Dögunalom a sajtótájékoztatón

2011-09-16

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A 2011-es Mr. Olympia sajtótájékoztatója sikeresen alulmúlta az elmúlt két évét is - reméljük, hogy a verseny jobban sikerül!

 

 

Az esemény legjobb része az eleje volt, amikor is az indulók után Bob Chicerillo felkonferálta Branch Warrent is, aki egy szerencsétlen baleset miatt kényszerült most arra, hogy kihagyja nagy show-t. Persze Branch kapott szót először, és érdekes volt látni, ahogy a texasi fenegyerek kissé elérzékenyült, miközben a rajongóihoz beszélt, és megköszönte legjobb barátja és edzőtársa, Johnnie Jackson segítségét.

Nála egy kis érzelgősség bele is fér, hiszen alaposan padlóra küldte az élet. A többiek professzionális hozzáállásukkal azonban alaposan megölték a hangulatot. Nagyon kevés és nagyon barátságos csipkelődéstől eltekintve ugyanis nem történt semmi említésre méltó. Hova tűntek azok az idők, amikor az esélyesek kőkeményen kóstolgatták egymást, kiosztották a bajnokot, majd tartottak egy mini-lepózolást az asztalon, az újságírók kérdéseinek kereszttüzében? Idén még egy keresztszálkás comb sem villant elő.

Phil Heath, az uralkodó bajnok, Jay Cutler egyik legnagyobb kihívója is nagyon diplomatikusan fogalmazta meg, hogy az elmúlt egy évben semmi másra nem gondolt, mint a Sandow szobor megszerzésére. Kai Greene ezúttal is régi formájában tündökölt: ismét egyszavas válaszokkal próbálta túlélni a sajtótájékoztatót. Például arra a kérdésre, hogy tudja-e überelni a New York Prón mutatott formát, a válasz pofonegyszerű volt, "Igen". Ezúttal azonban széles mosoly ült az arcán, nem pedig halálos fáradtság, mint egy évvel ezelőtt.

 

 

Jay Cutler nem ijedt meg a kihívóitól, de egyelőre a jövőről nem akart beszélni. A bajnok is minimumra vette az egóját: a legprovokatívabb megjegyzés, amit sikerült kihúzni belőle, hogy nem is gondol az esetleges vereségre. Mindenesetre nagyon nyugodtnak és főleg nagyon nagynak tűnt, ami rossz ómen a riválisoknak, de Kai-nak megengedte, hogy megsimogassa a tavaly kiadott Sandow szobrot.

Victor Martinez egy kicsit merészebb volt, és felemlegette 2007-et, amikor "megverte Jay-t". Persze ez azóta is téma, és talán az Olympia történetének legellentmondásosabb végeredménye, de a valódi kérdés most az idei Olympia. Victor azt mondta, most ugyanolyan jól érzi magát, mint a 2007-es "O" előtt, úgyhogy nem árt odafigyelni rá, annak ellenére, hogy az elmúlt években nem igazán jöttek össze a dolgai.

Dexter Jackson is visszafogta magát, holott egy kis harciasságot azért várhattunk volna tőle. Azonban kizárólag saját magát szapulta, mondván 2008 óta nem lépett színpadra a valódi "Penge", de a most visszatér, méghozzá élete legjobb formájával. Hidetada Yamagishi egyyenes olyan messzire ment a szerénységgel, hogy az már szinte súlyos alulmotiváltságnak tűnt, miután kijelentette, nem érdekli, hol végez, csak jó formát hozzon.

Dennis Wolf a felkészülési képei felemlegetésére annyit mondott, hogy azokon a gonosz ikertestvére szerepel, majd elmondta, hogy jó formában van, jó volt a felkészülési és persze a többi sablonos maszlagtól sem kímélte meg rajongóit.

Összességében véve tehát elmondható, hogy idén nagyon is hiányzott a versenyszellem a mezőnyből. Persze egy testépítő versenyre nem éppen a legtökéletesebben funkcionális, csak a legtökéletesebben mutató fizikai állapotban érkeznek az átléták - legalábbis a jól felkészültek. Ennek ellenére nem kellett volna visszafogniuk magukat ennyire, hiszen egészen biztosan lett volna néhány keresetlen szavuk egymáshoz. Mellesleg az is csalódás, hogy egy legény sem volt a gáton, aki le merte volna dobni a melegítőt a nyilvánosság előtt, de szerencsére csupán órák kérdése, amíg elkezdődik a zsűrizés, és minden kiderül.


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!