Az INBA VB jó trendeket mutat

2014-07-18

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Pavel Novák az INBA világbajnokságán megmutatta, hogy van magas szintű testépítés naturálban is!

 

Pavel Novák

Pavel Novák az INBA június végi világbajnokságán a mezőnyhöz mérten elképesztő színvonalat képviselt: a 170 centiméter alatti kategóriát fölényesen, komoly kihívó nélkül nyerte, majd elvitte az abszolútot is. A kiváló felépítése, arányai, tömege és az izomérettsége ellen senki nem rúghatott labdába, és bár kondícióban talán még tudna javulni, a fizikuma már azt a szintet képviseli, amit naturál testépítőknél legfeljebb csak elvétve látni.

-170 cm

 

 

Ben Wortley

175 centi alatt az Ausztrál Ben Wortley lett a bajnok, ezzel jelezve, hogy az INBA igazi VB-t csinált, nem pedig amolyan kertvégit, ami csak azért nem Mucsaröcsöge Classic-nak lett keresztelve, mert a Kocsmáros Józsi is elindult Szlovákiából. Wortley elsősorban a kiemelkedően száraz formájának köszönheti a győzelmet, ebben ugyanis magasan a mezőny felett állt. Ugyanakkor az alsó teste egyelőre messze le van maradva a felsőtől, vagyis lesz min dolgoznia a következő évben, ha 2015-ben megvédené a bajnoki címet.

-175 cm

 

 

Michal Dlouhý

Michal Dlouhý, aki a 180 centi alatti kategóriát nyerte, adottságokban és még tömegben is felvette a versenyt az abszolút bajnokkal, de szárazságban messze elmaradt tőle. Igazság szerint még a saját kategóriájában is akadt a vetélytársai között, akinek látványosan jobban sikerült a formaidőzítése, de a kiváló adottságai és a tömeg - kategórián belül legalábbis - a javára billentették a mérleg nyelvét.

-180 cm

 

 

Erik Tóth

Erik Tóth győzött 180 centi felett, aki nem divatból írja fordítva a nevét, hanem azért, mert szlovák származású és szlovák színekben indult. A fizikuma pedig minden szempontból kiváló, úgy tűnik, hogy az egyetlen amiben elmaradt az abszolút címet bezsebelő honfitársától, az a vastagság. Viszont ha a jövőben is tudja tartani a mostani szintet, vagy akár még javítani rajta, könnyen lehet, hogy kinézhet neki egy összetett győzelem is.

+180 cm

 

Abszolút kategória

 

 

Az INBA szövetségnél nagy létszámban képviseltetik magukat a Masters versenyzők is, amit látni mindenképpen öröm, hiszen a Masters versenyzőket általában méltatlanul alulértékelik, azonban a kategóriának különösen egy naturál szövetségnél nagy súlya van. A 40-50 év közötti kategóriában a kondíció a holland Imro Beuk által megtestesítve, 50-60 között Luboš Bednář lett az első, aki a barnítást leszámítva minden szempontból a kategóriája legjobbja volt, 60 felett pedig Július Karabinoš szintén magasan verve az ellenfeleit.

Imro Beuk

Masters 40-50 év között

 

Luboš Bednář

Masters 50-60 év között

 

Július Karabinoš

Masters 60 év felett

 

 

Rose Black

A Bodybuilder szerkesztőségében általánosan nagyon kedvelt női Physique kategória is bekerült az INBA VB-jére, ami bár szemlátomást még gyerekcipőben jár a szövetségen belül. Ennek ellenére az ausztrál világbajnok, Rose Black jó irányt mutat a kategória jelenlegi és jövőbeli versenyzőinek is: úgy tűnik, a női Physique kategória szövetségtől függetlenül mindenhol rendben van.

Női Physique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!