BodyBuilder Szeminárium Budapest

2015-04-28

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
2015.05.09., BodyBuilder Gym

 Végre Budapesten is!

 

 

Az első budapesti szeminárium tekintélyes nézősereget hozott össze, már persze ahhoz képest, hogy ezek a rendezvények korlátozott létszámúak, azaz nem a Budapest Sportcsarnok befogadóképessége az irányadó, hanem egy olyan létszám, ami még különösebben horror technika nélkül, viszonylag családias méretben kezelhető. Fogalmazzunk úgy: 20%-kal meghaladtuk a tervezett maximális létszámot, meg az előadóterem befogadóképességét is. Igaz, azt  nem mértük le, hány százalékkal, de a helyzet vizuálisan észlelhető volt, lévén páran kiültek a terem másik bejáratán kívül eső parkosított részre.

Egy ilyen szemináriumra a bejutást ki kell érdemelni. Kvázi meg kell küzdeni érte. Ezt onnan tudjuk, hogy mindig akad néhány kevésbé rátermett, aki a megadott elérhetőségeken nem tud megbirkózni az előzetes jegyfoglalás bonyolult műveletével. De ez aligha jelent problémát, hiszen az ilyen rendezvények nem nekik szólnak, hanem azoknak, akik fogékonyak az elhangzó információkra. A hétköznapok tapasztalataival ellentétben ilyen is akad bőven: nem kell félnünk, nem mindenki hülye. 

 

 

Más kérdés, hogy még az átlaghülye szinten és a mentális erőpróbán túljutó vendégeink közül is akadtak olyanok, akik a jegyhez kapott BodyBuilder Gym napijegy kupont felhasználva nem bírták visszarakni a terem eszközeit a helyére. Abban a teremben, ahova 34 helyre van kiírva, hogy tedd vissza a súlyt, és amely arról híres, hogy rend van. Egy szeminárium kellett ahhoz, hogy legyen egy olyan fogyatékos, aki képes volt a huszas rudat letenni a földre a fekpad elé valami rejtélyes célból, de legalább ott is hagyta. Nem nagy dolgok ezek, de elgondolkodtatóak. Tök véletlen és független, de ide illik az, amit Bunny az egyik előadásán az 5%-ról mondott.  

A szemináriumok nem titkolt célja az is, hogy a közönség megtalálja egymást. Igaz, nem találtunk ki erre semmiféle szituációs játékot, például hogy nyalja meg mindenki a mellette álló fülét, és akinek szerencséje van, amellett épp lány ül. (Vagy áll, vagy török ül, mert 2/3 arányban sajnos nem volt elég ülőhely, bár ezt előre tudtuk, de bíztunk benne, hogy nem lesz nyafi, és nem is lett.)  A nap legstílusosabb érkezője egyébként éppen hölgy volt, egy zsír új sorkettes Honda CB 500-zal. 

 

 

Időnként felmerül az olvasók között az a téma, hogy a Bodybuilder miért nem foglalkozik bizonyos rendezvényekkel. (Pontosabban nagyjból egyikkel sem, kivéve a Superbody-t és a Prága Pro-t.) Egyebek között érintőlegesen erre adott választ Nagy Orsi előadása, aki komoly kalandokba keveredett pályafutása során. Bunny meg persze aljas módon bátorította, hogy ne tartsa magában ezeket, ami eredményezett néhány sírva röhögős pillanatot.

 

 

Winkler Róberttől zseniális előadás keretében tudhattuk meg, hogy igazából a Rocky filmek miatt utálunk futni. (Amit Kathi Béla kegészített azzal a renkívül fontos meglátással, hogy a tornatanárok miatt is.) Ezen túl beszélt arról is, hogyan kell és hogyan nem szabad nekiállni a futásnak. Ráadásul a téma szakértőjeként arra is adott néhány tippet, hogyan lehet elkerülni a parasztvakító, túlárazott, szükségtelen kellékeket. Azért előre megfontolt aknamunkával aláásta Bunny későbbi előadását - amelynek része volt annak felfedése, hogy miért tartottunk előadást a futásról -, ugyanis bölcsen ott felejtette a telefonját, amikor elrohant az éppen párhzamosan futó totalcar rendezvényre, amelynek elejéről lemaradt a kedvünkért. 

 

 

Következő vendégünk Bunny egyik edzőpartnere, az Amerikai Egyesült  Államok kormányát most nem képviselő, de az amerikai életmódról előadást tartó Mike volt. Mike nem előadó, meglehetősen zavarban volt a tömegtől, és ez is nagyon hitelessé tette. Egy ember Amerikából, aki egyetemi sportolás után dolgozni kezdett, majd évek múlva visszatért az edzőterembe. Saját tapasztalataira hagyatkozva az amerikai focin keresztül mutatta be a saját férfivá válása történetét, de mindenki értette a nyilvánvaló analógiát: a sport mindent megtanít, amire az életben szükség lehet a sikerhez. Nem motivációs ganéra kell itt gondolni: igenis gyakorlati tényezőként van jelen a sport az amerikai társadalomban. Nem csak karrierépítés és szórakozás, hanem nevelés szinten is; a csapatmunkára nevelés például alapvető volt akkor, amikor Mike speciális rendőri egységnél teljesített szolgálatot.   

 

 

Nagy Huninak az akaraterő elsöprő erejéről volt egy sztorija. Nem a motivációról, hanem az akaratról, amivel a körülötte lévő negativitást a saját hasznára fordította, a közönség pedig Huni szövegét fordította annak a hasznára, hogy dőljön a röhögéstől. Molnár Peti és első edzője, Faragó Peti pedig egy bajnok kezdeti botladozásait elevenítették fel. Bizony, senki nem születik sikeresnek, de ha sokat hánysz edzésen, az előbb-utóbb meglátszik.

 

 

Az egyes fellépők között Bunny retorikailag már-már mérnöki pontossággal megírt beszédei töltötték ki az időt. Egyebek között beszélt a testépítésben használható és céltól függően használandó edzéstechnikákról. A szeminárium végén pedig Kathi Béla tartotta meg újra azt az üzleti előadást, amit máig rengetegen kérnek, de online nem lesz elérhető. Számtalan értékes tanácsot adott a depressziótól a brandépítés hogyan és mikéntjéig, ami mindenkinek hasznos lehet.

 

 

 

A közönség pedig hősiesen hallgatta az előadásokat, amik egyébként a tervezett két óra helyett, a szereplésfóbiás dumagépek csúcstalálkozójaként három óráig tartott, viszont az anyag felét sikerült csak leadni. Ennek ellenére a nézők is érezték, hogy valami egyediben van részük, ugyanis a sport minden aspektusát ilyen alaposan körüljáró rendezvény gyakorlatilag az országban nincs. Nem csak edzéstechnikáról van itt szó, hanem jellem- és egyéb képességek fejlesztéséről, az akaraterőről, egyéb sportokról, szakmai, egyébként nem publikus háttérsztorikról és üzleti tanácsokról.

Ennyit a tartalomról, felesleges lenne ugyanis mindenről beszámolni. Ajándékok persze most is voltak, nem is akármilyenek. A szokásos Warmup!-on és a Scitec Protein Pancake-n kívül (amihez kifejezetten Bunny ragaszkodik) A BodyBuilder Supplements is készült néhány meglepetéssel. A turmixot szintén a Scitec Nutrition állta; apró hiba, hogy logisztikai anomália (ún. elb@szás) következtében nem a rendezvény előtt, hanem csak utána kapták meg vendégeink.)  

 

Ráadásul mindez a magyar médiára egyáltalán nem jellemző stílusban. Az előadők nem maguk és egymás sztárolásával töltötték az időt. Nem a szereplőkön van a hangsúly, hanem a témákon. Nem a közönség előtt előadott, hanem a közönségnek szóló üzenettel. Ezen pedig az sem változtat, hogy Kathi Béla teljesen véletlenül - és szervezői kényszerre, mondhatani szivatás áldozataként - éppen itt ünnepelte a 36. születésnapját, nem mellékesen egy rövid és velős sztori kíséretében. A tortát egyébként nem ette meg, mert diéta van.

 

 

Sebaj, megették a szervezők és a segítők. Mint ahogyan ezeket a csikérből készült töltött gombócokat is, 1.6kg mennyiségben, legalábbis azok, akik meg bírták várni, mert ilyenkor az ember legkevésbé sem a kajarendeléssel van elfoglalva. 

A legközelebbi BodyBuilder Szemniárium helyszíne és időpontja fel lesz tüntetve a BodyBuilder.Hu főoldalon a hírek rovatban.

 

Hurka

 

Köszönönet a rendezvénysorozat támogatóinak, akik az alábbiak:

- a világ egyik legnagyobb táplálékkiegészítő gyártója,
  a
Scitec Nutrition

- a piacvezető online táplálékkiegészítő áruház, a Shop.Builder.Hu

- a bemelegítő krém gyártó, a Dutyon.

 

BodyBuilder Szeminárium sorozat kisokos:

1. Miért csak elővételben lehet jegyet venni? 

A legfőbb ok az, hogy nincs lehetőségünk a helyszínen jegypénztárat üzemetletni. Neked is jobb, hogy nem kell sorban állni. Ezen felül így sokkal tervezhetőbb a rendezvény. Vannak olyan rendezvények, ahova előre szokás jegyet venni, mint pl. koncertek. Ez is egy ilyen rendezvény.  

2. Mit csináljon az, aki messze lakik?

Foglalja le az éppen aktuálisan megadott telefonon vagy a megadott a-mailen. (Természetesen adatai és telefonszáma megadádával.)

3. Hol lesznek szemináriumok?

Az ország különböző pontjain, arról függően hogy hova hívnak meg minket. Az éppen aktuális szemináriumot masszívan hirdetjük a BodyBuilder főoldalán. 

4. Mennyi az időtartama?

A tervezett nettó időtartam általában két óra. Ez az, amit még kellemesen el lehet viselni nézői és előadói oldalról. Tehát általában 14.00-16.00-ig tart. Erre jön még rá a dedikálás/fotózkodás. Nem azért dedikálunk, mert nagyképűek vagyunk, hanem mert igény van rá.

5. Kik a vendégek?

Elméletileg ez változó. A helyi szervezőtől is függ. 

6. Miről szól?

Az edzésről táplálkozásról és az élet értelméről. Olyan témákról is, amiről nem írunk soha és nem beszélünk máshol. Szórakozás és tanulás egyszerre.

 
7. Miért nem ingyenes?

Nem csak azért, mert nekünk is vannak költségeink, hanem mert ami ingyen van, azt senki sem értékeli. A belépő egy jelképes összeg, arra éppen jó, hogy kiszűrje azokat, akiket nem érdekel az az egész igazán.

8. Lehet-e kérdéseket feltenni a szemináriumon? 

Nem, mivel azt tapasztaltuk, hogy soha senki nem kérdez semmit. Lehet előre kérdezni a bbszeminarium(kukac)gmail.com-on, vagy akár témát feldobni. Találd ki, hány kérdés jött eddig. Gyakorltilag nulla. 

9. Vannak-e filmvetítések?

Igen, rövidebb idejű bejátszások mennek két előadás között.

10. Hogyan hívhatlak meg szemináriumozni titeket és milyen költségekkel jár?

A bodybuilder.hu(kukac)gmail.com-on vedd fel velünk a kapcsolatot ezügyben. 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!