Barátunk: A Sütő
A lényege, hogy beszerezzünk egy magasabb fallal rendelkező teflonos tepsit, és már mehet is a móka! Bár lehet bármilyen cserépedénykében, vagy jénaiban is.
Én nagyon szeretem, mert nem kell mellette állni, és igazán finom lesz.
A recept tök egyszerű: daraboljunk bele mindent, fűszerezzük meg (só, bors, esetleg petrezselyem, hagyma), öntsük le egy pici olíva olajjal, fedjük le alufóliával, majd tegyük a be a sütőbe. Egy bő fél óra múlva vegyük le a fóliát, és hagyjuk, hogy a teteje picit megpiruljon.
Videoplayer: magazin/docs/video/testopump.flv
Technikai megjegyzés: A tepsibe mindent tegyünk bele, nem baj, ha a fele fagyos, a másik meg nem. Használhatunk dupla adag fűszert a szokásosnál. Kevéske olaj mehet rá, majd betakarjuk a fóliával, aminek az a szerepe, hogy egyben az egész párolódok-megfő a saját fűszeres levében. Rá lehet csekkolni, hogy mikor puha az összes összetevő, majd levesszük a fóliát, ha sok rajta a lé, öntsük le, és még adhatunk neki fűszert. Rakjuk az egészet a legfelső rácshelyre, és csak addig süssük, amíg megpirul. Ez olyan 5-10 perc. Így nem szárad ki, és jó kis fini lesz.
Én amúgy sose öntöm le a levet (kivéve, ha tök, mert az tök sok levet enged :) ) mivel friss salátása a legjobb öntet.
Most direkt nem írok pontos receptet, mindenki azt tehet bele, ami csak jólesik, itt csak pár variációt mutatok meg. Tényleg nem kell semmi trükk hozzá, fagyasztva, vagy simán mehet bele minden, ami éppen a hűtőben megtalálható:
Újkrumpli, csirkemell, hagyma, gomba, répa (SÜTÉS ELŐTT)
Tök, répa, paradicsom, csirkemell + tök és csirkemell (SÜTÉS ELŐTT)
Csirkemell, csirkemáj, krumpli, répa, paradicsom (SÜTÉS UTÁN)
Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!
Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!