Dexter történelmet írt!

2015-03-08

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Mégis Dexter Jackson nyerte az idénynyitó Arnold Classic-ot, aki így öt győzelemmel rekorder lett!

 

 

Dexter Jackson vihette haza végül a 2015-ös Arnold Classic győzelmi trófeáját, ötödik alkalommal diadalmaskodva, így átvette a vezetést az örökranglistán, letaszítva a legendás Flex Wheeler-t a második helyre. A "Penge" még szárazabb lett a döntőre, így 45 évesen még egyszer leiskolázta a fiatalokat, hiába nem volt egyéni legjobb formájában.

Branch Warren ugyanakkor sziklakemény volt és masszív, de ezer sérüléstől sebzett fizikuma nem tudta felvenni a versenyt a bajnok szimmetriájával. Ezzel együtt újabb emlékeztetőt adott arra, hogy még mindig a legjobbak egyike. Hiába csúszott be néhány gyengébb szezon, még mindig számolni kell vele a legmagasabb szinten.

Justin Compton behúzta a harmadik helyet, és bár vitathatatlan, hogy sikerült fejlődnie tavaly óta, nem volt 100%-os formában. Mindenképpen tudott volna még legalább egy árnyalattal szárazabb lenni, ráadásul a töltést elszámolták Hany Rambod-dal, legalábbis olyan szempontból, hogy a gyomrában maradt némi kaja, ami kiálló bélként és gyenge középrészként materializálódott a színpadon. Persze 26 éves és bőven van benne potenciál, nem kérdés, hogy már most odaért a legjobbak közé, ráadásul van még feljebb.

Cedric McMillan győzni jött, de be kellett érnie a negyedik hellyel. Ettől függetlenül nincs miért szégyenkeznie, mert tudott fejlődni tavaly óta, ugyanakkor nem volt tökéletes formában a színpadon. Felső testben sokat javult, de a combjai mintha nem követték volna tömegben, így deréktól lefelé nem állta a sarat túl jól Compton ellen, ráadásul a döntőre nem sikerült szárazabb formát hoznia, amivel pedig bebiztosíthatta volna a dobogót idén is.

Evan Centopani szintén győzni jött, de erre esélye sem volt. Az adottságai nem elég jók ahhoz, hogy ennél feljebb másszon - legalábbis brutális izomtöemg nélkül. Ez a tömeg pedig a színpadon nem jelent meg, hiába voltak biztatóak a felkészülési fotók. Ráadásul az ötödik helyet is csak annak köszönheti, hogy a döntőre sikerült rendesen beszáradnia.

Roelly Winklaar ugyanis borzasztó tömeget épített az offszezonban, sajnálatos, hogy ennek 100%-os prezentálásához egy kicsit hosszabb versenydiéta meg jobb pózolás kellene. Az előbbi terén nem volt nagy hiányosság, valószínűnek tűnik, hogy a következő hetekben valamelyik versenyen eléri a csúcsformát, azonban a pózolással lassan kezd közröhej tárgyává válni. Évek óta hallgatja a kritikákat a gyenge prezentáció miatt, és szemlátomást még csak nem is próbál változtatni - ez a gáz, nem a hátraszaltót elcseszni.

Brandon Curry a hetedik helyet szerezte meg, de neki sem ártott volna még néhány hét felkészülés: nagyon úgy néz ki, hogy hiába az elképesztő genetikai adottság, a Scitec kiegészítőitől sem lett szárazabb, mint előtte volt. Ideje volna, hogy Curry összekapja magát, hiszen hét éve profi már, de néhány villanást leszámítva végig messze a potenciálján alul teljesített.

Ben Pakulski hősies csatában jött fel a nyolcadik helyre, a zsűrizés során ugyanis még stabilan kilencedik volt. A döntőre azonban tudott szárazabb formát hozni, ráadásul az orosz újonc is rontott, így fel tudott kapaszkodni csapattársa mellé. Pakulski egyébként éppen semmit nem javított a gyengéin, ellenben halványabb kondíciót hozott, mint két éve, amikor második tudott lenni Dexter mögött - így bajos lesz előrébb lépni a profi ligában.

Vitaliy Feetov keményen odatette magát a profi debütálásán, hiszen nemcsak nem az utolsó hely jutott neki, még majdnem a nyolcadikat is megcsípte, egy nagyon komoly mezőnyben. Sajnos ettől függetlenül barokkos túlzás lenne Mr. Olympia meg Arnold Classic címeket vizionálni neki, a gyenge hát és az előnytelen középrész olyan gyengeségek, amiken sok munkával is viszonylag keveset javíthat.

 

Eredménylista:

1. Dexter Jackson
2. Branch Warren
3. Justin Compton
4. Cedric McMillan
5. Evan Centopani
6. Roelly Winklaar
7. Brandon Curry
8. Ben Pakulski
9. Vitaly Feetov
10. Toney Freeman
11. Marius Dohne
12. Lionel Beyeke
13. Michael Kefalianos

 

Dexter JacksonBranch Warren


Justin Compton

Cedric McMillan


Evan Centopani
Roelly Winklaar
Brandon CurryBen PakulskiVitaliy FateevToney Freeman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!