Biohacker előadás Szentlőrincen

2018-04-30

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Megvolt a "Biohacker" előadás, amely néven Erdős Tamás aposztrofálja magát, mint táplálkozási szakértő. Tomit ismerve előítéletekkel mentem oda, nagyjából abban a hiszemben, hogy semmit nem szabad enni és mindentől meghalunk.

 

 

 

A fogyasztói társadalom-szempontú élelmiszeripart tekintve ez sajnos nagyjából igaz is. 


Sokféle tanulság volt ezen a laza négy és fél órás előadáson, amin egészen sokan vettek részt: szerintem Budapesten sem lehet több érdeklődőt ilyesmire összeszedni, nemhogy Szentlőrincen.

 


Merthogy Szentlőrincen voltunk, a megújult Power Gymben, ami most már Power Freetime Center néven működik tovább egy új, jóvan nagyobb komplexumban. Már többféle sportnak is otthont ad - sőt, még tekepálya is van, valamint egy előadásokra tökéletesen alkalmas, beszékezhető tér.

 


 


A Power Gym nem utolsósorban eddig is az ország egyik naturál testépítő szentélyének számított: a környék (Pécset beleértve) az egyik jelentős INBA-bázis, ahol nemsokára komoly verseny lesz, éppen a Power Freetime Center szervezésében. 

 


 


Hogy tovább csapongjak: már csak azért is érdemes eljönni az INBA Grand Prix-re (amiről mellékesen semmilyen infót nem kaptunk a szervezőktől és döbbenetes módon még holnapjuk sincs, csak valami kezdemény), mert Baranya gyönyörű.

 

Persze a cikk szerzőjének van egy hatalmas trükkje: motorral kell érkezni és kicsit csavarogni.

 

Például elmenni Orfűre, amellyek kapcsolatban létezik az a hatalmas téveszme, hogy a Nagy-Bandó András nevű - azóta meghülyült - humorista a polgármester; sokkal inkább érdekes az orfűi tó, amely egy csoda és még az is megéri, ha valamelyik büfében eszünk valami dzsuvár, csak hogy eltöltsünk ott egy kis időt.

 


 


Térjünk vissza ez előadásra: Erdős Tamás táplálkozás tanácsadó ütős érveket hozott fel az általa említett elméletek alátámasztására. Mondhatni sokkolóakat. Alapvetően ugyanaz a gondolkodásunk: mindenképpen a természetes táplálkozás a célravezető, de megdöbbentő volt hallani, hogy bizonyos, jelentéktelennek tűnő anyagok milyen brutális változásokat okoznak az emberi testben. 


Tamás szinte teljesen szénhidrátellenes, amivel mi is eléggé egyetértünk, hozzátéve azért azt a tényt, hogy izomtömeget növelni szénhidrátok nélkül nem lehet, ergo a szénhidrátbevitel erősen az aktivitásunk típusától és mennyiségétől függ. 

Egész más a helyzet egy testépítőnél, mint egy állóképességi sportolónál, pláne egy nem sportoló, vagy hobbiszinten fitneszezgető átlagembernél.

 


Megfontolandó azonban a lényeg: a természetben nincsenek se szénhidrátok, sem feldolgozott anyagok. A gabonák például tökéletesen védve vannak az ellen, hogy fel tudjuk őket használni, rengeteg “megoldást” tartalmaznak, ami egészségkárosodást okoz az emberben.

 

És például a magyarországra jellemző kenyéralapú táplálkozás kőkeményen formálja az egészségügyi statisztikát, miszerint végelgyengülésben szinte senki sem hal meg. A fő halál ok a szív és érrendszer összeomlása (50%), a második pedig valamilyen rák (20-30%), a maradékon pedig a halálos balesetek osztoznak. Mindez egyértelműen a táplálkozásra vezethető vissza.


A vezérelv az, hogy amit a természet ad, azt kéne fogyasztani: például szegény marhákat az orrától a farkáig, beleértve a zsírt és a csontokból főzött levest, ami kiváló kollagénforrás többek között az ízületeinknek. 

 

Brutális, de mindez a háziállatainkat is érinti, mivel őket is szeméttel etetjük: a kutyák 50%-a daganatos betegségben hal meg, amire a természetben, háziasítás nélkül nulla lenne az esély.


Nyilván nem fogom kivonatolni az előadást, de mementóként kiemelnék egy dolgot arról, hogy mit tesz velünk az ipar azért, hogy egyesek sok pénzt keressenek: pár éve nagyon menők a 24-48-96-192-384 órás dezodorok, amelyek alumíniumot tartalmaznak, hogy eltömítsék a hónalj pórusait, hogy ne jöjjön ki az izzadtság és ne legyél büdös.

 

2016 óta ennek köszönhetően megjelent és orvosilag látható statisztikát mutat a férfi melldaganat!

 


A masszív előadás után NPK Charolais burgersütés következett, amit nem kell ecsetelni.

 

Ha valaki még nincs képben, elárulom, hogy mostanában az Aldi nevű német diszkontban egészen jó marhahúsokat lehet kapni, pl. burger pogácsát. (A Lidl-ben nem tudom mi a helyzet, mert amióta úgy gondolták, le kell retusálni a görög joghurt  dobozán levő templomról a keresztet, nem viszem oda a pénzemet.)

 

Na ez pont sehol nincs az NPK Charolais minőségéhez és rendesen idegbeteg vagyok, ha elfogy az NPK darált marhám, így másikat kell venni.

 

 


Sajnos nem mindenki teheti meg, hogy elutazik Budapestről vagy Békéscsabáról egy ilyen előadásra. Mi meg nem csinálhatunk belőle 4,5 órás anyagot. Ha meg csinálnánk, senki nem nézné meg. 


Ami már csak azért is szomorú, mert az itt elhangzott ismeretanyagnak sem a versenyzői elit, sem a szuper-sztáredzők nincsenek birtokában.

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
“A zab és a fingás” lehetne akár egy romantikus családregény címe is, mert két olyan dolgoról van szó, amelyek szorosan együtt járnak, pedig...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!