Cedric-nek áll a zászló az Arnoldon

2017-03-04

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Az Arnold Classic 2017 zsűrizése után Cedric McMillan a favorit, de még semmi nem dőlt el, Dallas McCarver lőtávolon belül várja a döntőt.

 

 

Az igazi nagyágyúk visszaléptek az indulástól az Arnold Classic-on 2017-ben, de ez éppen jót tett a show-nak, így legalább nincs előre lefutva a verseny.

Cedric McMillan tavaly is közel járt ahhoz, hogy Arnold Classic bajnokká avassák, de akkor épphogy alulmaradt Kai Greene brutális izomtömegével. Most közel ugyanolyan formával állt színpadra: minden izomcsoport egységesen telt és arányos. Így pedig még az is belefér, hogy a kondíció csak 95%, mert egyelőre határozottan nyerésre áll, és még maradt benne fejlődési potenciál a döntőre.

Dallas McCarver a legközelebbi üldözője, aki ráadásul izmosságban egyértelműen veri Cedric-et, de az arányok és a szárazság egyelőre Dallas ellen dolgoznak. Bár felül borzasztóan szálkás, a középrészét és a combjait egy vékony vízréteg fedi. Ha ettől megszabadul, és egységesen száraz formával jön vissza a döntőre, megfordíthatja az állást. A szabadpózról nem is beszélve, ami az Arnold Classic-on kiemelt súllyal esik latba, bár ebben nem lesz könnyű Cedric-et megverni.

Lionel Beyeke-vel szinte ugyanaz a helyzet, mint mindig: vitathatatlanul a legjobb fizikum a mezőnyben, de a kondíció foghíjas. Védelmére szóljon, hogy nem annyira, mint sok korábbi versenyén, de a francia tudna ennél jobbat is. Nagyon úgy néz ki, hogy éppen ezekben a percekben veszíti el az Arnold címet, a harmadik helyről ugyanis már nincs sok esélye fordítani.

A Team Scitec-es Maxx Charles várhatóan megelőzi majd Juan Morel-t, miután nemcsak a lábtömegén sikerült javítania, a legszárazabbak között van a színpadon. Genetikai adottságokban egyikük sem ér fel az elithez, de erős dobogósközeli - sőt, potenciálisan dobogós - helyeket hozhatnak a hétvégén, ami a Mr. Olympia kvalifikációs pontversenyben értékes lehet.

Michael Lockett és Fouad Abiad harcol még a top hatba jutásért. Fouad-nak már az is komoly eredmény, hogy egyáltalán eljutott a színpadig, miután nemrég részleges combizom szakadást szenvedett, viszont a színe sem stimmel, és kondícióban is gyenge. Éppen ezért Lockett az esélyesebb a jobb helyre, mert hiába kisebb a tömege, minőségben bárhol, bárkivel felveszi a versenyt.


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!