Baja Erősember Magyar Kupa 2003

2003-03-29 | 
 / 5.0

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Bajai Strongestman Magyar Kupa
2003. március 29.

Papp Gyula nem vágja annyira a könyvtépést, megakad, de nem adja fel. Már kicsúszott a legrosszabb időből. A közönség azonban őrjöng és a versenyzőtársak is biztatják. Az alkarja marhára fáj, megrázza néha és nekigyűrkőzik újból és újból. Lassan fogynak a telefonkönyvek, de van még, az idő pedig telik. A közönség tombol, a fájdalom őrjítő lehet már az alkarjában, már 3 perc is elmúlt, de csinálja tovább… míg végül elszakad az utolsó is… hatalmas tapsvihar, ez igen, ez teljesítmény, messze a legrosszabb idő alatt, de becsületből végigcsinálta!

Ilyen hangulat volt jellemző a Bajai Erősember Kupára, amelyet valami – a Redbull által szponzorált - happening betétszámaként csinált végig Darázs Ádám és csapata. A nézők szép számmal megjelentek, kissé megdöbbentő volt a nem túl olcsó belépő, azonban később fény derült arra, hogy mindössze tájékozatlanok voltunk a program jellegét illetően.

Baja Legerősebb Embere 2003 - képek

Haladjunk azonban sorjában: úttalan utakon érkeztünk meg Bajára – van egy hosszú, keskeny, ámde rossz szakasz, ami igazán félemetes volt, mert egy keskeny töltésen megy végig a girbegurba felületű út betontuskókkal szegélyezve, de ez igazán inkább a Közlekedési Minisztérium hatásköre, csak azért említettük meg, mert valahogy az erősember versenyeket mindig valami rallye betétszámmal kezdjük. A helyszín egy szigeten volt, a nézőszámot tekintve meglepően sokan voltak, ezt nagyon pozitívnak láttam, amíg rá nem jöttem hogy a Majkát és Dopemant várják ide sztárvendégként, ezért e nagy tumultus.

Ne minősítsük most a kereskedelmi tévés ratyisztárokat, a lényeg jelen esetben csak az, hogy késtek, sőt szívességet tettek azzal, hogy sokat késtek. Mivel a szervezők más programról nem gondoskodtak, a fő műsorszám ezen a napon – valószínűleg nem egészen a rendezők szándéka szerint – az erősember verseny volt, akik ki is használták a dugig telt sátor adta lehetőségeket és vitték a prímet aznap – betétszámra degradálva a „sztárok” műsorát. A közönség bizony értette a csíziót: bár nem mindenki láthatta, micsoda hülyéskedés folyik egész nap a versenyzők között (pl. Darázs Ádám odaszólt Dávid Janinak, miután megverte őt egy számban: Jani, most hívtak Szegedről hogy menj haza! stb.), mi szerencsére kicsit a backstage-be szorulva - a tömeg miatt - velük röhögtünk végig.

Ha a poénok nem is kerültek a nyilvánosság tudomására, a hangulat enélkül is frenetikus volt a nézők hol lélegzet-visszafolytva, hol tombolva figyelték az eseményeket… sose legyen rosszabb közönség és legközelebb már lehet, hogy nem Majka miatt jönnek el ennyien!

Az első versenyszám a már hagyományos traktorkerékforgatás volt amelyben a Darázs Ádám, Dávid János, Királyi „Kiru” Nobert triumvirátus nyert.

Az autótartás ha lehet, az előzőnél is látványosabb szám, 2 db Golfot kellett minél hosszabb ideig megtartani, amelyek egy 10 fokos rámpán álltak és bennük ült két sofőr, hogy a szám elején a motort beindítva feljebb guruljon, valamint a végén a fékre taposva megakadályozza, hogy civil áldozatai is legyenek a rendezvénynek. Darázs Ádám ugyan ajánlatot tett a főszponzor Redbullnak, hogy teljesen ingyen, csak nekik reklámként redbullos autókkal csinálják meg a számot, de rejtélyes politikai okokból kifolyólag a Redbull képviselői elutasították a javaslatott arra hivatkozva, hogy felvétel készül az eseményről ehhez pedig nem járulnak hozzá. Szeretném azt gondolni, nem az az ok, hogy a Redbullnak égő egy ilyen rendezvény. Ebben a számban Dávid Jani rávert Darázs Ádámra és persze ez csak a kezdet volt abban, hogy igyekezzen minél több borsot törni az orra alá. Hlinczky Márk éppencsak, de megszerezte a 3. helyet Malatinszki „Klicskó” Tamás előtt aki karjainak fesztávolságával messze veri a mezőnyt. Kiru sajnos ennél a számnál kifújt, nem tudta hozni a formáját, de sebajj, gondoltuk, a következő szám, a vikingnyomás az ő pályája. Nem így történt, Kiru kifáradt az előző nap eseményei miatt, nem vett megfelelő tápanyagot magához aznap, ezért ebben is csak a harmadik lett az igen masszív Laky Gábor és az első helyezett Dávid Jani mögött. A 110 kilós súly kinyomásával a nézők közül is próbálkoztak több, de inkább kevesebb sikerrel.

A bárdtartás azonban a nézők között is sikeresebb volt, bár volt aki teljesen bután fogva csak betámasztotta a derekához és tök elégedett volt, hogy milyen erős, miközben a közönség rajta röhögött. Ebben a számban a harmadik Laky Gábort megverte Kiru, de ilyenkor van az a jelenség, hogy jön ez a Darázs, és megmutaja ki a főnök… 10 másodperccel még a legjobbnál is többet bírt.

A telefonkönyvtépés ezúttal 20 könyvet jelentett minél rövidebb idő alatt, ezt nem mindenki tudta teljesíteni, az élmezőny ismét Kiruval kezdődött, majd Dávid Jani és ismét Darázs Ádám döntötte el a számot: mint valami ipari aprítógép, szenzációs 30 másodperccel, ami mellesleg új országos csúcs is!

A conan-kör az idei év újdonsága – de nagyon belejöttek a srácok, döntögették sorban a rekordokat. Laky Gábor - aki a szezonnyitón még dühösen rugdalta a traktorkereket - most alig akart megállni vele, de Hlinczky Márk és Malatinszki Tamás is igen jól teljesítettek. A végeredmény azonban cseppet sem meglepő módon a Darázs, Dávidjani, Laky sorrendben alakult.

A hangulatot még az sem tudta elrontani, hogy közben megjöttek a sztárvendégek, akiket végigszenvedtünk valahogy, de a lényeg: a nézők nem csak hozzájuk mentek autogrammért, sőt egynenesen megfigyelhető volt, hogy az erősember verseny végén oszlott a tömeg.

Az esemény számomra való fénypontjaként a verseny után nem akart beindulni az autóm, azonban némi pszichológiai ráhatás és rugdosás után (eladó egyébként!) eljutottunk a szokásos kupazáró vacsorára, ahol megvitattuk a versenyzőkkel a titkos underground kérdéseket, amiket még veletek sem oszthatunk meg sajnos!

A titkokat mindig célszerű élőben ellesni!

BAJA KUPA 2003.03.29. - A végeredmény

Versenyszámok:

  1. Traktorkerék-forgatás 320 kg, 6 alkalom időre (mp) – minél kevesebb, annál jobb
  2. Autótartás – 2 db 1100 kg-os 10 fokos lejtőn (mp) – minél több, annál jobb
  3. Vikingnyomás – a versenyzőre 110 kg esik (db) – minél több, annál jobb
  4. Bárdtartás – 2x 14 kg (mp) – milél több, annál jobb
  5. Telefonkönyvtépés – 20 db, 740 oldal , időre ( perc, másodperc ) – minél kevesebb, annál jobb
  6. Conan –kör, 320 kg cipelése, minél messzebb ( fok ) – minél több, annál jobb
Végeredmény: 1. 2. 3. 4. 5. 6.
1. Darázs Ádám 49,5 pont 22,22 56,22 26 76.09 0:30 1210
2. Dávid János 46,0 pont 25,65 58,96 32 50.75 0:38 1120
3. Hlinczky Márk 31,0 pont 28,04 49,06 23 57,32 3:28 1015
4. Laky Gábor 30,0 pont 52,29 39,01 31 64,34 2:34 1030
5. Királyi Norbert 29,0 pont 32,33 28,47 28 66,36 0:46 810
6. Malatinszki Tamás 23,5 pont 32,85 48,14 21 61,32 15 db 1010
7. Pinke Zoltán 21,0 pont 27,45 38,78 19 45,05 2:10 930
8. Papp Gyula 20,0 pont 47,08 42,92 26 45,24 4:41 830
9. Forgács Gábor 18,0 pont 37,36 41,51 21 40,79 1:32 830
(vastagon szedve a szám győztese)

 

Drugs Bunny
főmunkatárs

Kapcsolódó cikkek
IX. MusclegenX Mátra Kupa 2002 Salgótarján, 2002. október 12. _Teamünk, a Bodybuilder Webmagazin kiegészítve a Musclebuilder fórum törzstagjaival, az idény m...
MÁTRA KUPA BACKSTAGE BESZÁMOLÓ (KÉPREGÉNY) reggel öszefutunk tóth a danival, éppen a tikos fegyvert rejti a táskájába! a salgótarjáni wtc a nézők nyomjá...
Superbody 2005 és IFBB Magyar bajnokság Drugs Bunny Képes Backstage Beszámoló Nagyonsűrű program, iszonyatsok kategória, tömegnyomor, káosz, úristen mi lesz ...
A tartalom: egy kis memoár Sára Györggyel tavalyról, a fitformás Horváth Enikő hasznos kajatippjei, lelkizés a Team Sciteces Joe Donnellyvel és Bunnyval is endú...
IFBB Junior Fitness VB és Masters Testépítő VB Drugs Bunny Backstage Exclusive - A második nap! Vissza az első napra... Megnyitó, Huber István, Aradszki ...
Dunaújvárosi Strongestman Magyar Kupa 2003. március 30. Ez a verseny egy hosszú hétvégi sorozat harmadik állomása volt (előtte voltak a Magyarország - Szer...
A tartalom: Bohos Kornél - Bereczki Krisztián a Cutlerből, Kránicz Lilla a shop.Builderből, Illés Naturál Norbi a pécsi szellemtoronyból és Bunny okosságok....

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!