Cedric McNyerte New Yorkot!

2012-05-20

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A New York Pro eredménye végül nem hozott különösebb meglepetést a zsűrizés után: Cedric McMillan uralkodó győzelmet aratott!

 

Cedric favoritként érkezett a versenyre, mégis sokan kételkedtek benne, miután az elmúlt években rendre a képességein alul teljesített. Ezúttal azonban megmutatta a legjobbját, így végül különösebben esélyes kihívók nélkül simán nyerte a versenyt, méghozzá a közönség maximális támogatásával - amit egyébként a bajnokok sokszor nem kapnak meg. Csakhogy Cedric arányain, esztétikus fizikumán, remek pózolásán és kiváló kondícióján nehéz hibát találni - és egyébként is, aki direkt azokat vadássza, most érezze magát nagyon kellemetlenül.

Johnnie Jackson-t végül másodiknak intették - vagy inkább pontozták - le, ami mindenképpen kiváló eredmény ahhoz képest, amire a zsűrizés után számíthatott. Kissé élesebb is volt, mint a verseny első fordulójában, így az iszonyatos tömege már elég volt ahhoz, hogy lenyomjon néhányat az újoncok közül, és felkapaszkodjon a dobogóra. Johnnie-val kapcsolatban még egy dolgot le kell szögezni: a közönség végre visszakapta az igazi testépítő Johnnie-t, aminek már nagyon itt volt az ideje, mert az elmúlt néhány év alapján egy ilyen versenyen nagyságrendileg a tizedik helyért lett volna meccsben.

Steve Kuclo léphetett fel a dobogó alsó fokára, ami ugyan sokak szerint csalódást keltő eredmény a nagy hype után, de reálisan szemlélve a dolgokat, ez nagyon távol áll a rossz profi debütálás fogalmától. Az egyetlen dolog, ami hiányzott, az egy kis extra tömeg és izomérettség, de idővel mindkét tényező a helyére fog kerülni, így Steve-ben továbbra is a (közeli) jövő egyik nagy reménységét tisztelhetjük. Juan Morel foglalta el a negyedik helyet, aki szintén a profi debütjét tudta le a hétvégén. Egyelőre több sebből vérzik a fizikuma, minden tekintetben javulnia kell, de az alapok megvannak és a helyükön vannak, mindössze mindenből egy kicsit többre van szüksége - különösen kartömegből.

Jon Delarosa helye a zsűrizéskor még biztosnak tűnt a dobogón, de a döntőre egy árnyalattal rontott a kondícióján, így végül visszaesett egészen az ötödik helyig. Hiába az elképesztő esztétikum, a kisebb masszája miatt nem tud érvényesülni a színpadon, ha nem tökéletesen száraz. Ez egyébként sanszos, hogy az egész pályafutását végig fogja kísérni. Csakhogy hiba lenne ennyire előreszaladni, ugyanis első nekifutásra az ötödik hely egy ilyen kaliberű versenyen nagyon jó eredmény, és az adottságai alapján könnyen lehet ő az új évezred Shawn Ray-e, ami ellen nem biztos, hogy bárki is olyan nagyon tiltakozni akarna - leszámítva esetleg a közeli barátokat, akik esetleg tudják, milyen ember Shawn. Éppen ezért ragaszkodjunk kizárólag a kinézetbeli hasonlóságokhoz.

A 212 fontos kategória is szinte papírforma eredmény hozott, ugyanis hiába volt ezúttal szoros a meccs, Kevin English így is elvitte a főnyereményt. Ráadásul még csak nem is volt élete legjobb formájában, így a 212 fontos Olympia Showdown-ig még biztosan javulni fog, akkor pedig könnyen esélyes vetélytársak nélkül találhatja magát. Sami Al Haddad ellenben kellemes meglepetést okozott: nemcsak megállta a helyét a kis kategória két legjobbja mellett, de Jose Raymond-ot végül még meg is verte. Persze ez az eredmény azért nem derült égből jött, hiszen egy olyan amatőr karrier után, amit Sami befutott, szinte elvárás volt, hogy rögtön a legjobbak között legyen - és ott is volt. Mellékesen ezzel a hétvége legjobb profi debütjét is magáénak mondhatja, ami szintén nem kis dolog, tekintve a hype-ot Kuclo, Delarosa és Morel körül.

Jose ellenben biztosan nem elégedett, hiszen címvédőként érkezett és harmadikként távozott. Remélhetőleg azért tanul az esetből, és legközelebb kevésbé a tömegre koncentrál, helyette inkább az agyament kondícióra és szeparációra. Ha ez most is összejön neki, akár bajnokként is távozhatott volna, ugyanis az első hármasfogat igencsak szoros harcot vívott a dobogós helyekért.

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

Open

Cedric McMillan

 

 

 

Johnnie Jackson

 

 

 

Steve Kuclo

 

 

 

Juan Morel

 

 

Jonathan Delarosa

 

 

 

212 font alatt

Kevin English

 

 

 

Sami Al Haddad

 

 

 

Jose Raymond

 

Szólj hozzá a fórumban!


 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!