Baja Erősember Magyar Kupa 2003

2003-03-29 | 
 / 5.0

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Bajai Strongestman Magyar Kupa
2003. március 29.

Papp Gyula nem vágja annyira a könyvtépést, megakad, de nem adja fel. Már kicsúszott a legrosszabb időből. A közönség azonban őrjöng és a versenyzőtársak is biztatják. Az alkarja marhára fáj, megrázza néha és nekigyűrkőzik újból és újból. Lassan fogynak a telefonkönyvek, de van még, az idő pedig telik. A közönség tombol, a fájdalom őrjítő lehet már az alkarjában, már 3 perc is elmúlt, de csinálja tovább… míg végül elszakad az utolsó is… hatalmas tapsvihar, ez igen, ez teljesítmény, messze a legrosszabb idő alatt, de becsületből végigcsinálta!

Ilyen hangulat volt jellemző a Bajai Erősember Kupára, amelyet valami – a Redbull által szponzorált - happening betétszámaként csinált végig Darázs Ádám és csapata. A nézők szép számmal megjelentek, kissé megdöbbentő volt a nem túl olcsó belépő, azonban később fény derült arra, hogy mindössze tájékozatlanok voltunk a program jellegét illetően.

Baja Legerősebb Embere 2003 - képek

Haladjunk azonban sorjában: úttalan utakon érkeztünk meg Bajára – van egy hosszú, keskeny, ámde rossz szakasz, ami igazán félemetes volt, mert egy keskeny töltésen megy végig a girbegurba felületű út betontuskókkal szegélyezve, de ez igazán inkább a Közlekedési Minisztérium hatásköre, csak azért említettük meg, mert valahogy az erősember versenyeket mindig valami rallye betétszámmal kezdjük. A helyszín egy szigeten volt, a nézőszámot tekintve meglepően sokan voltak, ezt nagyon pozitívnak láttam, amíg rá nem jöttem hogy a Majkát és Dopemant várják ide sztárvendégként, ezért e nagy tumultus.

Ne minősítsük most a kereskedelmi tévés ratyisztárokat, a lényeg jelen esetben csak az, hogy késtek, sőt szívességet tettek azzal, hogy sokat késtek. Mivel a szervezők más programról nem gondoskodtak, a fő műsorszám ezen a napon – valószínűleg nem egészen a rendezők szándéka szerint – az erősember verseny volt, akik ki is használták a dugig telt sátor adta lehetőségeket és vitték a prímet aznap – betétszámra degradálva a „sztárok” műsorát. A közönség bizony értette a csíziót: bár nem mindenki láthatta, micsoda hülyéskedés folyik egész nap a versenyzők között (pl. Darázs Ádám odaszólt Dávid Janinak, miután megverte őt egy számban: Jani, most hívtak Szegedről hogy menj haza! stb.), mi szerencsére kicsit a backstage-be szorulva - a tömeg miatt - velük röhögtünk végig.

Ha a poénok nem is kerültek a nyilvánosság tudomására, a hangulat enélkül is frenetikus volt a nézők hol lélegzet-visszafolytva, hol tombolva figyelték az eseményeket… sose legyen rosszabb közönség és legközelebb már lehet, hogy nem Majka miatt jönnek el ennyien!

Az első versenyszám a már hagyományos traktorkerékforgatás volt amelyben a Darázs Ádám, Dávid János, Királyi „Kiru” Nobert triumvirátus nyert.

Az autótartás ha lehet, az előzőnél is látványosabb szám, 2 db Golfot kellett minél hosszabb ideig megtartani, amelyek egy 10 fokos rámpán álltak és bennük ült két sofőr, hogy a szám elején a motort beindítva feljebb guruljon, valamint a végén a fékre taposva megakadályozza, hogy civil áldozatai is legyenek a rendezvénynek. Darázs Ádám ugyan ajánlatot tett a főszponzor Redbullnak, hogy teljesen ingyen, csak nekik reklámként redbullos autókkal csinálják meg a számot, de rejtélyes politikai okokból kifolyólag a Redbull képviselői elutasították a javaslatott arra hivatkozva, hogy felvétel készül az eseményről ehhez pedig nem járulnak hozzá. Szeretném azt gondolni, nem az az ok, hogy a Redbullnak égő egy ilyen rendezvény. Ebben a számban Dávid Jani rávert Darázs Ádámra és persze ez csak a kezdet volt abban, hogy igyekezzen minél több borsot törni az orra alá. Hlinczky Márk éppencsak, de megszerezte a 3. helyet Malatinszki „Klicskó” Tamás előtt aki karjainak fesztávolságával messze veri a mezőnyt. Kiru sajnos ennél a számnál kifújt, nem tudta hozni a formáját, de sebajj, gondoltuk, a következő szám, a vikingnyomás az ő pályája. Nem így történt, Kiru kifáradt az előző nap eseményei miatt, nem vett megfelelő tápanyagot magához aznap, ezért ebben is csak a harmadik lett az igen masszív Laky Gábor és az első helyezett Dávid Jani mögött. A 110 kilós súly kinyomásával a nézők közül is próbálkoztak több, de inkább kevesebb sikerrel.

A bárdtartás azonban a nézők között is sikeresebb volt, bár volt aki teljesen bután fogva csak betámasztotta a derekához és tök elégedett volt, hogy milyen erős, miközben a közönség rajta röhögött. Ebben a számban a harmadik Laky Gábort megverte Kiru, de ilyenkor van az a jelenség, hogy jön ez a Darázs, és megmutaja ki a főnök… 10 másodperccel még a legjobbnál is többet bírt.

A telefonkönyvtépés ezúttal 20 könyvet jelentett minél rövidebb idő alatt, ezt nem mindenki tudta teljesíteni, az élmezőny ismét Kiruval kezdődött, majd Dávid Jani és ismét Darázs Ádám döntötte el a számot: mint valami ipari aprítógép, szenzációs 30 másodperccel, ami mellesleg új országos csúcs is!

A conan-kör az idei év újdonsága – de nagyon belejöttek a srácok, döntögették sorban a rekordokat. Laky Gábor - aki a szezonnyitón még dühösen rugdalta a traktorkereket - most alig akart megállni vele, de Hlinczky Márk és Malatinszki Tamás is igen jól teljesítettek. A végeredmény azonban cseppet sem meglepő módon a Darázs, Dávidjani, Laky sorrendben alakult.

A hangulatot még az sem tudta elrontani, hogy közben megjöttek a sztárvendégek, akiket végigszenvedtünk valahogy, de a lényeg: a nézők nem csak hozzájuk mentek autogrammért, sőt egynenesen megfigyelhető volt, hogy az erősember verseny végén oszlott a tömeg.

Az esemény számomra való fénypontjaként a verseny után nem akart beindulni az autóm, azonban némi pszichológiai ráhatás és rugdosás után (eladó egyébként!) eljutottunk a szokásos kupazáró vacsorára, ahol megvitattuk a versenyzőkkel a titkos underground kérdéseket, amiket még veletek sem oszthatunk meg sajnos!

A titkokat mindig célszerű élőben ellesni!

BAJA KUPA 2003.03.29. - A végeredmény

Versenyszámok:

  1. Traktorkerék-forgatás 320 kg, 6 alkalom időre (mp) – minél kevesebb, annál jobb
  2. Autótartás – 2 db 1100 kg-os 10 fokos lejtőn (mp) – minél több, annál jobb
  3. Vikingnyomás – a versenyzőre 110 kg esik (db) – minél több, annál jobb
  4. Bárdtartás – 2x 14 kg (mp) – milél több, annál jobb
  5. Telefonkönyvtépés – 20 db, 740 oldal , időre ( perc, másodperc ) – minél kevesebb, annál jobb
  6. Conan –kör, 320 kg cipelése, minél messzebb ( fok ) – minél több, annál jobb
Végeredmény: 1. 2. 3. 4. 5. 6.
1. Darázs Ádám 49,5 pont 22,22 56,22 26 76.09 0:30 1210
2. Dávid János 46,0 pont 25,65 58,96 32 50.75 0:38 1120
3. Hlinczky Márk 31,0 pont 28,04 49,06 23 57,32 3:28 1015
4. Laky Gábor 30,0 pont 52,29 39,01 31 64,34 2:34 1030
5. Királyi Norbert 29,0 pont 32,33 28,47 28 66,36 0:46 810
6. Malatinszki Tamás 23,5 pont 32,85 48,14 21 61,32 15 db 1010
7. Pinke Zoltán 21,0 pont 27,45 38,78 19 45,05 2:10 930
8. Papp Gyula 20,0 pont 47,08 42,92 26 45,24 4:41 830
9. Forgács Gábor 18,0 pont 37,36 41,51 21 40,79 1:32 830
(vastagon szedve a szám győztese)

 

Drugs Bunny
főmunkatárs

Kapcsolódó cikkek
A tartalom: Dudás Ádám, Kares manuálterápia 2. rész, Bunny és Colos monstre lábedzés, Dr. Békés Ádám az új doppingtörvényről. ...
I. SZEGEDI NEMZETKÖZI ERŐFESZTIVÁL OSZTRÁK SIKER SZEGEDEN Tizenegy ország tizennégy erős embere randevúzott szombaton és vasárnapSzegeden, hogy eldöntsék, ...
Kupcsik László | Gróf Brigitta | Drugs Bunny tudományos rovat ...
Emlékszel a Támadás 1.-re? Amit most látsz, a maga nemében majdnem akkora dolog, mint annak idején Vörös Zolival volt. Kovács Péter szkander bajnok elvisz egy o...
Kormos Zoli testépítő világbajnok, több mint 10 éve visszatérő szereplőnk egyre brutálisabb. Bunny két zellerszár töltés között a mai életünket befolyásoló té...
BESZÁMOLÓ A 2002. ÉVI ERŐS EMBER MAGYAR BAJNOKSÁGRÓL Augusztus másodikán, és harmadikán rendezték meg Várpalotán az idei Erős Ember Magyar Bajnokságot, ahol az...
Nem koronavírus különszám, de kénytelenek vagyunk beszélni róla, mert az emberi hülyeség az igazi vírus. Zoboki Tamás az egyik legígéretesebb fiatal versenyző...
Naturál Zsolti visszatér egy kis edzéstechnikával, tilápiát sütünk félprofi módszerekkel, bemutatjuk a Scitec Nutrition ProLine termékvonalát és a végére jön eg...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!