BB Szeminárium Békéscsaba 2016

2016-04-26

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
2016.05.21.

 

Minden évben Békéscsaba, 
és ez nem véletlen.

Barátaink vannak itt, és idén megcsináljuk azt mit rég terveztünk: a szeminárium estéjén "buli" majd másnap teljesítménytúra.
(Ez utóbbira jöhetsz, ha akarsz, de nem kötelező.)


Ez volt az első Békéscsabai szeminárium amin részt vettem. A város nagyon szép, külön érdekessége, hogy a két nap alatt míg ott voltunk egyetlen közlekedési lámpa sem működött.

Sőt ez volt talán az első igazán interaktív szeminárium, ahol egész aktívan bele-bele kérdeztek, sőt még sztoriztak is a nézők. 

Az előadók sorát Bunny nyitotta, kb. egy órát beszélt arról, halott-e a testépítés, és arról, hogyan támaszthatnánk fel. De volt edzéstechnikai és táplálkozási okosítás is, szerintem sokaknak tágította a látókörét, hogy csirkerizs szentségén túl is van élet és jó fizikum.

Ezután a beharangozott vendégek jöttek. Elsőként Dudás Ádám és mentora, Pengő Tomi. 

Ádám az évek alatt komoly fejlődést mutatott, mind a fizikum, mind a munkamorál, mind szellemi téren. Igazi bajnokhoz méltó hozzáállással és alázattal közelít a sporthoz. 

Egész beszédes is lett magához képest, bár még mindig nem egy standupos, de jó volt hallgatni őt és Tomit, meg a sztorikat, amiken nagyon röhögtünk. 

Utánuk Bohos "A Szem" Kornél és Miskolczi "Csülök" Csabi jöttek. Kornél komolyan odalépett a sztorizásnak: kiderült hogy Csabi egy igazi gép, annak ellenére, hogy mozgássérült. Kornéllal még akkor is végigcsinálja az edzést, ha elötte 10 perccel ájultan feküdt az utcán. Ők képviselik többek között azt a fanatizmust ami ezt a sportot még életben tartja. 

Ezután egy meglepetés vendég következett: Tibori István, a 80-as évek egyik bodybuilding versenyzője aki elmesélte, hogy miként is zajlottak akkoriban a versenyek és hogy mennyire életszerűtlenek lettek volna abban az időben a mai fos kategóriák. Nem mellékesen 57 évesen olyan fizikummal jelent meg, ami nem kicsit volt döbbenetes. 

Az utolsó vendégünk Fekete Miki volt, aki nem hivatalosan a Nemzetközi Erőemelő Szövetséget képviselte, hivatalosan pedig a sport szellemiségét. Olyan súlyú, mondanivalóval amiről napokkal később is beszélünk, emésztgetjük és próbálunk felnőni hozzá. 

Utána lehetett közös fényképet készíteni a vendégekkel, kicsit kötetlenül beszélgetni. (Az aláírókártyák újabban elmaradnak, mivel nincs iső több órás dedikálásokra.)

Összességében nagyon jó szeminárium volt rengeteg információval, és elképesztő szórakoztatóan előadva. 

A szervező elmondása alapján, idén a vártnál kisebb volt az érdeklődők száma - sajnos vidéken sem nagyon mozdulnak az emberek ha egy rendezvény nincs ingyen és nem osztanak a résztvevőknek ingyen sört. Nem mellékesen: a már hagyományos békéscsabai szemináriumot egy magánember, Olajos Károly szervezi. Nincs se boltja, se edzőterme, semmilyen sportág-közeli biznisze. Egy érdeke van csak: valami jót akar tenni.

Bunny szerint Békéscsaba vidéki viszonylatban kiemelkedő volt eddig, idén meg csak átlagos Ezek eleve viszonylag “kis csoportos” foglalkozások, ezért korlátozott is a helyek száma, csak most éppen nem értük el a korlátot. De ez nem feltétlenül baj, mert inkább álljon a közönség öt normális emberből mint ötszáz hülyéből.

Egy néző írta: 

…amik itt elhangzanak, azok emberek több éves, akár évtizedes tapasztalatai. Ezerötért. Baszki! Ötezret is fizettem volna érte.”

A rendezvényt egyébként hagyományosan a Scitec Nutrition támogatja, akik protein fagyit, BCAA-Glutamin Expresszt és Amino Expresszt adtak ajándékba minden résztvevőnek.  

 

Neszveda Tamás

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!