Csalók kezelése és Sergio Oliva

2015-12-10

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Végre megtudjuk, hogyan kell a csalókat lekezelni, szakma is lesz Sergio Olivával és az Arnold Classic-kal, okos sztorik használt autók vásárlásáról, black friday okosságok és minden, ami belefér - a BB.Rádióba!

 

 

Töltsd le! / Hallgasd meg!

 

Elérhetőség:

bodybuilderradio kukac gmail.com

 

Trekklista: (az előző adáshoz)

Bevouir - Angels Cry
Five Horse Johnson - Mexico
Alter Bridge
Spread Eagle - Broken City

 

Olvasói levél:

"Nem csak az időutazással , hanem az egyik legaktuálisabb témátokkal (elbutulás) kapcsolatban jutott eszembe egy sci fi novella, amit már nagyon rég olvastam. Herbert George Wells: Az időgép-ről van szó. A jó benne, hogy mellőzve vannak az időutazással járó logikai paradoxonok. Csak ürügyként van felhasználva egy elképzelt jövőkép leírására az emberiség sorsáról. A jelenünknél egy sokkal távolabbi jövőt ír le, de a mai viszonyokat nézegetve ijesztően jó nyomokon jár. Két külön fajra válva képzeli el az emberiség "evolúcióját". Az egyik egy kényelemtől elbutult, együgyű, elgyengült faj, a másik meg egy alantas ragadozóvá vált agresszív állat.

Mellékelek egy kis idézetet ízelítőnek:

"Elszomorodva gondoltam arra, milyen rövid is volt az emberi értelem álma. Az emberiség valósággal öngyilkosságot követett el. Kényelemre és jólétre törekedett, kiegyensúlyozott társadalmat akart, amelynek az állandóság és a biztonság a jelszava; reményei teljesedtek, és végül ide jutott. ...

Van a természetnek egy törvénye, amellyel rendesen nem számolunk: hogy a találékony, tevékeny értelem a folytonos változás, a veszedelmek és a gondok jutalma. ... A természet csak akkor szorul rá az értelemre, ha a megszokás és az ösztön már felmondja a szolgálatot. Ahol nincs változás és ahol nincs is szükség változásra, ott az értelemnek semmi szerepe. Csak azok az állatok értelmesek, amelyeknek szükségleteik megszerzésére rengeteg veszedelemmel kell megbirkózniok."

A vicc az, hogy ezt 1895-ben! íródott. Az más kérdés, hogy a megfilmesítéssel hollywoodnak ezt a förmedvényt sikerült belőle csinálni, amiben pont a lényeg veszett el:
http://www.imdb.com/title/tt0268695/?ref_=ttmd_md_nm
Évekkel később találkoztam a film változattal, de bántam, hogy egyáltalán megnéztem.

De a jó hír, hogy a novellára rátaláltam a magyar elektronikus könyvtárban, és ingyen letölthető. Több novellát tartalmazó kötet, az első az időgép.
http://mek.oszk.hu/00500/00532/00532.pdf

Remélem sikerült kedvet hoznom rá, na meg időtök is akad olvasgatni."


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!