Bonac lelőtte a rekordot, Wolf eltűnt a süllyesztőben

2018-03-04

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Dexter Jackson leváltódik: elveszítette az Arnold Classic-ot William Bonac ellen, aki az új generáció kis termetű szupersztárja. Dennis Wolf visszatérése katasztrofális, győzelem helyett a tizedik helyért harcolt.

 

 

Az Arnold Classic Éjszakája kiválóan sikerült a Scitec Goldban, az igazi fanatikusok a döntők unalmasabb részei alatt (pl. buzique) olyan protein muffinokat kaptak, amire még a képzett muffinmester Drugs Bunny és Bodó Imi sem számított. Ezen felül az elmúlt egy év egyértelműen legjobb versenyét láttuk.

 

William Bonac nyerte a 2018-as Arnold Classic-ot lehengerlő fizikummal, mégis nagyon szoros csatában. A holland kiválóság pontosan azt a formát hozta, amivel tavaly dobogós lett a Mr. Olympia-n, vagyis az adottságaihoz mérten szinte tökéletes volt. Romszáraz kondíció, elképesztő vastagság, a sport egyik legfényesebb csillaga, és mégis hajszálon múlt, hogy meglett az arany.

Dexter Jackson ugyanis nem hatódik meg attól, hogy jövőre betölti az 50-et, és még mindig előszeretettel villogtatja az oroszlánkörmeit, generációváltás ide vagy oda. Izomérettségben és arányokban jobb volt, és a szárazság is ott volt a szeren, végül azonban alulmaradt a nagyobb tömegű Bonac-kel szemben. Így nem döntötte meg a saját rekordját hat Arnold győzelemmel, de az előző ötöt senki nem veheti el tőle. A sportnak pedig jót tesz, ha a legendák nem közvetlenül a csúcsról szállnak ki, és az új generáció nem megörökli, hanem kiharcolja a helyét az élen.

Cedric McMillan címvédése nem jött össze, de zsinórban harmadszor is dobogón volt az Arnold Classic-on. Ezúttal nem szivatta meg Arnoldot, amikor a szabadpóza közben beszaladt a színpad elé szelfizni, de legalább kiváló formában volt. Az egyéni legjobbjától némileg elmaradt ugyan, de még ha 100%-ot hoz sem biztos, hogy előrébb kerül az idei mezőnyben.

Roelly Winklaar légüres térben ért a negyedik helyre. Az előtte lévőkhöz nem tudott igazán közel férkőzni, a mögötte lévők pedig nem voltak lőtávolban. A formaidőzítés még mindig a gyengéje, és a szörnyű tömege mellett egyszerre tűnt némileg laposnak és vizesnek. Apróságok hiányoznak csak az átütő sikerhez, de egyelőre nem találja a kulcsot a csúcsformához, viszont a legizmosabb különdíjat simán bezsebelte.

Steve Kuclo ötödik lett, ami az adott mezőnyben tiszteletre méltó eredmény. Genetikailag nem tartozik a legerősebb versenyzők közé, de kemény munkával és pengeéles formával sikerült kihoznia magából a jelenlegi maximumot, pedig Kuclo sem a formaidőzítés mestere. Sőt, az ismert guru, Hany Rambod szerint is nagyon nehéz eltalálni nála az utolsó napokat. Remélhetőleg folytatja a versenyzést, mert a következő években a mostani teljesítményére lehet építeni.

Lionel Beyeke beverekedte magát a legjobb hatba, ami komoly teljesítmén,y figyelembe véve, hogy megint gyenge volt a kondíciója. Saját magához mérten ugyan jó, de a legjobb hatban messze a legfedettebb volt, holott adottságok terén talán a legjobb profi testépítő. Remélhetőleg a mostani forma csupán ízelítő abból, amit a szezon későbbi versenyein fog mutatni, de a tapasztalatok nem kecsegtetnek előlépéssel.

 

Eredménylista:

1. William Bonac
2. Dexter Jackson
3. Cedric McMillan
4. Roelly Winklaar
5. Steve Kuclo
6. Lionel Beyeke
7. Justin Rodriguez
8. Jon DeLaRosa
9. Lukas Osladil
10. Hidetada Yamagishi
11. Fred Smalls
12. Dennis Wolf
13. Maxx Charles
Paul Poloczek - Kiesett

 

William Bonac

 

Dexter Jackson

 

Cedric McMillan

 

Roelly Winklaar

 

Steve Kuclo

 

Lionel Beyeke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!