Dorian Yates vs. Brandon Currry

2019-10-09

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Tényleg gagyi az idei Mr. Olympia? Háború vagy cicaharc?

 

Egy nagy zárójellel kezdenénk: a magyar testépítő scémában is fokozatosak a botrányok. Valós  vagy vált sérelmeik, nézeteltéréseik maitt üzengetnek egyes versenyzők egymásnak a közösségi pöcegörödben, videoblogban és egyéb szellemi fogyatékos módon.  Mi ezeknek a történeteket semmilyen formában nem fogjuk közölni, mert színvonalon alulinak tartjuk, beleértve a szereplők viselkedését.

Dorian Yates azonban nem hülyegyerek kommunikációs csatornán mondta el a véleményét, hanem egy interjúban. Mégpedig azt állította, hogy Brandon Curry nem volt felkészülve: a tömeg és a szimmetria rendben volt - bár a tömeg nem éri el a kilencvenes évek szintját-, de a kondíció hat hétnyire volt a Mr. Olympia szinttől. Dorian véleménye szerint Brandon az ő idejében a Top 6-ba sem került volna. 

Ebből a legerősebb kijelentés a "6 weeks out" talán, de több dologgal is lehetne vitatkozni, mielőtt rátérünk Brandon Curry válaszára. 

1. A Mr. Olympia nem szárazsági verseny.
2. A legfontosabb kritérium a szimmetria, ami miatt éppen Doran Yates korszakát lehetne megkérdőjelezni, Brandon Currybe viszont nehéz belekötni.
3. Kétségkívül csúcskorszak volt az az éra és jellemzően nagyon komoly volt a kondíció is, csak éppen pár húzónév nem érte meg az ötven éves életkort. 
4. Brandon Currynek a mai versenyzőkkel kell versenyeznie. És ha ezzel a  kondícióval is ő a legjobb, akkor neki kell győznie. 

Íme Brandon Curry válasza Dorian Yates kritikájára, durva fordításban:

Először is, Dorian a riporter kérdésére válaszolt. Elmondta a véleményét, ezért nem haragudhatunk rá. Ismerjük el az eredményeit és ha az ő velem való összehasonlítása fontossá teszi őt a jelenben, hát legyen.

A vélemény az vélemény. Van, amelyik építő jellegű, van amelyik kontraproduktív. Mindenki döntse el, ez milyen.

Én sosem hasonltanám magamat vagy az eredményemet valakihez, akit húsz éve avattak bajnokká.

Az én időm MOST van.

A jelenben élek. Csak az számít a nap végén, hogy biztosítottam a győzelmemet. Még sok munkám van ebben és csak erre koncentrálok.

Nincsenek rossz érzéseim ezzel az üggyel kapcsolatban. Nem tudom, miért beszél mindenki róla, de azt hiszem, valamit mégiscsak jól csinálok!

Egy megjegyzésünk van: akárki akármit mond, ez a válasz is bizonyítja, hogy Brandon Curry igazi Mr. Olympia. Végre valaki a jellemét tekintve is megérett a címre és méltó reprezentánsa a sportnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
A tartalom: Debreczeni Gábor, Dr. Gődény György, Mészáros László, Bunny okosítás. ...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!