BB.Rádió 180: Sokkal több, mint közösségi média

2018-01-11

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Bodó Imivel megbeszéljük a Sokkal több, mint testőr című filmet, a közösségi média aktuális dolgait, a szociopaták ragályos terjedését, Phil Heath és a gengszter rap áldásos hatása mellett a BB.Rádióban.

 

 

Töltsd le! 

 

Elérhetőség:

bodybuilderradio kukac gmail pont com

 

Trekklista: (az előző adáshoz)

Spagna - Call Me
Madonna - Lucky Star
The Proclaimers - Im Gonna Be
Tears for Fears - Everybody Wants to Rule the World

 

Olvasói levél:

"Felmerült bennem egy gondolat, amit veletek is megosztok, mert érdemes lehet rajta elgondolkozni és adott esetben valakinek támpont is lehet, ha újra akarja gondolni az életét.

Tedd fel magadnak a kérdést: mi fog utánad maradni? Milyen olyan dolgaid vannak, amiket majd a (déd)unokák fognak megtalálni a "padláson"? Ebből érdekes következtetéseket tudsz levonni, hogy mennyire tartalmas az életed és milyen dolgokkal foglalkozol valójában.

Az én példámból kiindulva:

Mondjuk a unokáim találhatnak egy kenu evezőt, mert elég sokat járok evezni a Dunára. Megtalálhatják a harcművész gyakorló fegyvereimet, a súlyzó készletemet, falmászáshoz való karabinereket, a régi fényképezőgépeimet, a késgyűjteményemet és többszáz könyvet.
Mire következtethetnek ebből az utódok? Remélem azt, hogy a nagyfater menő arc volt, mert sokat túrázott vízen és a hegyekben, fotózott, harcművészkedett, sportolt és rengeteget olvasott. Mondhatni tartalmas és érdekes életet élt.

Egy átlag konzumidióta után mi marad (az áruhitelen kívül)? Valószínűleg semmi, mert a hülye kis telefonját évente cseréli, a faszbúk előzményeket meg senki le se szarja. Az aki egész életében nem csinál semmi tartalmasat, csak simogatja a telefonját és nézi a tévét, annak nincs valós tartalom, maradandó élmény az életében.

Szerintem úgy érdemes élni, hogy élményeket, kalandokat keresel, amire vissza tudsz emlékezni, 5-10-25 év múltán is. Olyan hobbit, szórakozást kell választani, ami maradandó, ami után "van mit találni a padláson".

Amúgy az emberek jó részre ezért is olyan frusztrált, mert sóvárognak valamilyen tárgy után (aminek igényét a fogyasztói társadalom ültette el), amikor végre megszerzi van egy gyors kielégülés, de utána kevés esetben van öröm a használat során, viszont újra és újra jelentkezik a sóvárgás a következő tárgy után. Így kerül az átlag konzumidióta egy kvázi sóvárgás spirálba: vágy-megszerzés-kielégülés-vágy-megszerzés-kielégülés és emiatt soha nem lesz tartós öröme. Ráadásul egy idő után az ingerküszöb is emelkedhet, emiatt még nehezebb kielégíteni a vágyat.
Kajával szemléltetve ez olyan, mint a csípsz meg többi édesség és snack: azonnali kielégülést okoz, de üres, nincs tartalma. Ezért zabálnak belőle az emberek marék számra; nem ad "teltségérzetet", élményt.

Boldog újévet kívánok nektek és a hallgatóknak!"


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!