Blood and Bone

2009-11-13

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Michael Jai White a 2010-es évek új akciósztárja lehetne - mégis csak fos forgatókönyvekkel kínálják meg és ezúttal sincs másképp.

Nem vagyunk eleresztve normális fizikumú akciósztárokkal egy ideje. Arnold már öreg - és az utolsó filmjeit jobb feledni - Van Damme belülről púderezi az orrát és szégyenszemre csak DVD-n jelennek meg filmjei (990,- teszkó!) , Sly visszatért ugyan, de ő se veti meg az ilyesmit és bár jó formában van növivel, botoxxal és kitudja mivel, azért nem mai csirke - top kaciósztár már nem lesz.

Marad nekünk Jet Li, Jason Statham, a hülyegyerekből top-sztár Will Smith, a cseppet sem fizikumáról híres Bruce Willis és ki gondolta volna, de akcióhőssé vált Matt Damon is - sehol azonban az az igazi karakter, akit a 80'as években láttunk megszemélyesítve. Egyedül a szopottgombóc Vin Diesel lenne ilyesmi karakter, de ő és a filmjei közelebb áll a műmájersághoz, mint az akcióhoz - nemhogy egy Schwarzeneggerhez hasonlítsuk.

A kilencvenes évek elején (20 éve!) kikiáltották a jövő akciósztárjának Billy Blankset - na ez a projekt annyira sikerült, hogy valószínűleg soha nem hallottatok róla és a TC 2000 című rettenetet sem láttátok amelyból egyedül a jobb sorsa érdemes Bolo Yeung (ritka mód) ezúttal pozitív szerepe érdekes. (Egyébként egy másik erősen q filmes akciósztár, Matthias Hues is szerepelt benne.) Billy hogy ne haljon éhen, kitalálta a Tae-Bo nevű fintessz-őrületet, így a mai napig is fitnessguruként tengeti életét.

Azt hiszem a fentikehez képest Michael Jai White erősen más kaliber: mégsem értékeli Hollywood túl nagyra.

 

Ugyan címszerepe volt a Spanw című képregényfilmben - igaz ott nem is látszott a masz mögött - és nagy filmekben is megtalálják egy-egy epizódszerepre - mint a legutóbbi Batman - általában csak gagyi filmszerepekhez jut. pedig harművészeti képességei és fizikuma figyelemre méltó!

Nézzük csak a Wikit-t!

"Michael Jai White Connecticut állam Bridgeport nevű megyéjében született. Karrierje felívelésével Brooklynba (New York) költözött. White elismert harcművész mester, olyan stílusokban tökéletesítette tudását és szerzett mesteri címet, mint a shotokan, taekwondo, tangszudo, wushu, valamint a kjokusin karate. Saját bevallása szerint stílusára a Kyokushin Karate volt a legnagyobb hatással. Michael hét éves korában kezdte harcművészeti edzéseit. 2005 augusztusában feleségül vette barátnőjét, Courtenay Chatman-t.

Először a Toxic Avengers II.-ben szerepelt. A Tini Nindzsa Teknőcök moziváltozatának második részében (The Secret of the Ooze) a New York-i rendőrség egyik tisztjét alakította, aki a filmben Arthur Fancy hadnagy (James Mc Daniel alakítása) öccse volt. Első komoly szerepe, a számára nagy áttörést jelentő az 1995-ös HBO produkcióban, a Tyson-ban volt, ahol a híres nehézsúlyú boxolót Mike Tyson-t alakította.

Az 1997-es Spawn (Az Ivadék) című mozifilmben a híres képregényhőst keltette életre. Alakításáért a Blockbuster Entertainment Awards a Legjobb Férfi Színész Újonc díjára jelölte, és a kritikák is nagyon dicsérték. Az Universal Soldier II. Return (A Tökéletes Katona II: a Visszatérés) című filmben Jean Claude van Damme ellenfelét alakította. A 2001-es Exit Wounds (Sebhelyek)-ben pedig Steven Seagal-lal játszott együtt. 2003-ban megjelent Busta Rhymes és Mariah Carey közös videoklipjében az ’I know what You want’-ban. Michael Jai White olyan filmekben csillogtatta meg harcművészeti képességeit, mint az Undisputed II: Last Man Standing, vagy a Michelle Yeoh-hal közösen készített 2004-es Silver Hawk (Ezüst Sólyom). Filmje a Why did I get married? 2007 Október 12-én a Box Office csúcsán nyitott. Legutóbbi szerepe a Batman: The Dark Knight (A Sötét Lovag) című filmben, ahol a bandafönők ’Gambol’-t alakítja. 2009-re várható filmje a Blood and Bone"

Nos a Blood and Bone...hát ez zsírszar film, pedig minden adott volt!

Kapunk egy enyhén elb*szott Van Damme Oroszlánszív- jellegű sztorit, ami már akkor sem okozott agyérgörcsőt a sztorikiötlő zseninek. kapunk egy olyan operatőri munkát, hogy megkérdőjelezzük hogy ez Bourne paródia, vagy csak elfogytak a statívok és a fahrtkocsik Hollywoodban? Ugyanis szinte végig kézikameráznak, de nem direkt - ahogy ma divatos - hanem igen balfaszul, mert nincs más.  A beállítások pocsékok - elengedték szinészeket és közéjük ugrott az operatőr lesz ami lesz alapon. A vágás szintén tré.

Megvolt ez az amatőr fíling a Vitathatatlan 2-nél is, de ott még betudható az alacsony költségvetésnek, mert az mindennel együtt fényévekel jobb film - pedig az se egy Oscar-díjas kompozíció. Itt azonban egyáltalán rutinos filmes szakembere jelenlétének sincs nyoma - még egy elbaszott tévéfilm is jobban van megcsinálva. Valószínű a készítők nem is álmodtak moziforgalmazásról. Ez a film olyan szinten gagyi, hogy az operatőr árnyéka néha látszik a képen - és filmről beszélnünk, nem amatőr webtévéről!

Ennek ellenére nézhető - mert az akciók ugyan szarul vannak fényképezve, azért elég komolyak, bár az első jelenetben olyan buta gyorsítást látunk hogy egy 2 éves gyerek kiszúrja. És igen, a sztorit meg rá kellett volna bízni egy 13 éves kölökre, az különbet írna. Igaz a Hollywoodi szinthez legalább butaság-klisékben ragaszkodtak: az egyik nagy gonosz elenfelet játszó Bob Sapp a bunyó előtt természetesen szteroid injekciót kap (innen már sejtem, miért gondolja pár cuccoló fogyatékos hogy edzés előtt kell beadni azt, amiről gőze sincs hogy nem azonnal hat) és természetesen gyanús külsejű - amúgy multivitaminnak kinéző - kapszulákat szed be, hogy győzzön.

Ha éppen van időd és ürességet akarsz az agyadba, nézd meg - de ha teheted inkább a Vitathatalan 2-t, ot van pár komoly bunyófelvétel legalább.

Michel Jai White ennél többre hivatott - más kérdés hogy Hollywoodban ezt észreveszik-e valaha!

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Ez a cikk nem csak a gyulladásos bélbetegségben szenvedőknek, hanem mindenkinek szól. A vázolt étrend és más egyéb tanácsok nem csupán egy b...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!