Citrullin-malát

2014-09-18

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Az "aerob kreatin". Fene se tudja, miért hívják így, de egy biztos: sok gondon segíthet a citrullin-malát.

 

Amióta az ember súlyzót fogott, hogy bodybuildingezzen, azon gondolkodik, hogyan lehetne legyőzni a fájdalmat. De igaz ez minden más sportra is. 

A téplélékkiegészítő-ipar és a sporttáplálkozési szakemberek régógta kutatják a témát, hogy mi okozza az izmok kimerülését, savasodását és hogy lehet ezt elkerülni.
 
A citrullin -malát a citrullin nevű nem esszenciális aminosav (természetes forrása: fehérjék)és az almasav (természetes forrása: gyümölcsök) kombinációja. A citrullin legfőbb tulajdonsága, hogy az ammóniaképződést gátolja. Sőt, a tejsavképződést is.
 
Ammónia a sejtekben az izommunka energiafolyamatok során keletkezik és a kellemetlen, savas érzést okoza az izmokban az edzés utáni második-harmadik naptól egyrészt.  
 
Másrészt még edzés közben tejsav termelődik, ez okozza a fájdalmat, amely arra késztet, hogy hagyd abba a gyakorlatot. Ez tested reakciója a terhelésre, nehogy az izom sérülést szenvedjen.
 
Mindkét jelenségre, azaz az edzés közben termelődő toxikus anyagok semlegesítéséte kitűnő segítség a citrullin kiegészítés használata.
 
A citrullin nem csak a fentiekben segít, hanem a sejten belüli energiafolyamatokban, azaz az ATP-kreatinfoszfát-szintézis energiarendszerben.  Ez gyakorltilag aerob és anaerob teljesítényövekedést jelent.
 
A citrullin-malát a kellemetlen, teljesítményt akadályozó savasodás meggátolásával és a sejten belüli energiafolyamatok támogatásával teljesítmény növelő hatású és elősegíti a gyorsabb regenerálódást.

A citrullin-malát meggátolja az izomláz kialakulását és segíti mielőbbi elmúlását.
 
A citrullin-malát No fokozókét is működik.
 
Mikor van szükséged rá?

- Ha az izomfájdalom hátráltat az edzésben, túl hamar bedurransz
- Ha fáradékony vagy
- Ha savasodsz és/vagy nehezen regenerálódsz: azaz kitűnő izomláz ellen
- Ha komoly edzésteljesítményt kell nyújtanod 
 
Súlyzós vagy aerob edzés előtt?
 
Mindkét edzéstípusnál működik.

Folyamatosan kell használni?
 
Nem, lehet ciklizáltan vagy alkalmanként is, de aki nagyon nehezen regenerálódik, annak érdemes egy több hónapos kúra.
 
Adagolás?
 
3000mg edzés előtt
 
 CITRULLIN-MALÁT A SHOP.BUILDEREN!

Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!