Bevált fűszerek csirkére

2010-02-18

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Szilvi most nem kész kaját tár elénk, hanem konyhatechnikai tudásunkat bővíti!

Az én szekrényemben a következők vannak a csirke fűszerezésére:

Szentháromság, ezt mindig mindenre:

- só (Mindig kis kiszerelésűt veszek, és csakis jódozottat. De mivel az egy illékony anyag, ezért felesleges kilós sóban venni. Ha kapok, akkor a képen láthatót veszem, vagy azt a kerek papíros kiszerelésűt)
- bors
- szárított petrezselyem (az egyik legfontosabb gyógynövény, és finom is, én úgy vagyok vele, hogy alapból mindenre teszek egy kicsit, ártani nem fog, picit kesernyés ízével kiemel minden ízt. Emésztést elősegítő, vízhajtó hatású. Segít a szövetekben felgyülemlett folyadék kihajtásában, valamint csontritkulás, ízületi gyulladás kezelésében. Egyik legfontosabb a rák megelőzésében, gyulladáscsökkentő, és sokak szerint étvágygerjesztő hatású.

Ízesítésre :
- fokhagyma granulátum, szárított oregáno (az oregano + csirke + paradicsom/cukkini/tök/padlizsán/sajt zseniálisan egyszerű összetétel)
- Fűszerkeveréket az alábbi hármat szoktam venni, nekem ezek beválltak:
(a tubusosból a barnát, a többi szerintem nem jó, illetve + mindig van valami grill fűszerkeverékem, amiben mindig másfélét veszek kísérleti jelleggel)
- A rizst mindig úgy csinálom mellé, hogy a vízbe beledobok egy sima csirke, zöldségleves kockát!


Szerintem fűszerből nem kell sokfélét tartani, inkább találjuk meg mi az, ami a mi ízlésünknek megfelelő. Én nem szeretem, ha csípős, vagy nagyon hagymás valami, így szerintem amit én használok, azok alap dolgok. Nem is nagyon van más a konyhában, (tárkony még a leveshez, és fahéj a tejberizshez vagy turmixhoz :) a mindig más ízt inkább úgy érem el, hogy összesütök a csirkével egy paradicsomot, paprikát, különböző hagymaféléket, idényzöldséget esetleg öntök bele egy pici citromlevet.
A fűszereknek elég hamar lejár a szavatossága, főleg a keverékeknek, így ezért sem érdemes sokfélét tartani, illetve félévente érdemes átválogatni.
A Fűszerezés titka : nem kell sajnálni!!! Toljad neki rendesen, elöször akkor amikor nyers, utána meg amikor elkészül még ízlés szerint. Egyedül a bors és a só az ami azért megfelelő mértékkel.
 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!