Beérte Arnoldot Phil Heath

2017-09-17

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay rettenetes izomtömege sem volt elég Phil Heath megállításához, aki hét Mr. Olympia győzelemmel beérte mindenki példaképét.

 

 

Phil Heath megérdemelt győzelmet aratott a 2017-es Mr. Olympia-n. A zsűrizéskor még nem volt tökéletes formában, egy erős kihívó akár meg is foghatta volna, de végül a döntőre feljavult kondícióval érkezett, és esély sem maradt az ellenfeleinek. A bajnokot még mindig sokan nem szeretik, de ez őt cseppet sem zavarja: beérte az örökranglistán minden testépítő példaképét, Arnold Schwarzenegger-t, és örökre beírta a nevét a történelemkönyvekbe, mint a világ egyik legjobb testépítője. Ráadásul messze még a vége.

Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay igazi kihívóként viselkedett a színpadon: valóban elhitte, hogy nyerhet és ez a viselkedésén is látszott. A hiténél csak a tömege volt nagyobb, és a zsűrizéskor még meg is volt az esélye, de végül a döntőre nem tudott jelentősen felvaulni, így kissé laposan maradt második. Mindenesetre Big Ramy elégedett lehet, hiszen nagyot lépett előre, és a fizikuma még messze nincs kész - van hova fejlődni.

William Bonac tavaly megdöbbentette a testépítő világot az ötödik helyével az Olympián, idén fellépett a dobogóra. A holland gyakorlatilag tökéletes formát hozott, a mostaninál nagyobbra sem nőhet anélkül, hogy az arányai rovására menjen, és szárazabb is aligha lehet. Talán némi víz ment a bőre alá a döntőre, de még így is megtartotta a harmadik helyet, az elsőre pedig nem is volt sok esélye.

Dexter Jackson heteken belül betölti a negyvennyolcat, és még mindig pusztító formát tud hozni. A "Penge" szokásához híven brutális formában volt, és a verseny előrehaladtával folyamatosan még jobb lett. Ugyan a kora miatt a combfeszítői már nem olyan masszívak, mint pályafutása csúcsán, a nyugdíjaskorú Jackson még mindig feltörli a padlót az aktív éveik csúcsán lévő fiatalokkal.

Shawn Rhoden ötödikként végzett, ami egyfelől komoly csalódás, hiszen győzni jött, másfelől a versenyt végignézve szinte még ajándéknak is tűnhet. Rhoden ugyanis felpuffadt hassal és nem túl acélos formával lépett színpadra, és bár apránként javult minden színpadon töltött perccel, az ötödik helynél jobbra ezen a napon nem volt esélye. Valószínűleg a probléma a formaidőzítéssel volt, ami akár hetek alatt orvosolható, de a fejlődés hiánya akkor is lehúzza az esélyét a trónfosztásra, ha pengeéles.

Roelly Winklaar szörnyen izmos, de még mindig a tökéletes kondíció összerakásával küzd. A kerek izmaival és rettenetes méreteivel simán megállja a helyét Big Ramy mellett is, hiába könnyebb bő 15 kilóval. A szimmetria és a pózoláskor felvett arckifejezések terén azonban komoly kihívásokkal küzd, és főleg az előbbi miatt ezúttal a hatodik hellyel lemaradt a biztos újrakvalifikációról.

Végeredmény:

1. Phil Heath
2. Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay
3. William Bonac
4. Dexter Jackson
5. Shawn Rhoden
6. Roelly Winklaar
7. Nathan De Asha
8. Brandon Curry
9. Josh Lenartowicz
10. Cedric McMillan

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!