Body Xtreme Invitational 2010 - Tóth Danival!

2010-10-13

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Magyar versenyző az egyik legnagyobb presztízsű európai versenyen!Végre elérkezett az a hétvége, amikor is 2010-ben először drukkolhatunk a legígéretesebb magyar testépítő versenyzőnek, a brutális formában lévő Tóth Daninak. Nemrég néhány igen sokat sejtető kép jelent meg róla, amik arra engednek következtetni, hogy számára az őszi szezon rengeteg sikert tartogat még.


Azt hiszem, Danit nem kell bemutatni a magyar közönségnek, hiszen évek óta a legmegbízhatóbb, legszínvonalasabb formát hozó magyar versenyzőről van szó.
A WABBA, Nac és Trofeo Doe Torry összetett bajnok várhatóan nagyon jól helyt fog állni a Body-Xtreme versenyén a riválisnak kikiáltott Alexey Lesukov mellett, és reményeink szerint üstökösként fog berobbanni az IFBB porondon.


Október 16-án, a németországi Mainzban rendezik meg a Body Extreme Invitational meghívásos versenyt, amely Európa egyik legnagyobb és legnívósabb testépítő versenye. A meghívott versenyzők - akik garanciát jelentenek a legnagyobb küzdelemre - egyetlen kategóriában, súlykorlát nélkül mérik össze erejüket.


A versenyzők között olyan jól ismert nevek is szerepelnek, mint Thomas Scheu, aki sérülése ellenére készült be, Alexey Lesukov, akiről mostanában olvashattatok párszor a Body.builder.hu hírei között, vagy Sami Al Haddad, aki már Vörös Zolival is állt egy színpadon.
Az idei verseny legfőbb kérdése: Vajon a kor és a tapasztalat vagy a fiatalság és tehetség kettőse győz majd?

De nézzük részletesen Dani ellenfeleit:

Manuel Narath:
Az Ausztria színeiben versenyző sportoló már 1994-ben bajnokságot nyert hazájában, junior kategóriában. Később felnőttként 2005-ben kezdett versenyezni, az Ausztria Kupán, és a Francia Bajnokságon is szép eredményeket ért el. Idén júliusban kezdte a diétát 110 kg-val, versenysúlya 95 kg körül van. Erőssége a karok és lábak tömege. Várhatóan nem fog csúcsformában színpadra állni Mainzban, mert a főbb versenyei még ezután következnek.Oliver Reinhardt:
A 42 éves klasszis számos versenyt nyert már. 2001-ben NABBA Mr. Universe, 2007-ben NAC Mr. Universe és IBFA Bajnoki címet nyert, az IFBB-nél pedig 2009-ben kezdett versenyezni. A tavalyi formája után idén sikeres szezonra számíthat, ha minden a tervek szerint megy. Bár a tavalyi Body Extreme versenyen a számára csalódást jelentő 7. helyezéssel debütált, a motivációja töretlen és nagyon szeretne bizonyítani.Marco Schmidt:
Az idei tavaszi szezon óriási sikereket hozott a 123 kg-s óriás számára. A Német Bajnokság szupernehézsúlyú bajnoka nagy eséllyel lesz a Body Extreme bajnokság legnehezebb atlétája idén.Alexey Lesukov:
Igazi csodaként említik a köztudatba néhány éve berobbant alig 22 éves versenyzőt. Sokan a jövő Mr. Olympiáját látják benne, és bizony meglehet, hogy ő lesz Tóth Dani legnagyobb ellenfele itt, a versenyen. A tavalyi évben indult először felnőtt versenyeken és egyszerűen jött, látott, győzött. A Body Extreme kupán a címvédés a tét. Idén 120 kg-ról indul a diéta, a tavalyi 110-zel szemben. A szabadidejében szintetizátoron játszó és verseket író Alexey úgy tervezi, hogy az idei versenyszezonban 5-10 kg-val nagyobb száraz izomtömeget mutat be a színpadon. (Ez egyelőre meghiúsulni látszik gyenge múlt hétvégi szereplése és állítólagos egészségügyi problémák miatt. De egy hét nagy idő! A szerk.)Paul Poloczek:
A 2008-as Body Extreme hatodik helyezettje 2010-ben ismét a színpadon. Paul Poloczek a teljes 2009-es évet arra szentelte, hogy még több izomtömeget építsen és a gyenge pontjait megerősítse. Az idén 24 éves tehetség már a 2008-as versenyen is 114 kg volt, így sokan érdeklődve várják, milyen formát mutat az idén.


 
Thomas Scheu:
Thomas Scheu igazi testépítő legenda. Többszörös világbajnok, összetett bajnok. Először 2004-ben szerepelt a Body Xtreme meghívásos versenyén, majd 2006-ban is. Thomas már mindent megnyert, amit meg lehet. A tapasztalt versenyző 1980-ban állt először színpadon, juniorként. Sokan Thomas és Alexey összecsapásában látják az igazi versenyt az idei Body Xtreme-en.Görkem Gürsoy:
A többszörös török junior bajnok már 2005-ben és 2006-ban is megmutatta tehetségét a Body Extreme bajnokságon, majd egy másik színpadot választott – színésznek állt. Ám a súlyzókat nem tette félre a 28 éves versenyző. Az életében bekövetkezett tragédia után idén érzi magát először készen arra, hogy testépítőként újra megmutassa magát.Serkan Cetin:
Serkan 2006-ban állt utoljára a Body Extreme színpadán. A többszörös német bajnoknak nem más a célja, mint egy világbajnoki cím. A tavalyi világbajnoki ötödik helyezés után úgy érzi, most jött el az ideje, hogy bajnok legyen. Különösen sokat vár az idei formájától, főként edzője révén, aki Patrick Tour. Tudjátok, ő volt Wolf edzője is, akivel még a májusi New York Pro után nyilvánosan ócsárolták egymást.Sami Al Haddad:
Bahrain többszörös bajnoka már szinte minden ázsiai megmérettetést megnyert élete során. 2010-ben az IFBB Arnold Amateur versenyen nehézsúlyban második helyezést ért el. A célja nem kevesebb, mint bekerülni a Mr. Olympia 10 legjobb versenyzője közé. Indulása egyelőre kérdéses, mert a bahreini IFBB szövetség életre szóló eltiltást kezdeményezett ellene doppingvétség miatt. Sami állítása szerint sosem produkált pozitív doppingeredményt, folytatta tehát a felkészülést, kíváncsian várjuk, hogy megkapja-e a versenyengedélytAhmed El Sadani:

Az egyiptomi versenyző, minden bajnokságát háromszor nyerte meg, így háromszoros Afrika-, Katar-, Arab- és Földközi-tengeri bajnok. Itt van tehát az ideje az első európai megmérettetésnek. El Sadani nagyon motivált a versenyt illetően, szeretne legalább olyan jó helyezéseket elérni, mint két korábbi egyiptomi versenytársa Ahmed Hamouda és Osama Ashour.Sandro Hofer:
A fiatal svájci tehetség alig 6 éve kezdett el edzeni. Tavaly előtt kezdett versenyezni és a svájci bajnokságon rögtön a harmadik helyet szerezte meg nehézsúlyban. Sandro ezzel nem volt túlságosan elégedett. Hatalmas lehetőségek rejlenek a fiatal tehetségben, aki óriási tömegével hívta fel magára a figyelmet. A 2009-es évet tanulmányai miatt kihagyta. Vajon mire lesz idén elég a 177 cm magas és 110 kg-s versenyző idén?


Florin V.P. Grafel
A román versenyző célja az első 5 közé kerülés a Body Extreme versenyen. A Balkán Bajnokság bronzérmese óriási kihívásnak tartja a Body Extreme versenyt, és a Román Bajnokság után szeretné itt is a legjobb formáját hozni.
 

szólj hozzá!

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!