Dexter lenyomta a Mikulást!

2012-12-09

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Ahogy arra számítani lehetett, Dexter Jackson könnyedén nyerte a újraindított Masters Mr. Olympia első kiadását.

 

Dexter könnyed győzelmet aratott, méghozzá kiváló formával - nemcsak a mezőnyhöz, hanem önmagához mérten is -, így hazavihette a korona mellett a győztesnek járó - idén már csak - 75.000 dollárt.

Ez önmagában nem meglepetés, ahogyan az sem, hogy Toney Freeman futott be a második helyre, szintén remek formával. Legfeljebb azon lehet meglepődni, hogy egyetlen kategória volt mind a 34(!) masters versenyzőnek, holott nem ártott volna azért valahogyan elválasztani a még aktív versenyzőket a rég visszavonult társaiktól.

Dennis James-t persze ezekbe a kategóriákba nehéz lenne besorolni, hiszen ő egyrészt visszavonult, másrészt viszont csak két éve, de a formája és különösen az eredménye alapján egyértelműen közelebb áll a még mindig aktív csoporthoz. Ugyan a háta és a combja nem volt olyan vastag és részletgazdag, mint fénykorában, de nincs mit szégyellnie, elég komoly neveket megvert ugyanis. A színfalak mögött pedig további versenyzési terveket emlegetnek, ami remélhetőleg a Masters Olympiákon való indulásban fog kimerülni.

Ed Nunn a mostani hétvégére teltebb, de sajnos kevésbé éles izomzattal készült, ami miatt nem egészen úgy jött ki a lépés, ahogy tervezte. Mindenesetre a teltség nem áll neki rosszul, csak a bírók többre értékelik a keresztszálkás farizmokat - épp ezért ha felrántana még némi izmot, nem kéne mindig ilyen óvatosan a határon egyensúlyoznia, mehetne mindig a szárazságra.

Ronny Rockel az ötödik helyre szorult, köszönhetően annak, hogy a hátpózokban vizesebb volt a kelleténél. Továbbra sem sikerült megszabadulnia tehát a mumusától, és bár az ötödik hely sem rossz, remélhetőleg jövőre összekapja magát, és megmutatja mire képes az igazi Ronny, mert az idei éve egyértelműen csalódás volt a korábbi eredményei tükrében.

Mindeközben az igazi nagy öregek elvesztek a mezőnyben - vagy már a regisztrációnál -, ami nem túl jó ómen arra nézve, hogy hányan fognak közülük visszajönni a következő év(ek)ben. A szervezők jól tennék, ha eldöntenék, kiket akarnak a színpadon látni, mert a jelenlegi rendszerben egészen biztosan nem lehet azt elérni, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

Dexter Jackson

 

Toney Freeman

 

Dennis James

 

Edward Nunn

 

Ronny Rockel

 

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!