BB.Rádió: Mi a baj a videojátékkal?

2016-11-10

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Eldöntjük végre, hogy mi a baj a videojátékkal, ami nem egyszerű menet, megnézzük, szexista-e a szexistának nevezett bíró, és még a legújabb liberális szabályrendszereken is átrágjuk magunkat - a BB.Rádióban.

 

 

Töltsd le! / Hallgasd meg!

 

Elérhetőség:

bodybuilderradio kukac gmail dot com

 

Trekklista: (az előző adáshoz)

Dead Daisies - Long Way to Go
Rózsaszín Pitbull - Buzibár
Twisted Sister - Were Not Gonna Take It
The Treatment - I Bleed Rock n Roll

 

Olvasói levél:

"Egy érdekes sztorira hívnám fel a figyelmeteket, amit Puzsér egyik műsorban, az ún. Önkényes Mérvadóban hallottam.

(ha ti magatok is szeretnétek meghallgatni az adást, itt a link, 38:20-nál kezdődik ez a bizonyos rész: https://www.youtube.com/watch?v=mfZbpibOOJk)

Van egy kávézó Madridban, ahol a kávé ára attól függ, mennyire udvarias a vendég.

A durva vendégnek 5 euró egy kávé, a kulturált vendégnek 3, aki pedig a "kérem szépen" varázsszavakat használja, annak csak 1,3 euró.

Tulajdonképpen érdekes mentalitás, hogy van olyan vállalkozó, aki nem csak a pénzre megy rá. Meghúz egy kulturális minimumot, ami alatt nem akarja kiszolgálni a proli tömegeket. Vagy ha ki is szolgálja, drágább kávéval bünteti.

Egyébként szerintem a dolognak komoly reklámértéke van, tehát még az is lehet, hogy többet hoz, mint amennyit veszít. De ami fontosabb, hogy apró, de bíztató üzenet értéke is van. Van olyan vállalkozó a világon, aki nem csak a pénzt értékeli. Nyilván profitot kell termelni, az tiszta sor, különben be kell csukni a boltot. De azt tudja mondani egy adott szintre, hogy az már elég. Ez az a képesség, ami ma a fejlett világ nagy részéből hiányzik. Neki fontosabb az, hogy az ő kávéházába kulturált, udvarias emberek járjanak. Valószínűleg a beosztottjainak is kellemesebb így dolgozni.

Szóval amikor Bunny gondolkodik, hogy mit csináljon a cicanadrágos, papucsos, mobiltelefont pötyögő vendégekkel, akkor azért nem is tűnik annyira "ördögtől való" dolognak az egyre hosszabb házirend írása, a dresszkód bevezetése. Az így nyert magasabb kulturális színvonal kombinálva az egyszerűséggel, sallangmentességgel akár vonzó lehet egy adott vendégkörben. Lehet, hogy aki nem flip-flop papucsban megy edzeni, nem szelfizi magát edzés közben, talán még a súlyt is gyakrabban visszarakja a helyére... ki tudja? Véletlenek nincsenek.

Ti mit gondoltok erről? Elterjedhet a világon a nevelő célzatú vállalkozás? Egyáltalán bármilyen olyan vállalkozási kultúra, ami profit helyett a kultúrát, a fenntarthatóságot, esetleg a társadalmi hasznosságot értékeli a legtöbbre?

Visszafordítható még az a mentalitás, amely a kizárólag a vendég minél készségesebb kiszolgálására és csak a profitra fókuszál? Vissza lehet-e még nyesni a facebook-on szocializálódott tömegember "Nekem minden jár!"-gondolkodásmódját?

u.i.: Egy rövid megjegyzés a múltkori adáshoz: azért az elég zavaró, amikor valaki teli szájjal beszél egy rádiós műsorban. Az hogy lejárt a három óra és enni kell, érthető egy versenyzőnél. De ilyenkor jobb lenne talán az alatt az 5-10 perc alatt nem beszélni. Vagy legalább lenyelni azt a falatot falatot, mielőtt megszólal.

Gondoljatok csak a Tarantino-filmekre: mindig a rossz fiúk esznek kényelmesen a legdrámaibb helyzetben... (lásd Ponyvaregény hamburger-evős klasszikus jelenete, vagy a Becstelen brigantik rétes evése). Ez nem lehet véletlen!

Ponyvaregény:

https://www.youtube.com/watch?v=dBP0Mbc7VFw

becstelen brigantik:

https://www.youtube.com/watch?v=Sn35dWgffTk


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!