Branch szakadt combbal is duplázott!

2012-03-04

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Branch Warren óriási dolgot vitt véghez: fél éve még járni tanult, most pedig sikeresen megvédte az Arnold Classic címet!

 

Branch tavaly augusztusban elszakította a jobb combját, így ki kellett hagynia a Mr. Olympia-t, most azonban a sérüléssel együtt is győzedelmesen hagyta el a színpadot. A kondíció ugyan nem volt olyan kiugróan száraz, mint tavaly, és a szakadás is hagyott maga után egy kisebb nyomot, Branch azonban - még ha csak minimális különbséggel is - még így is elég jó volt az első helyre.

Dennis Wolf ismét második helyen futott be a Texasi Titán mögött, és bár ezúttal csupán centikre volt a győzelemtől, nem sokat segített rajta, hogy a döntőre kissé bevizesedett. Ezzel együtt is minden idők eddigi legjobb Farkasembere lépett színpadra Columbusban, vagyis lassan alakul a formaidőzítés bombabiztos receptje, és épül az izom Dennis háza táján. Az Olypmiáig még lehet ideje fejlődni, más szóval ismét sínen van, hogy Phil Heath egyik első számú kihívója legyen.

Evan Centopani számára is minden ugyanúgy zajlott, mint egy évvel korábban, hiába hozott ezúttal határozottan masszívabb tömeget. Az előlépéshez legalább ugyanaz vagy jobb kondíció is kellett volna, ami ezúttal sajnos otthon maradt, de az "Ökör" így is elégedett lehet, mert Victor Martinez távollétének köszönhetően ezúttal feljutott a dobogóra. A jövőben egy kicsit több fog kelleni, ha igazán nagyot akar alakítani, de negyedik profi versenynek egy dobogó az Arnoldon nem egy rossz eredmény.

A negyedik helyezett egy valódi bomba meglepetés, amilyennel már régen lehetett találkozni a testépítésben: Ben Pakulski megrengette a sportot, és Chad Nicholls által pokolian kiélezve az egyetlen - vagy inkább másfél - igen komoly hiányosságától eltekintve szinte tökéletes fizikumát, kizárólag a rettentő szárazságának köszönhetően megverte Dexter Jackson-t. Sajnos az az egy hiányosság, ami egészen konkrétan a háta erősen szembeötlő alulfejlettsége, hozzáadva a karjai elég súlyos hiányosságát talán nem vettette hátra helyezések tekintetében annyira, amennyire kellett volna, de az biztos, hogy a színpadon a legszárazabb volt. Ha a jövőben fel tudja hozni a gyengéit, miközben meg tudja tartani ezt a kondíciót - javulásról beszélni értelmetlen, innen nem nagyon van hova -, nagyon könnyen előléphet igen veszélyes versenyzővé. Addig marad számára a küzdelem az Olympia kvalifikációért, ugyanis hiába a megdöbbentő forma, azt még mindig nem kapta meg. Egy dolog viszont biztos: Ben mostani sikere csupán néhány óra leforgása alatt visszaállította guruja, Chad az utóbbi években kissé megtépázott és elfeledett renoméját.

Dexter ugyan látványosan vastagabb volt, mint a tavalyi év bármely versenyén, sajnos ez együtt járt a gyenge kondícióval is, így eshetett meg az a csúfság a 2008-as Olympia bajnokkal, hogy elé került a nyeretlen kanadai. Ez egészen biztosan nem fog jót tenni a bajnok hírnevének, mint ahogy az sem, hogy nem tudott javítani az egy évvel ezelőtt harmatgyenge formával szerzett ötödik helyén. Könnyen lehet, hogy minden idők egyik legkiválóbb testépítőjének utolsó próbálkozásait láthatjuk a színpadon, 42 évesen ugyanis nem lenne meglepő, ha az utóbbi időben látott sikertelenségek után bejelentené visszavonulását. Remélhetőleg addig azért lesz még legalább egy szezon, amikor visszavág, és megmutatja, mire képes a "Penge", amikor minden összeáll.

Lionel Beyeke volt végül az utolsó ember a hatos döntőben, amiért igencsak hálás lehet a fizikumát megint csak nagyra értékelő bíróknak, miután mostanra sem sikerült beszáradnia, ahogy a két héttel ezelőtti Flex Pro-n sem volt elég éles. Éppen ezért nem is nagyon lett volna oka a hisztire, ha betesznek elé még néhány versenyzőt, de a Kai Greene-re hajazó fizikuma, ami hihetetlenül keskeny derékkal párosul, kivívta a zsűri és a teljes szakma elismerését.

Brandon Curry lett a hetedik, aki Lionel-lel egy cipőben evezget: a kiváló genetika a helyén van, az egyetlen probléma a kondíció. Nem meglepő fordulat ez, Brandon karrierjében eddig is a szárazság volt a gyenge láncszem, és bár a combja látszólag lassan jön felfelé, megint zsíros seggel lépett színpadra.

Shawn Rhoden ellenben végre sikeresen beszáradt, látványosan jobb volt, mint a Flex Pro-n, és hiába verte a döntőben Curry-t, pechére már túl nagy hátrányban volt. Mellékesen nála az izom még mindig hiánycikk, így csak a nyolcadik helyre volt jó a legnagyobbak között.

Michael Kefalianos is pozitív csalódást okozott viszont, ha forma tekintetében nem is, a kilencedik hely mindenképpen jó eredmény számára. Ugyan volt már masszívabb és élesebb is, ezúttal sikerült a kettő között egy olyan egyensúly találnia, ami kifejezetten jól mutatott a színpadon. Szimmetriában sajnos nem lett jobb az utóbbi időben, de a táncmozdulatai az arcberendezésétől oly idegen mosollyal megspékelve halálos kombót alkotnak.

Eduardo Correa a legnagyobbak között a 10. helyre volt jó, vagyis sajnos ismételten kissé alul lett értékelve. Kondícióban kizárólag Ben Pakulski lett volna az ellenfele, de az ex-202 fontos versenyző sajnos nem rendelkezik akkora tömeggel, hogy az élen harcolhasson. Mindenesetre szexuális beállítottságtól és eredménytől függetlenül tökös húzás volt tőle openre váltani és ACDC-re pózolni, de azért reméljük, hogy heteró, és hamarosan mérkeznek hozzá a sikerek is.

Fouad Abiad a döntő során eltűnt egy időre, minden bizonnyal valamilyen egészségügyi gondja akadt. Ez két dologban nyilvánult meg: egyrészt nem volt ott a színpadon, amikor összevetésre szólították, másrészt már a szabadpóz fordulóban is látszott, hogy rontott a délelőtti formán. Ez a kettő együtt erősen hátravetette a pontozólapokon, így csak a tizenegyedik helyre került, annak ellenére, hogy a zsűrizés során még egy döntős helyezés is benne volt számára a pakliban.

Ben White-hoz nem érdemes sokat hozzáfűzni: egyszerűen nem volt formában, bár legalább nagyobb tömeggel lépett színpadra, mint tavaly bármikor. Ennek ellenére a testépítő versenyek bírói nem igazán szeretnek zsírt látni a versenyzőkön, amit Ben helyezésével diszkréten jeleztek is.

Gustavo Badell visszatérése sajnos nem volt osztatlan siker. Puerto Rico kedvence harmatgyenge kondíciót mutatott a nézőknek, nem beszélve arról, hogy tömegben is legfeljebb árnyéka volt régi önmagának. Két dologról lehetett felismerni: az egyik az arca, a másik pedig a hihetetlen lelkesedése, és sajnos mindkettő arról tanúskodott, hogy véresen komolyan gondolta a visszatérést. Ezzel egyedül maradt a szakmában - de persze bármikor bármi megtörténhet, például megnyerheti a lottó ötöst vagy belecsaphat szegénybe egy taxi formájú meteor. Mindenesetre ezek esélye sem kisebb, mint a jövőbeli testépítő sikereké.

Matthias Botthof is csúnyán pofára esett: hiába nyerte meg tavaly az amatőr Arnold Classic-ot, a profi ligában megkapta az arcába az alázást. Azt ugyan nem lehet mondani rá, hogy nem készült volna fel, de messze túl vékony volt a nagyfiúk között, a combja katasztrofálisan gyenge és a béna pózolás sem sokat javított az összképen. Számára marad tehát az, hogy próbál fejlődni, hátha egyszer egy véletlenül kifogott übergyenge mezőnyben elcsíp egy győzelmet. Nem rossz kilátások ezek, tekintve a hanyatló színvonalat, csak az az egyetlen probléma, hogy így sem fog összejönni.

 

Teljes eredménylista:

1. Branch Warren
2. Dennis Wolf
3. Evan Centopani
4. Ben Pakulski
5. Dexter Jackson
6. Lionel Beyeke
7. Brandon Curry
8. Shawn Rhoden
9. Michael Kefalianos
10. Eduardo Correa
11. Fouad Abiad
12. Ben White
13. Gustavo Badell
14. Matthias Botthof

 

 

Branch Warren

 

Dennis Wolf

 

Evan Centopani

 

Ben Pakulski

 

Dexter Jackson

 

Lionel Beyeke

 

Brandon Curry

 

Shawn Rhoden

 

Michael Kefalianos

 

Eduardo Correa

 

Fouad Abiad

 

Ben White

 

Gustavo Badell

 

Matthias Botthof


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!