Beperelték Joe Weidert!!!

2005-03-08

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

 

Beperelték Joe Weidert!!!

A vád szerint, amelyet a Los Angelesi Megyei Bírósághoz adtak be, Robby Robinson, akit Black Princeként (magyarul: Fekete Herceg) ismerték anno (és aki Mr. Universe is volt, mellesleg), 1977-ben állt modellt egy szoborhoz, amelyről ő azt hitte a Weider birodalom főhadiszállásán, Woodland Hillsben lesz kiállítva, mint az erő emlékműve.

Amikor a bronzszobrot befejezték a vád szerint "a büszkeségből szégyen lett" - Robinson rájött a torzón nem a saját feje van, hanem Joe Weideré.

Ez a szobor volt a modell a Weider korporáció logójához, amely rajta van a Weider táplálékiegészítőkön, felszereléseken és mind a hét magazinon amelyeket Weider indított. 2002-ben amikor Weider eladta a magazinokat, a Flex-et, a Muscle&Fitnesst és a Shapet is beleértve, 350 millió ropogós $-árt kapott értük az American Media Corp.-tól, amely többek közt a National Enquirer tulajdonosa. A Weider Nutrition International Inc. ebben a tranzakcióban nem szerepelt.

"Az ügyfelem képmása lett a Weider Publications és Weider Health védjegye" jelentette ki L. Douglas Brown, Robinson Los Angelesi ügyvédje.

Brown elmondása szerint az ügyfele soha nem írt alá olyan megállapodást/szerződést, amely engedélyezte volna a felsőteste képmása használatát olyan célokra mint amilyenekre az alperes felhasználta. Robinson, aki nemrég vonult vissza, eddig azért nem fordult bírósághoz, mert versenyzőként tartott az estleges retorzióktól (értsd: eltiltás, lepontozás, stb.).

Weider - aki a Mr. Olympia, a legrangosabb testépítő verseny alapítója, aki felfedezte és Amerikába hozta Arnold Schwarzeneggert a hatvanas években, az egyik (mit az egyik, A) legbefolyásosabb ember ebben a sportban.

Egy 1989-es interjúban, melyet a The Times-nak adott, Weider beismerte, hogy Robinson izmos vállai és karjai voltak a modell a szóban forgó torzóhoz.

Charlotte Parker, a Weider impérium szóvivője szerint a vád beláthatatlan károkat okoz, és Weider erőteljes védekezésre készül. "Joet elszomorította a vád" mondta, "főleg annak fényében, mennyit tett ezért a sportért, egy egész iparágat generálva, hogy az emberek, mint Mr. Robinson, ezen keresztül csinálhassanak karriert."

Forrás: www.chron.com
és
www.latimes.com
 

Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!