Bud Spencer és az EB

2016-07-14

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Megkésett a rádió, viszont így egy sor fontos téma egybe került: Bud Spencer az isten, a foci EB jelenség, egész Európa egyik legjobb testépítő versenye, a Tiger Classic közeleg, megállapítjuk a vegetáriánus étrend helyét és funkcióját, és nyomunk vidám zenéket - a BB.Rádióban!

 

 

Töltsd le! / Hallgasd meg!

 

Elérhetőség:

bodybuilderradio kukac gmél dot com

 

Trekklista: (az előző adáshoz)

Yngwie Malmsteen - Faultline
Kix - Luv-a-Holic
Soto - Paranoia
Asphalt Ballet - Blood on the Highway

 

Olvasói levél:

"Először is hadd dícsérjelek meg titeket, a rádió színvonala folyamatosan emelkedik! Szerintem sokat segít, hogy már kevesebb szó van a "szakmáról" és nagyobb arányban beszélgettek változatos témákról. A film rovat is egy jó ötlet, ehhez kapcsolódóan írok nektek. A műsorban relatíve ritkán esik szó könyvekről és azok ajánlásairól, ezért javasolnék nektek és a hallgatóknak pár művet, amit érdemes lenne elolvasni, ha jut rá idő.

 

John Steinbeck - Rosszkedvünk tele

Ez egy remek könyv, mondhatni klasszikus. Egy átlag ember morális válságát, valamint a pénz miatti tipródását mutatja be. A főszereplő egy valaha gazdag, de jelenleg elszegényedett család egyetlen leszármazottja, aki egyedül próbálja eltartani két gyerekét és a feleségét. A család és a társadalom folyamatosan presszionálja, hogy legyen gazdagabb, érje el újra azt a státuszt, amit hajdan a felmenői. A főszereplő a végén már csak erre tud gondolni, próbál kiutat vagy megoldást keresni mielőtt belehülyülne.

A regény jó hozzáállással kezeli a kérdést és nagyon jó gondolatokat vet fel, amit frappánsan meg is fogalmaz. Íme pár a kedvenceim közül:

"Ez az igazság. Most szegény és irigy. Ha majd gazdag lesz, talán sznob lesz. A pénz mit sem változtat a betegségen, csak a tüneteken."

"Nem sokára gazdagok leszünk, és te, aki nem jól viseled a szegénységet, a gazdagságot is épp olyan rosszul fogod viselni."

-

Gáspár András - Kiálts farkast

A második ajánlás egy magyar sci-fi 1990-ből. Szigorúan a 2. kiadást ajánlom!

A könyv történetét és a karaktereit nem részletezném, röviden annyit érdemes tudni, hogy ez a regény egy megtestesült 80-as évek akciófilmje. A főszereplő még igazi férfi és példakép, aki megküzd az igazságáért és nem a könnyebbik utat választja. A mű tele van akcióval és érdekes jövőbeli ötletekkel, de a legjobb tulajdonsága a hangulata. Igazán sajátságosan mutatja be a jövőbeli Budapestet, ahol keveredik a futurisztikus jővőbeli és a jelenkori környezet.

A könyvnek egy negatívuma van, hogy az író túl gyakran hivatkozik a főszereplőre "kefehajú"-ként.

(Egyszer be fogom nektek küldeni a Kiáls farkas 2. -nek az előszavát, ebben az író több oldalon keresztül taglalja, hogy miért a 80-as évek volt a hőskor. Elég sok egyezés van Bunny gondolat világával.)

-

Stephen King - Végítélet

Utoljára ezt a regényt ajánlom, részben azért, mert baromi hosszú, más részről azért, mert ezt biztosan többen ismerik, mint az előzőeket.

A könyv egy remek regény (igazából eposz), ami a posztapokaliptikus témán felül a társadalmi berendezkedést is boncolgatja. Nagyon sok szálon fut a cselekmény, a történet fordulatos és izgalmas. A közel kétezer oldalas regényt leegyszerűsítem és kiragadom az általam fontosnak tartott aspektusát.

Adott a világ, ahol a lakosság 99% meghalt. Amerikában, a véletlen folytán, az lévő túlélők két nagy csoportban gyülnek össze:

- a Sziklás hegységtől nyugatra egy diktatórikus vezetés alatt olyan túlélők vannak, akik alapvetően műszaki beállítottságúak, szerelők, technikusok, mérnökök stb. Hamar visszaállítják a közműveket és köszönhetően a szigorú központi irányításnak hamar helyre áll a rend és a fegyelem, de az embere félnek, mert túl szigorú a hatalom.

- a Sziklás hegységtől keletre pedig a bölcsész beállítottságú túlélők gyűlnek össze, akik demokratikus elv szerint hozzák létre a kis társadalmukat. Mivel kevesen vannak, könnyen meg tudják beszélni a dolgokat, nem nehéz kompromisszumot kötniük, békés a társadalmuk. Viszont semmit nem tudnak megcsinálni, mert "bölcsész" beállítottságuk miatt a korábbi társadalomban szellemi munkát végeztek és nem tudnak fizikai munkát végezni, szerelni stb.

Ennek a két különböző társadalomnak a harcát mutatja be a könyv a különböző szereplők szemszögén keresztül, miközben megvizsgálja a különböző társadalmi evidenciák jogosultságát."


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!