyal tud majd csiszolni, és bár a döntő idejére rontott a kondícióján, valószínűleg nem lett volna esélye előrébb lépni, hacsak nem tudott volna drasztikusan javulni.

 

 

Mark Alvisi viszont kisebb csalódást okozott, hiszen a verseny előtt favoritnak számított, azonban nem igazán volt képes kiemelkedni vetélytársai közül. Ezúttal nem sikerült összehoznia a tavaly mutatott brutális szárazságot, ami mögé elrejthette volna strukturális hibáit, de remélhetőleg még nem adta fel az idei évre egy kvalifikáció megszerzését, ugyanis valószínűleg csak a finomhangolásba csúszott egy apró hiba. Mike Liberatore végül ötödikként végzett, de a közönség soraiból lehetett arra utaló hangokat hallani, hogy akár még előrébb is juthatott volna. Hiába hozott ezúttal is sziklakemény és definiált izomzatot, egyszerűen tömegben még mindig nem képes felvenni a versenyt a legjobbakkal, de a következő években érdemes lesz rá odafigyelni, ugyanis ha meg tudja őrizni az alakját egy kis extra izom felpakolása után is, bárkire veszélyes lehet.

A 202 fontos kategóriában az egy héttel ezelőtti Jacksonville Pro-n második helyet elcsípő Guy Cisternino diadalmaskodott, mögötte pedig egy meglepetésember, Fernando Almedia lett a második. Tricky Jackson végül nem tudott győzni, de mivel a bronzérmet sikerült megszerezni, kvalifikált az Olympia Showdown-ra és a legjobb pózolónak járó különdíjat is megkapta, így nem kell keserű szájízzel elhagynia Dallast.

FŐOLDAL

Szólj hozzá a fórumban!

 

Teljes eredménylista:

Open

1. Toney Freeman
2. Edward Nunn
3. Shawn Rhoden
4. Mark Alvisi
5. Michael Liberatore
6. Mohamad Bannout
7. Costantinos Demetriou
8. Martin Kjellstrom
9. Zaher Moukahal
10. Antonio Jose Morales Vidal
11. Grigori Atoyan
12. Clarence De Vis
13. Oscar Dexter
14. Phil Von Kaenel
15. Manuel Lomeli
16. Heinz Senior
16. Jerry Nicholls

202 font alatt

1. Guy Cisternino
2. Fernando Noronha Almeida
3. Ricky "Tricky" Jackson
4. Marvin Ward
5. Derik Farnsworth
6. Ahmad Ahmad
7. Angel Rangel Vargas
8. Leonardo Pacheco
9. Benjamin Parra
10. Omar Borrelli
11. Parenthesis Devers
12. Lance Johnson
13. John Frederick Arendsz
14. Gerardo Cabrera
15. Dave Goodin
16. Randy Jackson, Sr.

 

Open:

Toney Freeman

 

 

 

Edward Nunn

 

 

 

Shawn Rhoden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mark Alvisi

 

 

 

Michael Liberatore

 

 

 

202 font alatt:

Guy Cisternino

 

 

 

Fernando Almedia

 

 

 

Tricky Jackson

 

 

Szólj hozzá a fórumban!


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!