Családi technológia

2016-01-13

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A szakmát még mindig nagy ívben kerüljük, de legalább kiderül, hogy mi van a családdal és mi a baja a családmodellnek, megtudjuk a biztonságos adattárolás fortélyait, hogy mik az autók tervezésének legnagyobb hiányosságai, és ezen túl is kiderül minden, ami belefér az újonnan indult - Kemény.Rádióba!

 

 

Töltsd le! / Hallgasd meg!

 

Elérhetőség:

bodybuilderradio kukac gmail pont com

 

Trekklista: (az előző adáshoz)

Motörhead - Line In the Sand
Motörhead - Ace of Spades
Motörhead - Born to Raise Hell
Motörhead - Hellraiser

 

Olvasói levél:

"A legutóbbi adásban szóba jött a palackozott levegő kapcsán a légtisztító készülék. Ennek létezése úgy vettem észre, hogy némi megütközést keltett bennetek ami kicsit meglepett. Én rendelkezem ilyen eszközzel (bár nem én vettem de ez most nem lényeges) így van vele kapcsolatban valamennyi tapasztalatom. Alapvetően a szerkezet egy ventillátorból és egy szűrőrendszer+ionizátor kombóból áll. A levegő ionizálása nem újkeletű dolog, bevett megoldás a szennyeződések, kórokozók semlegesítésére pl.: UV fény használata a medicinában fertőtlenítésre ahol a sugárzás saját energiája hozza létre a hatást. Hasonlót lehet elérni elektromos kisülések keltette elektromágneses tér segítségével is, ezt használja a legtöbb ilyen berendezés. Állítólag egyéb jótékony fiziológiai hatásai is vannak még a levegő enyhe ionizálásnak de ezek cáfolása vagy igazolása nem annyira triviális, hogy a meglévő ismereteimmel ebbe bocsátkozzak, így azokról inkább nem foglalok állást. Vannak akik szerint például egyenesen káros. Bár a sok fogyaték szintű weboldal "Brit tudósok" jellegű cikkjei közt ugye nehéz keresni az igazságot.

A felépítsére visszatérve van benne valamilyen papírszerű betét ami sűrűn egymás mellé helyezett lapokból áll, ez fogja fel a port illetve van még egy aktív szenes szűrő. Az aktív szén végeredményben hasonló hatású mint az ionizáció. Az ilyen szűrőbetétek egyébként a gázálarcokban az I. világháború idején nagyon jól beváltak a németeknek a mustárgáz ellen ami egy ideig míg az ellenség erre rá nem jött komoly fölényhez is juttatta őket. Mindezekkel nem azt akarom mondani, hogy rögtön irány a bolt és venni kell egy ilyet mert ez az egészség legújabb záloga (valószínűleg én sem tettem volna) de alapvetően működik, pl. a konyhában használva az olykor előforduló kellemetlen szagokat tényleg nagyon hatékonyan semlegesíti minden észrevehető mellékhatás nélkül. Hogy egyéb szilárd részecskék koncentrációját mennyire csökkenti arról nincs egyértelmű tapasztalatom tehát inkább erről sem mondanék pro vagy kontra semmit. Önmagában a koncepcióban azonban én konkrét ámítást nem vélek felfedezni tehát azért nem oxigénes víz szintű dologról beszélünk ami ugye legfeljebb akkor lehetne jó ha az ember képes volna a béllégzésre, szóval az nyilvánvalóan egy rossz vicc. Amiket írtam csak egy adott, minőségibb típussal szerzett tapasztalatok alapján fogalmazódtak meg valószínűleg sok semmirevaló gagyi akad a piacon ilyesmiből is, mondjuk a szivargyújtóba dugható autós verziók.

A palackozott levegő az szintén eléggé vicc kategória de azért szerintem annyira még az átlag kínai sem hülye, hogy megvegyen egy doboz atmoszférikus nyomású levegőt, bár biztos akad olyan is. A dolgot én inkább így, komprimált formában képzelem el. Az persze, hogy az emberek egy nap beszívnak egy ilyen dobozzal nyilván még így is elenyésző jótékony hatással bír, és a Kínban társadalmi szintű légúti megbetegedések problémáját aligha oldja meg. De ilyesmiért nem kell egyébként Kínáig menni, Budapesten is vannak oxigénbárok, az kicsit hasonló lehet ehhez szerintem."


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!