Debi Laszewski

2010-09-06

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Napjaink legsikeresebb női testépítője - mert van akit nem a Szex és New York motivál!

Ha minden nő a mai trendek szerint élné az életét akkor bizonyára ocsmány életmódjával a kihalás szélére sodorná az emberiséget - és az is biztos, hogy ilyen fantasztikus sportolók sem nyernének motivációt mint Debi Laszewski.


Számára ugyanis 21 évesen nem más film, mint a Terminator és benne szereplő Arnold Schwarzenegger fizikuma volt az ami motiválciót adott. (És természetesen az akkor divatos akciófilmek.)


A 80-as évek közepe, 90-es évek elejéről beszélünk, amikor az izom kultusz hódított a filmvásznon. Természetesen akkor a férfi szerepekhez még lehetett heteorigazolványt adni, nem úgy, mint a manapság oly' divatos vámpír kultuszos szánalomban.
 

Erős férfi mellé erős nő is kellett! Lásd például 1985-ben Vörös Sonját (Brigitte Nielsen) aki távolról sem hasonlít semmilyen szinten a sorozatban szereplő ribancokhoz, (aki nem tudná Brigitte volt egykoron Sylvester Stallone felesége). Vagy említhetnénk még Linda Hamiltont is aki a Terminator 2-re (1991) igen szépen megizmosodott, de még megtartva nőies jegyeit.

Ekkortájt kezdett a női testépítés is soha nem látott népszerűségnek örvendni, ami azóta sajnos egyre kevésbé tapasztalható. Cory Everson - akit „a női testépítés Arnoldjának” szoktak nevezni - volt ekkor a legnagyobb sztár, később Lenda Murray volt domináns alakja a női testépítésnek. Többek közt azért is lehetett sikeres ekkortájt a sportág, mert még megtudták őrizni a nőies jegyeket.
 

Az ő példájukat követve fogott kezébe Debi is súlyzót 21 évesen, 1991-ben.


 


1994-ben, 24 évesen volt az első versenye, amit meg is nyert. A kezdetek óta közel 20 év telt el és ma már a legnagyobb névnek számít a sportágban. Elég hosszú út vezetett a profi kártyáig, amit 2006-os NPC Nationals-on nehézsúlyban és összetettben aratott sikere után érdemelt ki.


2007-ben sikerült is egész jól berobbannia a profik közé. Az Atlantic City Pro-n és Europa Supershow-n bronzéremmel végzett, ami nagyon jónak számít első éves profiként.
Sikereit főleg annak köszönheti, hogy neki is sikerült megtalálnia azt a határvonalat, ahol még nőies tud maradni, de ugyanakkor nagyon szép izomtömeggel is rendelkezik.
2008-ban bár kevésbé volt eredményes, de ez betudható annak, hogy ez egy alapozó év volt a 2009-es esztendőre, ahol viszont egyértelműen a legnagyobb nevek közé küzdötte fel magát. A Ms International-on 2. , míg a Olympián 3. helyezést ért el.


Idén 2010-ben csak a dobogó legalsó foka jutott neki az Arnoldon, de ezzel az eredménnyel is nagyon elégedett mert a női testépítés aktuális királynőjétől Iris Kyletól és a 2008-as Arnold bajnok Yaxeni Oriquentól nem szégyen kikapni.Az Olympia top3-ba idén is jó eséllyel pályázik.Versenyeredményei:
1994  Wisconsin Natural BB Championships Kategóriájában megnyeri élete első versenyét
1996  Madison Championships. Abszolút bajnok
            Wisconsin National Qualifier, Abszolút bajnok
            Nationals - NPC, középsúly, 7. helyezés
1997  Junior Nationals - NPC, középsúly, 2. helyezés
1998  North American Championships - IFBB, nehézsúly, 4. helyezés
           USA Championships - NPC, nehézsúly, 3. helyezés
2000  USA Championships - NPC, nehézsúly, 7. helyezés
2001  Nationals - NPC, nehézsúly, 12. helyezés
2005  Nationals - NPC, könnyű-nehézsúly, 2. helyezés
           Southern States - NPC, könnyű-nehézsúly, 1. helyezés, Abszolút bajnok
 2006 Nationals - NPC, könnyű-nehézsúly, 1. helyezés
2007  Atlantic City Pro - IFBB, nehézsúly, 3. helyezés
           Europa Supershow - IFBB, nehézsúly, 3. helyezés
2008 Ms International - IFBB, Physique, 12. helyezés
          New York Pro Championships - IFBB, 5. helyezés
2009 Ms International - IFBB, Physique, 2. helyezés
          Olympia - IFBB, Physique, 3. helyezés
2010 Ms International - IFBB, Physique, 3. helyezés

kv

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!