BB.Tv 10. évforduló szeminárium kívülről

2015-12-20

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Nehéz ügy, amikor saját rendezvényről kell beszámolót írni, mert az önfényezés sajnos szembemegy magazinunk elveivel. Tiszta mázli, hogy egy résztvevő megírta helyettünk, hogy milyennek látta a BB.Tv 10. évfordulóján tartott szemináriumot!

"Nem vagyok egy nagy költő, de amikor megláttam, hogy jól jönne nektek egy élménybeszámoló, magamra vettem a dolgot. Már épp készültem volna teleírni az Edző válaszol blokkot, de talán így bővebbre foghatom.

Egy kis személyes az elejére: öcsém néhány napra hazalátogatott Londonból, és olyan kurva szerencséje volt, hogy pont az utolsó estére esett ez a szeminárium. Csatlakozott hozzánk egy barátom is, aki – mivel 200 km-re élünk Pestről – örült a 16 órás kezdésnek, mert még pont elérte volna az utolsó vonatot. Amikor a "Kathi Béla szervezés" 18 órára tolta az időpontot, nem különösebben szart be: szállást foglalt egy hotelben, mert szemináriumot nem hagyunk ki! Nem nagy dolgok ezek, mert az életben kevés olyan pillanat van, amikor biztosan lehet tudni, hogy megéri áldozni kicsit az élményért, és a sokszorosát kapjuk vissza. Pont erről beszélgettünk az Árpád Üzletház felé: nem tudjuk, hogy kik jönnek, meddig tart, mennyibe kerül, tulajdonképpen semmit, de nem is érdekes, mert úgyis jó lesz.

Aztán még jobb lett.

Meglepetésvendég volt mindenki: Molnár Petiről tudtuk már, hogy nagy showman, ha kell, sőt, ezt lehetett sejteni Bodó Imiről is, illetve Karesz is nyilván mindig mond valami életmentőt.

Aki viszont extra meglepetés volt, az Fekete Miklós. Ugyanis én vagyok az, aki véres kardként hordja körbe a sport iránt fogékony ismerősei között a 2014. július 17-ei BB Rádiót, amiben Bunny és Miklós beszélgetnek a sport(ok) jövőjéről, az erőemelő sport és a testépítés összemosásáról, a két ágazat filozófiájáról és arról, hogyan lehetne a fiatalokat a termekbe csábítani úgy, hogy koksz- és feszengésmentes felfogással dolgozzanak ott, kedvükre. Szerintem ez minden idők messze legjobb BB rádiója, (bocs, Hurka) úgyhogy rettentően örültem, hogy meghívtátok őt is.

Persze szerény jelleméből adódóan ő tépte ki legkevesebbet mások kezéből a mikrofont. Mármint Huni után, aki csak videóüzenet formájában volt jelen, de ennél sokkal fontosabb, hogy gondoltatok rá. Külső szemlélőként elég szar látni (bár lehet, hogy rosszul jön le), ahogy a nagy példaképeket gyakran elkapja a gépszíj, és megszűnnek követendő példák lenni, de Huni egyelőre nagyon messze jár ettől. A szerénysége és alázata átjön minden mondatán, győzelemről és bukásról egyaránt visszafogottan szól, és mindig inspirál: a régi BB Gymben előadott fekvenyomós sztoriját a mai napig emlegetjük!

Aztán kapott a bulvár is: aki rendszeresen olvas, néz és hallgat titeket, de nem mozog belsős körökben, az biztosan hozzám hasonlóan kíváncsi volt, hogyan alakult a történet mindenki kedvenc küszöbmajma és a testépítő társadalom között. Gyalázatos és kényszerűen negatív téma ez, de sikerült végig humorral és cinizmussal kezelni, így aztán ahelyett, hogy elbaszta volna a hangulatot, inkább előhozta a stand-up vénát a vendégekből, mi nézők pedig könnyesre röhöghettük magunkat.

Mondhatni, hogy szokás szerint volt szó mindenről. Senki ne arra gondoljon, hogy ismétlésszámok és szénhidráttartalom volt a téma: a tápkieggyártás mögötti üzleti fogásokról legalább annyi érdekes infó jött át, mint az erőemelés filozófiájáról vagy a valójában nem létező idegbecsípődésekről.

De a sokszínűség önmagában nem adja vissza a valóságot, azt ugyanis át kellett élni a rengeteg személyes történettel, egymás kezéből kikapott mikrofonnal, hatalmas, polkorrektséget hírből sem ismerő poénokkal. Az öt előadóból Peti, Imi és Bunny annyira lazára vették a figurát, hogy ez átragadt először Fekete Mikire és Kareszre, aztán szép lassan a közönségre is.

A sorok között ülve érezhető volt, ahogy óráról órára egyre inkább ellazul mindenki, így a közel négy órás hossz nem tűnt többnek kettőnél, és igazából hajnalig maradtunk volna. Baráti volt a közeg, és bár nemhogy az új Gymben nem jártam előtte, de pesti sem vagyok, mégis otthon éreztem magam.

Ehhez kellett persze, hogy az Erő átjárja a termet. Előző reggel még Az ébredő erő első vetítésén ültünk, másfél nappal később pedig megtudtuk, hogy nincs olyan esemény a testépítő társadalomban, amire ne lehetne húzni azonnal egy Star Wars hasonlatot. Végigröhöghettük Molnár Peti sajátos Birodalom vs. Köztársaság értelmezését, de kaptunk néhány tanulságos sztorit az emberi aljasság és szarháziság mintapéldáiról is, közben pedig pár belsős infót a BBTV stábjától a forgatások nyűgjeiről. Együtt ünnepeltünk az előadókkal, akik a végén viszonozták a közönség tapsát, hogy aztán együtt toljuk be azt a kurva finom csokis tortát.

 A plakáton szereplő Delorean kicsiben!

Gondolkodtam, hogy biztos objektívebbnek tűnnék, ha írnék valami negatívumot is, de egyszerűen nem tudok. Nem azért, mert nem szeretnék, hanem mert nem volt. Bunnyt biztos idegesíti, ha nem hallani kristálytisztán a videót, vagy visszhangzik a mikrofon, de a közönség ezt leszarta, teljes mértékben. Olyan élménnyel lettünk gazdagabbak, amit nem lehet és nem is kell megismételni. Egyszer 10 éves a BBTV, ott kell lenni. Köszönjük, hogy ott lehettünk!

 csepeti"

A képeken a szeminárium hangulatának fokozására hozott dísztárgyak találhatók.


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!